Terim'in Galatasarayında Ceyhun Gülselam

Galatasaray'da üç sezondur paslanmaya bırakılan yerli kadrosu Türkiye Ligi'nin formda ve gözde oyuncusu Selçuk İnan'la şekillendirilmeye başlanmıştı. Türkiye'ye Fatih Terim'in sunduğu bir başka Trabzonsporlu Ceyhun Gülselam da doğru bir rol oyuncusu olarak an itibariyle Galatasaray'la üç yıllık sözleşmeye imza attı. Bu transfer Aydın Yılmaz ve Mustafa Sarp tekelinde bakılmaya dahi tahammül edilemeyen kulübe adına yapılması gereken ve bir süreden beri beklenen bir hamleydi. Hayırlı olsun.

Yalnız şunun altını en baştan çizmek gerekli. Ceyhun Gülselam, şutör, fiziği düzgün, boyuna göre seri de bir oyuncu olarak akıllarda yer etmiş bir oyuncu olabilir ancak Selçuk İnan gibi kariyer zirvesi yaparak Galatasaray'a adım atmıyor. Basit oynamakta güçlük çeken, Şenol Güneş gibi bir hocanın altında gereken gelişimi kaydedemediğini not düşerek onla ilgili beklentileri revize etmek lazım. Barış, Ayhan, Mustafa üçlüsünden yaka silkmiş bir takımın orta sahasına beni transfer etsen mutlu olunabilecek bir ortam mevcut ancak Ceyhun'un yapması muhtemel hatalar bir süre sonra göze batabilir. Bu açıdan dikkat diyorum.

Ceyhun'un Galatasaray'daki rolüne gelirsek... Trabzonspor'daki stoper önü görevinin yanısıra bence Terim'in ona milli formayı teslim ettiği mevkii olan stopere de bir alternatif olarak yazılacaktır ki onu hem defansif değişikliklerde, hem de şut tehdidine ihtiyaç duyulduğu anlarda kenardan oyuna girerken görebiliriz. Tahtaya adı ilk yazılan isimlerden olmasa dahi dönem dönem ilk 11'de de yer alacaktır. Fırsat geldiğinde göstereceği performans Galatasaray'daki notunu da belirleyecek ancak her şartta son sezonunun üstüne çıkması ve daha basit oynamayı, yüzdeli pas atmayı öğrenmesi gerekecek. Bu gelişim için ise saygı ve minet duyulan bir hocanın her zaman artısı olacaktır. Şenol Güneş gibi bir hocanın ardından Terim'le çalışabilmek Ceyhun için önemli bir şans ve bunu değerlendirmeli.

Dar yerli havuzunda bütçeyi kısıtlamadan alınabilecek en kilit isimlerden biriydi. Sarp ve Barış'ın yıpranmış imajı ve yüzü yerine daha genç, daha üst düzeye kendini atabilecek bir Ceyhun'u her türlü tercim ederdim. Galatasaray için olması gereken bir değişimdi. Gerisi için Ceyhun'u parçalı formayla izlememiz gerekiyor...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

sembolist dedi ki...

Uğur merhaba..
Mustafa Sarp adında bir skandal isim 2 yıl bu forma altında oynadı.Bu şoku atlatmamız zaman alacak:)
Her şeye rağmen Ceyhun,sanki Ümit davala gibi defans ve farklı mevkilerde kullanılablir..Fatih terim'in eğitimnde başka bir şekle bürünebilir.Gerçi Sarp henüz gitmedi,içimde kalacak korkusu yok değil:)
Bu arada özlemişim burada yazmayı yahu:)
sağlıcakla

AtaKan dedi ki...

güzel transfer ben ceyhuna güveniyorum.ayrıca konuşmalarından çok efendi biri olduğu belli.takım için çok yararlı olacaktır sarı kırmızı forma çok yakıştı.ben hala çok iyi bir stoper ve sol bek almamız gerektiğini düşünüyorum.sol bekte büyük sıkıntımız var.