Thiago Neves'in Dönüşü

Ortadoğu'da futbola yatırılan para gani olunca Avrupa liglerinde rahatlıkla forma bulabilecek kalitedeki bazı oyuncuların genç yaşta dahi aklı çelinebiliyor. Başta Güney Amerikalılar olmak üzere tabii. Serie A'da özellikle geçen sene adından sıkça söz ettiren Zarate de İtalya'ya Ortadoğu aktarmalı gelmişti. Ortadoğu-Avrupa hattında gündemdeki isim ise bu kez Thiago Neves...

86 doğumlu Neves, Brezilya'da Fluminense forması giyerken milli takıma yükselen ve Avrupa'da o dönem transferde adı geçen oyunculardan biri haline gelmişti. Ne olduysa piyasası Fluminense'nin beklediği düzeye gelmedi. Onu takımda bir yıl daha tutunca da yaşı Brezilya standartlarında genç oyuncular için biraz geçince bence ortalama bir teklife tav oldu Brezilya ekibi. Hamburg yanlış hatırlamıyorsam 6 milyon avro civarı bir bonservisle bitirmişti transferi. O transfer döneminde Galatasaray devreye girer mi diye beklemiştim bir ümitle. Olmadı.

Olmayan sadece hayalimdeki transfer değil, Thiago Neves'in Hamburg'da göstermesi beklenen etkiydi. Müthiş sol ayağıyla ve oyun kurucu meziyetleriyle Porto aktarmalı Bremen'e giden ve orada coşan Diego'ya benzer bir kariyer gelişimi beklediğim Neves, gider gitmez rotasyon dışı kaldı. Hamburg'dan Brezilya'ya kiralanmadan forma giydiği maç sayısı yanılmıyorsam 3'tü. Alex'in Parma macerasına benziyor biraz. Brezilya'da biraz takıldıktan sonra Almanlar'ın bulduğu çözüm verdikleri bonservisi kurtarmak için onu Suudi Arabistan takımlarından Al Hilal'e satmıştı. Son bir yıldır Al Hilal'in teknik direktörlüğünü Gerets yapıyor bildiğiniz gibi.

Thiago Neves ise Gerets önderliğinde piyasasını tekrar toparlamış görünüyor. Son günlerde çıkan haberler Hamburg'un teneke bağlayarak kovduğu Neves'in Bundesliga'ya tekrar geri döneceği yönünde. Stuttgart ve Leverkusen en ciddi talipler fakat Hamburg'a ciddi bir bonservis bedeli ödeyen Suudi ekibinin onu kolay kolay bırakmayacağını söylemek zor değil. Belki Zarate formülüyle kiralık olarak yeniden Avrupa'da izleyebiliriz Neves'i.

Bütün yazıları Galatasaray'a bağlamak gibi kötü bir huyum var ama konu Ortadoğu özelinde Al Hilal'e gelmişken Eric Gerets'in bir diğer öğrencisi Radoi'nin de söz etmeden geçmemek lazım. Steaua Bükreş'e de iyi bir para ödemişlerdi ama ne zaman stoper transferi gündeme gelse aklımın bir köşesinden geçen bir oyuncudur. Yaşı 29'a geldi ama bugün gelse hayır demem. Neill'la geçilmez bir ikili oluşturabilirlerdi. Keşke...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

ek dedi ki...

Radoi iyi bir oyuncudur, SL'ye ve UEFA 'da yarifinal goren Steaua'in kaptani idi. Ancak asla ust duzey bir oyuncu degil - cok sakatlanirdi ve asiri ve bosuna sinirli idi - tipik bir Turk oyuncu gibi yani. Ha belki GS'de performansi fena olmazdi, ancak Popescu, falan asla olamazdi.

Nevzat dedi ki...

Disiplinsiz tavirlarindan dolayi kovuldu herhalde.
Tabii ozamanlar yanilmiyorsam takimin basinda Martin Jol vardi. Ve onun kadar disiplinli hoca zor bulunur. Onun icin baska hoca altinda belki daha iyi oynar.
Ayni Lincoln-Skibbe, Lincoln-Bulent K
gibi yani.

aamedya dedi ki...

disiplin şart bir oyuncu tek başına değildir bir takım oduğunu ve t. drektörün sözünden çıkmayacağını kabullenmelidir