Sabır Testi: Colin Kazım Richards

Galatasaraylılarla alenen dalga geçiliyor demek bile hafif kalıyor artık. Hani komedyenler "Absürd espri yapacağız ama zaten siyasetçiler en absürd şeyleri söylüyor" diyor ya, o hesap. O kadar absürd bir transfer ki, "Bu adamlar X'i de getirir" diye bir şey söyleyemiyorum. Bahsi geçen X, CKR'nin kendisidir. Emre Belözoğlu ya da Volkan Demirel desem onlar dahi bu takıma fazla 'iyi' kalırlar futbolcu olarak, o sebeple kriterlere uymuyor. Serdar Özkan'da dahi elle tutulacak bir şeyler vardı bana göre ancak bu transferi yapan insanların Galatasaray'la uzaktan yakından ilgisi olamaz.

Futboluyla senede iki-üç maç takımını memnun eden işler yapan, geri kalanında vurdumduymazlığıyla ve saha dışı tavırlarıyla insanları delirten, ilginç bir adam CKR. Hakikaten bazı meziyetleri var saha içinde ama... İşte o AMA'sı en büyük oyunculardan birisi ve zaten taraftarı insanlıktan çıkarmışken yapılması gereken belki de son transferdi.

Bunları da geçtim. Tarih Galatasaray'ın ilgilendiği bir oyuncuyla Fenerbahçe'nin sözleşmeyi feshedip ezeli rakibine yol verdiği kaç transfer görmüştür.? Sırf Galatasaray istiyor diye affedilen onlarca oyuncu hatırlıyorken? Hadi futboldan anlamıyorsunuz, bari bundan anlayın bir şeyler olduğunu.

Tarihin en sefil günlerini yaşarken sadece futbol şubesinin başarısını değil, kendini Galatasaraylı hisseden herkesin duygularıyla, hatta onuruyla oynamayı kırk sekizinci plana atan, elinde tutunulacak tek dal olarak kalan Türk Telekom Arena'ya bol bol turlar düzenlemekten başka bir halta yaramayan bu yönetime diyecek başka sözüm yok benim.

Bundan sonra söz bende değil, Galatasaray kongre üyelerindedir. Bunun ötesi yok çünkü...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

32 yorum:

ultrAslan-ultrAslan dedi ki...

biz nerde yanlış yaptık ya :((
ama sanki iş yapar mı diye içimden gecirmek istiyorum !!!

uğur şenel dedi ki...

2 yıldan beri korkuyla bu yönetim bizi ligden düşürecek diye bekliyordum ,dahada beterini gördük maşallah..
Galatasaray futbol takımı cok ama cok uzun süre belini dogrultamaz ,acık söylüyorum bu hurdalıgın,çöplügün temizlenip yeni bir kadro ile en erken başarı 5 yıl sonra falan olur...

Anonymous dedi ki...

Bu iş bitmiştir.

Galatasaray taraftarı ile dalga geçilmiştir.

Ve bunu bir Galatasaray başkanı yapmıştır.

Bu transferin herhangi bir mantıklı açıklaması olamaz.

onur dedi ki...

striker olarak Kıvanç Tatlıtuğ gelecekmiş...

ultrAslan-ultrAslan dedi ki...

Bilmiyorum ne kadar mantıklı ama, yapılan transferin ezeli rekabet açısından mı ya da kötu ve disiplinsiz futbolcu olması acısından mı uygun olmadıgı düşünülüyor? Belki buyuk transferler bekleniyordu ama asıl olan takım olarak bir seyler becerebilmek degil mi? Sonucta tabiki de iyi futnbolcular isteriz ancak o kanatta serdar özkan olmasındansa ben kazım ın olması daha uygun gibi ha bi de su var: Kulubun son yıllarda bedelsiz transfer yapıp gerekirse yedekte bekletiriz diye bir dusuncesi meydana geldi,yine böle bir mantıkla yapılmıs bir sey olsa gerek,yine de ben kazım ı sevmem ama diriblingi iyi olan futbolcular hagi nin kurmayı planladıgı kadroda iş yapabilir fakat "ah Misi ah" koca adamı yönetim yedi. teşekkürler

u-te-ka-u dedi ki...

http://utekau.blogspot.com/2011/01/kazm-kazm-galatasarayda.html

buda benim kazım transferi hakkındaki yazım gerçekten Allah bize sabır versin

Anonymous dedi ki...

