Rüştü'nün Uçan Tekmesi


Beşiktaş-Fenerbahçe maçı son günlerin en gözde futbol konusu haliyle, ben de Beşiktaşlı bir arkadaşımla hararetli bir muhabbete girmişim. Konu Rüştü'nün yediği ikinci golde topun ona çarpıp içeri girdiği ilüzyonuna geldi. Benim gibi o da topun direkten Rüştü'ye sekip sonra içeriye girdiğini sanmış önce ama pozisyonda Rüştü'nün yapabileceği hiçbir şey olmadığında hemfikir olduk. Yalnız bu kadar Rüştü konuştuktan sonra konu orda kalmadı elbette, bir başka arkadaş konuyu bambaşka bir noktaya getirdi.

Rüştü'nün İngiltere maçında Kieron Dyer'e uçan tekme attıktan sonra hızını alamayıp bir de rövaşata yapmaya kalkması benim gördüğüm en komik futbol anlarından biridir. Orda Rüştü'nün Karanvari bir artistik peşinde olmadığı kesin ama topu uzaklaştırmak için seçtiği yönteme diyecek söz yok. Bunu Kieron Dyer'i nakavt ettikten sonra yapması daha da ilginç tabii. Bu kadar üst düzey bir maçta bir milli kaleciyi orta sahada rövaşata'yla topu uzaklaştırmaya çalışırken kolay kolay göremezsiniz. Aklımıza gelmişken blogda da paylaşmış olalım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

abi sagolasın yıllardır bu pozisyonu arıyordum çok severim benbu pozisyonu .D

mondo trasho dedi ki...

Dyer ne bahtsız adam yahu. Bu pozisyonda kendini kurtardı ama Bristol Rovers'lı Joe Jacobson kendisinin sol ayağını bileğinden kırmıştı.