Hiddink'in Aslanları'na Doğru

Guus Hiddink'in uluslararası tecrübesi olan oyunculardan faydalanma fikrini esneteceği Azerbaycan maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında belli olmuştu ancak bu değişkliğin ne çapta bir şey olacağı merak konusuydu. Bence Hollanda maçı kadrosu hâlâ net bir şey ortaya koymamakla birlikte önemli ipuçları da vermiyor değil.

Süper Lig'de gösterdikleri performansla bir adım öne çıkan rol oyuncularına sonunda sıra gelmiş: Yekta Kurtuluş, Gökhan Süzen ve Yiğit İncedemir. Yekta'nın çıkışı geçen sezona kadar uzanıyor, onu bilmeyen yok ama Gökhan ve Yiğit'in haklarının teslim edilmesi hoş olmuş. Özellikle sol bekte bu kadar kıtlık çeken bir memlekette Gökhan gibi ayağı düzgün kaç tane sol bek var ki? Süper Lig'de yıllardır forma giyen, hemen her şeyi ortalama üstünde yapabilen bir adam. Yiğit ise kazma olmadan da diri ve enerjili bir orta saha oyuncusu olunabileceğini ispatlayan performansıyla burayı hak ediyor.

Bu oyuncuların dışında orta vadeli düşünülen Orhan Gülle, Mehmet Ekici, Batuhan Karadeniz gibi isimler var ki Orhan tercihini beklediğimi birkaç kişiyle paylaşmıştım. Beşiktaş'ın nasıl bıraktığına, diğer İstanbulluların nasıl sulanmadığına hayret ettiğim bir adamdı. Bu kadar kısa sürede Hiddink'in bu potansiyeli sezmesi ise önemli. Nijerya'da çeyrek final gören U-17'lerden A milli takım gören ilk oyuncu olduğunu da not düşüyoruz. Mehmet Ekici'nin Tolgay Ali Arslan'la milli bazda takası da Türkiye'ye yarayacaktır bence. Serdar Kesimal ve Ersan Adem Gülüm, çaylak kontenjanından değil, performanslarıyla burayı hak ediyor zaten. Milli takımın vazgeçilmezleri olurlarsa şaşırmamak lazım.

A takım kadrosunun tamamı ise şöyle:

Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Ufuk Ceylan (Galatasaray)
Savunma Oyuncuları: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin (Galatasaray), Serdar Kesimal (Kayserispor), İbrahim Öztürk (Bursaspor), Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Gökhan Süzen (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
Orta Saha Oyuncuları: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Yekta Kurtuluş (Kasımpaşa), Selçuk İnan (Trabzonspor), Yiğit İncedemir (Manisaspor), Orhan Gülle (Gaziantepspor), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Mehmet Ekici (1.FC Nurnberg), İbrahim Akın (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Engin Baytar (Trabzonspor)
Hücum Oyuncuları: Batuhan Karadeniz (Eskişehirspor), Burak Yılmaz (Trabzonspor), Umut Bulut (Trabzonspor), Kazım Kazım (Fenerbahçe)


Ümit milliler ve A2 takımında da ilgi çekici tercihler var, onlara da fırsat buldukça değiniriz. A2 Milli Takımı maç yapmayacak ancak U-21 düzeyinde bir İtalya-Türkiye kapışması izleyeceğiz. Olur da ıskalamazsam bu maçı da değerlendiririz blogda.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

13 yorum:

il Capitano dedi ki...

keşke kayserisporlu hasan ali'yi de görseydi hiddink.

pclion dedi ki...

Bence de eksikler var, haklısın. Volkan Şen de sayılabilir mesela...

Kurt dedi ki...

Her şey tamam da , kazım kazım ne alakadır onu çözebilmiş değilim.

SirEvo dedi ki...

Kazım Kazım (Fenerbahçe)
Şaka olmalı.
Şu kadar düzgün adam aldıktan sonra şu karaktersizi nasıl alıyor kafam basmıyor. Hayır, hani maç falan yapıyor olsa sürekli anlayacağım.

Ozan dedi ki...

mevlüt nerde ya milli takımın ideal forveti mevlüt olmalı forvet hattındaki 4 adamda fasa fiso

TA dedi ki...

sabri yerine serkan balcı neden seçilmez enteresan.mükemmel performansa rağmen milli takımda yok.

sabride yetenek zeka adına ne görüyor bu teknik adamlar anlamak zor.serkan balcının maicon tarzı çıkışını performasını görmemek ilginç.

sol bek kayserili hasan ali de alınmamış kadroya.sanki süper solbeklerimiz varda alınmamış.

excellence dedi ki...

Portolu Engin Bekdemir takip ediliyormu acaba...

horozmania dedi ki...

bank asya için fazla olan olan ahmet cebe ve emin aladağ da düşünülebilirdi.

Anonymous dedi ki...

bu yorumu yayınlamasanız da olur :) yektanın bir yakını olarak blogunuzu cok yakından takip ediyorum ve cok begeniyorum.futbolu ciddi anlamda takip edenler böyle yorumlardan belli oluyor.2 gundur internetteki butun yorumları okudum neredeyse herkes "kaç fark yeriz" yarışı içerisinde.bir kere bahsettiğimiz milli takım bir vatandas nasıl onun basarısız olması uzerinden espri yapabilir? 2.si takım gencleşsin diye kendimizi yırtıyoruz ne zamandır sonunda istediğimiz oldu tabi ki bu daimi kadro değil, sadece bazı şeyler gorulmek isteniyor, bunu anlamak cok mu zor.

artık turkiyede bazı seylerin değiştiğini, bu olayın bunun baslangıcı oldugunu dusunuyorum.gozumuz aydın, umarım bu genclerin hepsi çok fazla basarılı olurda felaket tellalları sussup yerlerine oturmak zorunda kalırlar.bu kadar.

Strateji dedi ki...

Gökhan Süzen 4-3-3'ün ortasında sol içte oynuyor yalnız. Asli mevkisi sol bekse bilemiyorum tabii, ama bu sezon İBB'de hep orta üçlüde oynadı Gökhan.

pclion dedi ki...

Strateji, aslında açacaktım da uzatmak istemedim. Biraz Ergün gibi düşünmek lazım bence Gökhan Süzen'i, sol bek, açık ve içte görev alıyor. Doğrudur, bu sezon çokça içte görev aldı ama formasyonu daha çok sol beke ait. Gökhan için ayrı bir yazı yazmak gerek aslında...

Strateji dedi ki...

Doğrudur tabii, Galatasaray altyapısından yetişme bildiğim kadarıyla, geçmişini sen daha iyi biliyorsundur o yüzden. Ayrı bir yazıyı hak edecek kadar yetenekli ve potansiyelli bir oyuncu bence, yazarsan memnuniyetle okurum :)

montaellis dedi ki...

genel anlamda kadro yapısının değiştirilmesi güzel olmuş.. yıllardır aşina olduğumuz, belli yetenekteki topçulara veda edilmesi iyi bir gelişme tabi.. bu kadronun geçiş süreci olarak kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum ben.. yani, ileride topal, mevlüt ve volkan şen gibi oyuncular şans bulacaklardır gene.. fakat performansa ya da potansiyele bakıldığında; özgür çek neden yok, kazım neden var, ben de anlamadım..