hani şehrin dşında bi hurdalık vardır ya,kafa dinlemek içi oralar gdilir,hurda arabaların üzerinde sohbet edilir..
Şu Gs kodarosu resmen böyle bir futbolcu hurdalığına döndü:Serdar,Sarp,Servet,Aykut,Aydın Yılmaz,Ayhan ve bunlara Kazım eklendi..
Elano-Misimoviç-Lincoln bu yapıa tutunamayıp kovulan isimler..
not:Misimoviç olayından sonra Hagi'nin zerre kadar teknik direktörlükten anlamdğına ikna oldum..
Cenazeyi kaldrcak bi kongre paklar artık bu klübü..:((
yazıklar olsun.
sembolist(mesut)

UçanTekme dedi ki...

yönetim ronaldinho yu getirmez ise taraftar bu kazığı hatırlar.

umarım biz haksız çıkarız demek istiyorum ama o bile içimden gelmiyor. bu adam formayı nasıl hakeder, parçalıyı nasıl taşır, aklım kesmiyor.

son senelerde parçalıya yakışmayan çok adam gördük de idmanlıyız allahtan.

Anonymous dedi ki...

yeteneksiz bir topçu değil..

AMA sı var dediğin gibi.

Anonymous dedi ki...

inanamıyorum gerçekten inanamıyorum

Anonymous dedi ki...

Baros yokken ki bu her sene 15 maça filan denk gelen bir süreç GS forvetinde iş yapar Kazım. Hele su takımda bence cok iş yapar.Kendini begenmis umursamaz sorumsuz..bunlar ciddi sorunlar ama kendine güveni sonsuz ki bence şu an GS'nin ihtiyacı olan bir topçu..Çünkü sahaya cıkan topcuların cogu bu macı da kaybedersek korkusuyla cıkıyor..O yüzden Gs için su sartlarda mükemmele yakın bir trasferdir bu. BJK gibi 6-6 atmak zor ara transferde ama GSde bi kapı aldı bence :)

Ibrahim Temel dedi ki...

Abi Allah rizasi icin habere touluse'de resimlerinden birini koyda bari biraz icimiz ferahlasin Fenerbahce'den geldigini unutmaya calisalim.

Anonymous dedi ki...

Serdar Özkan transferine methiyeler düzen, Keita'nın gönderilmesini Büyük Galatasaray yönetiminin muazzam bir hamlesi olarak gören bu blogun sahibinin Kazım transferine bu kadar takılıp kalmış olmasını anlamak mümkün değil. Şu takımda banko 11 oynar, biraz aklını futbola verirsin ultra-hiper-süper yıldız çakma 10 numara Arda Turan'ın da tüm havasını alır. Aması varmış... Amasının adını koyalım adının karıştığı fuhuş olayı.. İyi de kardeş Baros da milli takım kampında yakalanmadı mı sonra da ceza yemediler mi milli takımdan.. Fark ne.. Çek kampına gidip yapınca Milan Milan Baros, İstanbul'da yapınca ahlaksız Kazım mı? Geçen sene Arda'nın sinema olayını tezahürat yapıldığında da gündeme gelmişti.. Mesele oyuncunun sahada işini yapması. Sahada formanın hakkını versin de oyuncu dışarıda ne halt ederse etsin.. Kimse yönetime laf söylemesin hele Keita giderken ''Galatasaray'a yakışmayan hareketler yapıyor zaten'' ''hem kar da ettik'' diyenler hiç söylemesin. Galatasaray ruhunu bir stada sattı zaten. Siz hangi amadan bahsediyorsunuz..

pclion dedi ki...

Ama'sının adı benim adıma fuhuş olayı falan değildir ama senin yaptığın niyet okumadır. Benim fikirlerimi kendi kafanda oluşturmuşsun.

Galatasaray yönetiminin oyuncunun yeteneği kadar Fenerbahçe'deki pozisyonunu ve mevcut ortamı da okuması gerekiyordu. Bu kadar basit bir şey dahi becerilemiyorsa elbette fikirlerimizi söyleriz.

Serdar Özkan için burası ikinci bır fırsattı ama o bu şansı kendi hal ve tavırlarıyla zaten istemediğini belli etmiştir. Benim hatam Florya'da herkesten asgari verim alındığı günleri kıyas almamdı. Galatasaray'ın TSL'nin San Antonio Spurs'ü olduğu günler geride kaldı, benim yanlış öngörüm budur sadece.

