İlkay Gündoğan Rüyası

Mesut Özil'den sonra Almanya'dan yetişen en önemli gurbetçi yetenek olan İlkay Gündoğan'la ilgili birbiriyle çelişen iki haber düştü. İlki Galatasaray dedikodu kazanında "bitmiş" diye tabir edilen transferler arasında adının geçiyor olmasıydı, ikincisi ise bugün netleşti. Twitter'da Almanya futbolu şubemiz olan Fatih Demireli'nin dün gece geçtiği habere göre İlkay Gündoğan, zaten U21 takımında oynadığı Almanya A Milli Takımı'nı tercih etti ki beklenen de buydu aslında.

Almanya'nın gurbetçi oyunculara bakışı daha çok elit yeteneklere yoğunlaşıp onlara bir vizyon sunmak üzerine. İhtiyaçları olmayan bazı oyuncuları Türkiye'nin istemesi halinde daha ılımlı bir tavır takınabiliyorlar ancak bu sezon iki vites yukarı atan İlkay gibi bir yeteneği bize yedirme niyetinde değillerdi. Frankfurtlu Cenk Tosun'la beraber geçen ay İngiltere karşısında Almanya U21 takımına da çağırdılar. O maçta Cenk bir de penaltıdan gol atmıştı.

İşin Galatasaray ayağının ise hayallerin ötesinde olduğunu söylemek için bu tercihi dahi beklemeye gerek yoktu. Nürnberg onun için sezon başında Hoffenheim'dan gelen 8 milyon avroluk teklifi elinin tersiyle itti. Rotası olsa olsa ya Bayern, ya da İngiltere olur bu saatten sonra. İlkay bir rüya olabilir ama Cenk Tosun'la epey ciddi ilgilenildiğini biliyorum. Yerli, genç bir forvet alternatifi düşünülüyor sanırım o bölgeye. Anıl ve zaman zaman Kazım'la birlikte Baros'un arkasını doldurabilecek bir isim bence Cenk. Batdal bildiğim kadarıyla gidici ve büyük ihtimalle Buca'ya kiralanacak.

Kısacası İlkay belki bir rüya ama Taner Yalçın'la birlikte Galatasaray'ın radarında olan isimlerden birisi Cenk Tosun...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Kaan dedi ki...

Açıçası Almanlar Türkiye oyuncuların kafasını karıştıryor tarzı saçma açıklamaları hatta Türkiye de bakın Almanlar doğru olanı yapıyor rahat bırakım diyen yabancı yalakları.Almanyanın bu çocuklara sadece gelecek ve vizyondan önce onları seçmez ise kimliklerini ellerinden alma vaatlerini göz arda edilmesi acınıcak bir durum.Açıçası hangi yasa ve neye dayanıyorlar beni ilgilendirmiyor eğer Almanya kimlik baskısı yapıyorsa bizde aynı kimlik baskısını yapabilmeliyiz.Zaten türk kimliği olsa ne olur olmasa ne olur diyolarsada yolları açık olur.

pclion dedi ki...

Kaan, o tehdit elbette sıkıntıdır ancak oyuncu tercihini daha çok ilgi üzerinden yapıyor. Almanya kendisiyle gerçekten yakından ilgileniyorsa onlara hayır diyemiyor. Gökhan Töre dışında elit sınıftan oyuncu koparamadık Altıntop kardeşlerden beri ki onlar da geldiklerinde amatör sayılacak bir düzeyde yeni yeni dikkat çekiyordu.

Onlar doğru, biz yanlış geyiğinde değilim ama 1-0 gerideyiz, daha doğrusu deplasmandayız. Bunu kabul ederek başlamak lazım...