Keita'nın gidişi hakkındaki fikirlerimin de tamamen arkasındayım. Hata Keita'yı göndermek değildi. Şu takımda kadro dışı kalan ya da teklif alamayan bir Keita'nın maliyetini Galatasaray karşılaşayamazdı. Her gidenin arkasından ağlayan bu zihniyet önce Lincoln'e küfretmiş, coştuktan sonra Ruslar isteyince "Satarsanız yakanızı bırakmayız" demiş, sezon sonu da kuyruğuna teneke bağlamıştır. Bu ülkede bir oyuncuyu kâr ederek göndermek suç gibi bir şey. Önemli olan o oyuncunun yerini doldurabilmektir ki Galatasaray yönetiminin hatası Keita sonrası dönemi fiyasko bir şekilde idare etmesidir. Keita transferine yanlış diyen desin ama ben kesinlikle katılmıyorum.

SirEvo dedi ki...

Bu yorum yazar tarafından silindi.

SirEvo dedi ki...

Yeteneğini de, saha içinde yapabileceklerini de yemişim Uğur.
Başlığı kasmışsın ama net bir kelime var. YAZIK.
Beşiktaşlıyım ama şu futbolcuyu zaten Türkiye'de görmek istemiyordum, bir de GS'nin alması iyice rezil bir durum oldu. Sağa sola hareketler yapar, birileriyle kavga eder, küfürler yağdırır, kelepçelerle takılır falan. İnanılmaz bir transfer ya. Neresinden tutsan elinde kalıyor. Yemişim saha içindeki hareketlerini. Karakter sıfır adamda, saha içinde kral olsa ne yazar. Ki değil. :D

Editledim. Harf hatası vardı. :D

Metehan dedi ki...

bu kadar karamsar olmanızı, gururunuzla oynanmış gibi hissetmenizi anlayamıyorum. dediginz gibi kazım yetenekli, tutarsa çok iyi işler yapacaktır.disiplinsizle karaktersizlik ayrı şeylerdir, disiplinsiz olabilir ancak karaktersiz olması için başka şeyler yapması gerek. ha eğer tutmazsa yedek oturacaktır ki bunun da sizin içinize dert olması saçma.

Kaan dedi ki...

Açıçası Uğur seni çok severek okuyorum ama Serdar Özkan transferini anlamlandırırken bu transferi anlamlandıramaman şaşırtıcı buldum serdarı kaç maç A milli kariyeri var? Hollanda maç kadrosunda Bu adam yokmuydu ha hiddinkde bu işi bilmiyorsa bi iş var.FB gelmesinin veya çatkapı spordan gelmesinin arsındaki farkı çözemiyorum belki bu farkı çözmek için ''Ne Şiddet, Ne Linç. Sadece Herkese Eşit Adalet!'' adlı açıklamdaki arkadaşlarla eşit düzeyde GS olmak lazım belki bizde bir yanlışlık var.Oyuncu kanatta oynar forvet oynar türk statüsünde oynuyor açıkçası anadolu takımlarından birinde alınsa metiheler düzülücek oyuncunun bu kadar saçma içinde neden oyuncuya tepki gösterildiği belli olmayan ama yinede bir kızgınlık olan yazıları anlamıyorum neymiş keita disiplinsizlikten gitmş bu niye gelmiş bir birimizi yemiyelim keita 8 milyon etiğinden gitti.Transfer yanlıştır doğurudur bir iddam yok ama çıkıpta gökhanda serdar da ve diye bonservissiz abuk türk oyuncularda hiç gösterilmeyen tepki burda göstermek saçma.Bu yönetime bende kızgınım ama yönetime kızgınım kırgınım galatasaraya değil.

anfieldyolu dedi ki...

İnsanlar yaptıklarından ders alarak,birşeyler öğrenerek yollarına devam ettiklerinde başarılı olurlar ya da başarılı olma yolunda ilerliyorlardır.Yıllardır,ne Galatasaray yönetimi(özellikle Adnanlar)hatalarından ders aldı,ne de duble futbolcu Kazım.Hayatlarında aynı hataları yaparak,bir arpa boyu yol ilerleyemeyenlerin kesişim noktası oluyor Galatasaray artık.Güzel günleri geçtim,güzel günlere dair tünelin ucundaki en ufak ışık zerresi yok Galatasaray'da.

Ne yani ben şimdi yeni stadta olurda duble futbolcu gol atarsa,3 kere Kazııııımmmm diye mi bağıracam,bıraksınlar Allah aşkına...

SirEvo dedi ki...

A Milli Takım kadrosunda Selçuk bile girdi, Kazım girdi diye "Hiddink anlamıyor muydu da çağırıyordu" demek komik ötesi.

pclion dedi ki...

Kaan ve Metehan,

Elbette duygusal yaklaşmışımdır olaya ve evet, belki Sheffield United'dan gelse bu şekilde tepki vermeyecektik ancak CKR'yi artık daha yakından tanıyoruz ve mevcut takımın ihtiyacı olan revizyonda bir başka "problem çocuğa" daha ihtiyaç yoktu.

Serdar ve Gökhan Zan transferlerinde tutunacak mantıklı sebepler bulmuş olmamın temel dayanağı Florya ortamının bu oyunculara iyi gelebileceği, genelde yerli oyunculara sırtını dayayan bir ekipte kendilerini yeniden keşfetme şanslarını bulabilecekleri varsayımıydı.

Geçen zaman içinde gördük ki Florya'da artık böyle bir rehabilitasyon ortamı yok. Kazım'ın durumu da saha içi güvensizlikten farklı. Adamın yapısı vurdumduymaz ve gamsız maalesef, bunun Galatasaray'da değişeceğine ihtimal vermiyorum.

Öte yandan benim esas eleştirim Kazım'a değil, Kazım'ın gelişinin yaratacağı psikolojiyi okumaktan aciz yönetime esasen. Bunun da altını çizmek isterim. Onlar da bunun farkında olacak ki transfer haberinin resmi siteden veriliş şekli dahi bence bu çekingenliğin ispatıdır...

Anonymous dedi ki...

Hürriyeti de alırsak cinnet geçiririm

Slaughter dedi ki...

Misimoviç sakız çiğner diye yollarlar, Keita'yı disiplinsiz diye satarlar. CKR olayının çıkıp mantıklı bir açıklamasını yapsınlar lütfen. Yeni stada bundan daha kötü bir durumda geçilemezdi herhalde. Kına yaksın Adnanlar, Galatasaray tarihinin en kaypak yönetimi budur sanıyorum. Bir asalet kalmıştı, o da gitti bugün maalesef...

onur dedi ki...

Herkes keriz biz akıllıyız ya kimsenin adam edemediği oyuncuyu düzeltiriz, 23 yaşına kadar üst düzey oynamamış oyuncudan yeni İbrahimoviç yaratırız, eski takımında sakatlıktan belini doğrultamayan adamı sapasağlam ayağa kaldırırız, 35 yaşındaki oyuncudan genç arslan yaratırız...

Mehmet ULUCAKLI dedi ki...

Yani bir yönetim bir futbol şubesi ancak bizimki kadar vurdum duymaz olabilir herhalde.Gerçekten tarihe kazıyorlar kendilerini yine tarih yazan bir Galatasaray var ortada ama rezilliğin tarihi...
Colin Kazım yaw...Bedavaymış git üstüne para ver kalsın Fenerbahçede ortalığı karştırsın.Zaten süper ortamımız var herkes herkes et ile tırnak ortam dostluk kardeşlikten profesyonllikten geçilmiyor sen getirip bu ortama Colin Kazım sokuyorsun..Atın bir mayın daha takıma tribünlere nasıl olsa bir gün kendi attığınız mayınlara denk geliceksiniz o zaman değil stad hiç bişey kurtaramayacak sizi...

Anonymous dedi ki...

bu adamın fenerbahçedeyken sürekli milli takımda yer bulmasını fatih terim'in milli takımda bir fenerli daha bulunsun diye ya da oğuz çetin tarafından zorla çağırıldığını düşünüyordum. bakalım galatasaray'a transfer olduktan sonra ne durumda olacak.

onur dedi ki...

Allahaşkına şu haberin doğru olmadığını söylesin biri:

"Yıllık 1.25 milyon € garanti, 15 bin € maç başına ile anlaşılmış."

yahu adam kafadan yıllık 85 maçlık parayı cebe atacak, ne anladım ki bu işten? Ucuza getirilmiş hali buysa yandı gülüm keten helva...

Anonymous dedi ki...

Arena'ya maçlara gitmeyelim, ne Galatasaraylılara nasip olmadı o stadı görmek, Kazım kazım gibi bir oyuncu gidiyor, utanmadan bir de ilk 11 çıkartırlar sahaya, izlerken hasta oluruz hep birlikte.

Ardanın yalakası m. sarp, yancısı serdar özkan, GS düşmanı sabotajcı servet, yan gel osman aydın, umursamaz ayhan ve h. balta, dönek kazım. bunlara nasip oldu arenaya gitmek, kader utansın, bunları alıp karşımıza çıkartanlara da yazıklar olsun.

Adnanlar icraatları ile kulübünün şerefi lekelemiş milyonlarca taraftarı yok sayarak kendi isteklerini inatla bizlere dayatmaktadırlar. Kulübün sahibi taraftardır.

Bunlara dur diyecek aklı başında Galatasaraylılar her yapılan yanlışta bir doğru aramak yerine enerjilerini tepkilerini açıkca ortaya koymaya harcamalılar.

Anonymous dedi ki...

Mevsimlerden bahar olsa Hagi yerine de Frank olsa bu transferin ne kadar isabetli bir transfer olduğu Rijkaard'ın sisteminde nasıl döktüreceği, yönetimin bonservissiz bir şekilde bu transferi gerçekleştirdiği için ne kadar başarılı bir iş yaptığı anlatılacaktı. Hatta transferi Haldun Üstünel yapmış olsa gördünüz mü sihirbazı oradan girdi buradan çıktı bedavaya kaptı getirdi Kazım'ı diye methiyeler düzülecekti. Disiplinsiz hikayelerine geçmek lazım artık hele eski çamları hiç karıştırmamak gerek. eskiden ne futbolcular bu kadar para kazanabiliyordu neden sosyal hayat bu kadar fazla yer kaplıyordu insanların yaşamlarında. kazım doğru bir transferdir. eğer verim alınabilirse çok doğru bir transfer olur. allah aşkına bir sürü gurbetçi oyuncunun adı geçiyor hatta sizlerde onların adını heyecanla anıyorsunuz. onlar gelince bir disiplin abidesi olarak mı gelecekler.. berkant, suat usta ne çabuk unutuldu. bugün sorunsuz oyuncu diye bir şey yok sahada işini yapan ve yapmayan oyuncu var.

di canio dedi ki...

takımını seven taraftarın yeni stadın sevvinci mutluluğu nasılmı burnundan getirilir işte böyle adnanlar bravo size utanıyorum tuttuğum takımdan defolun gidin yanınıza kazımıda almayı unutmayın

CaptainIrmak dedi ki...

Galatasaray takımının yönetiminde ve futbol takımında menejerler var.

bir de Kazım'ın Galatasaray'da iş yapacağını düşünebilen saf taraftar.

Kardeşim siz ruhunuzu, aklınızı nerede kaybettiniz?

Galatasaray denen takım elden gidiyor. Bu işlerin sonu hayra alamet değil.

Yönetimdekilere acilen müdahale edilmesi gerek.

Bu yönetim kulübü gerekli gereksiz oyuncuları alarak satarak soymakta. Bunun başka bir anlamı yok.

Hiçbir akıl Kazım'ın Galatasaray'a gelmesini doğru görmez, görmemeli.

tek bir cevap var bu transferle ilgili.

Kulübümüzde yönetimdekiler profesyonel menejer, yönetici falan değil.

Birileri buna son vermeli. Yok mu tüzüğümüzde başkanı devirmek için bir madde?

ibrahimhan dedi ki...

Sen türkiye liginde en kötü sezonunu geçiriyorsun çünkü, başarısız antrenörün Rijkaardı sezon sonunda göndermemişsin üstelik Servet gibi çit sürmelik, Gökhan gibi camdan, Hakan gibi balta, Ayhan gibi yalaka, Mustafa sarp gibi kazma, Ali ve Serdar gibi işe yaramaz, Barış gibi yeteneksiz adamlarla yeni sezona başlamış ve perişan olup Rijkaardı kovmus birde üstüne Gs dahil hiçbiyerde antrenör olarak başarılı olmamış Hagi yi getirmissin... Yeni stada ama avrupa standartlarında, GS nin eskiden var olan karizmasını canlandıracak bir yeni stada giderken, KAZIM kadar gereksiz, karaktersiz, bir adamı üstelikte ezeli rakibin kovmusken alıp 2011 e başlarsannn OLMAZ... Bu taraftarı bukadar rezil bir duruma düşürmeye hakkın yok...