Volkan Şen & Galatasaray

Dünden beri gündemde olan bu haber, Galatasaray tarafından ses çıkmasa da (ki bu aşamada onaylama gelmesi zor) basit bir spekülasyondan daha fazlası gibi duruyor. Sezon başında Galatasaray'ın Volkan'a olan ilgisini biliyorduk ama yerli transfer piyasasının çıldırması Galatasaray'ın kabul edilebilir bir bonservisle onu almasını engelledi. Bugünkü konjonktür de bakılınca bu transferler için daha uygun, aradan sadece 4 ay geçmesi ise insanı düşündürüyor. Bahsi geçen 3 milyon euro hala kelepir bir fiyat sayılmaz ama 5 milyon euro'lara burun kıvırıldığını düşününce aradaki kısa sürenin piyasaya olan etkisi görülüyor.

Volkan geçtiğimiz sezonun ikinci yarısı Ertuğrul Sağlam'la birlikte büyük çıkışa geçen ve UEFA Avrupa Ligi'ni son ana kadar kovalayan Bursaspor'un en formda oyuncusuydu ve yaptığı asistlerin yanında skora verdiği katkı da dikkat çekiciydi. Bir kere topu dikine taşımasını çok iyi beceriyor, kendine has bir tekniği var ve belki de en önemlisi hızlı bir oyuncu. Galatasaray eksikliğini çektiği yeteneklerden biri hız, terse atılan toplarda ya da kontratak pozisyonlarda boş bulduğu alanı değerlendirecek tek oyuncu Keita. Savunmalar da onun üzerine kurulu olduğundan Galatasaray adına bu tip pozisyonları değerlendirmek zor oluyor. Elano'nun attığı uzun toplar için de biçilmiş kaftan Volkan, Galatasaray'da bir adım daha öne çıkacağını düşünüyorum, gelirse tabii.

3 milyon euro'nun yanı sıra takasta adı geçen iki oyuncu var adet olduğu üzere, Aydın Yılmaz ve Aykut Erçetin. Bu iki oyuncunun gidişi Galatasaray rotasyonuna pek zarar vermeyecektir, aksine Aydın'ın çok verimsiz bir yedek olduğu konusunda düşüncem sabit. Galatasaray altyapısı etiketinden bu kadar ekmek yiyen ancak bir o kadar başarısız olan bir oyuncudur gözümde ve bir adım öteye gidebileceğini sanmıyorum. Gelişim kaydederse gerçekten çok şaşıracağım, o kesin. Aykut ise 'genç yedek kaleci' kontenjanından Galatasaray'a adım atıp statüsünü bir gram öteye götüremeyen bir kaleci oldu, sadece genç takısı düştü önünden. 2006 şampiyonluğunda pay sahibidir, tamam ama Almanya'da yetişmiş olmasına rağmen ciddi fundemental eksikleri olduğunu da unutmuş değiliz. "Kaleye Cech, Buffon gelmeyecekse transfer yapılmasın." açıklaması da vizyonunu ortaya koyuyordu zaten. İkisinin de gitmesi 'bence' bir kayıp değil kazançtır, yeni oyunculara yer açılır.

Peki Volkan Şen, Galatasaray'ın eksiklerini büyük ölçüde giderecek, şampiyonluk yolunda büyük farklılık yaratacak bir oyuncu mudur, mevkii itibariyle bence hayır. Galatasaray'ın orta sahanın ortasında ve defansta ciddi problemleri var ve transfer dedikodularında geçen iki isim Volkan Şen ve Sercan Yıldırım. İkisi de hücum rotasyonunu mükemmelleştirme yolunda büyük hamleler ancak bu oyuncuları 8-10 milyon euro'dan aşağıya kotarmak mümkün değilken bütün bütçeyi bu oyunculara yatırıp diğer rotasyonları takviyesiz bırakmak ne kadar doğru, onu bilemiyorum.

Stoperdeki sakatlık krizlerini bu sene de görüyor olmamız zaten sallantıda olan defansın takviye diye bağırdığını duyar gibiyim. Sözde üçüncü stoper olan Emre Güngör'ün sağlıklı bir 90 dakika çıkarması yazarken bile gerçekçi gelmiyor, Semih Kaya da bir türlü toparlanamadı sakatlıklardan. Tek güvence 35'lik Emre Aşık ki Gökhan Zan'ın da senede 25 lig maçının üstünü görmesi zor bir oyuncu olduğunu düşünürsek 2,5 stoperle oynuyoruz neredeyse. En kötü ihtimalle ucuz yollu bir alternatif düşünülmeli buraya, mümkünse Servet Çetin'le beraber gönül rahatlığıyla tandeme yazılabilecek, ayağı düzgün bir stoper. Benim gönlümden esas geçense orta sahada iç oynayabilecek kalitede bir orta saha. Baş harfi Hamit Altıntop...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

18 yorum:

Marat dedi ki...

volkan şen bu aşamada lüks olur bence.yedek oturma ihtimali yüksek ne de olsa.

defansın göbeği için mehmet topal içerden bir laternatif olabilir euro 2008 ve ibb maçlarında gördük. şu an değil ama belki kendini geliştirip defanstan oyun kuran adam bile olabilir.

aydın konusunda neredeyse herkes hemfikir ama Rijkaard onda ısrarcı. hadi hayırlısı:)

Schumy dedi ki...

Pclion Aydın gönderilecekse o para az bile Volkan'a verilen.

Ben Sercan olayıyla beraber ikisinin de bittiğini düşünüyorum. Sercan bildiğin Baros'un genç halini andırıyor. Hem teknik hem fizik olarak. Şu anda ihtiyacımız olan forvet Sercan'dan başkası değil. Zaten Muhammet Demir'i falan oynatarak yeni Sercan çıkarma çalışmalarına da girmiş Bursaspor.

Volkan konusuna da gelirsek Serkan Çalık'ın nesi var bilmiyorum ama Serkan iyileşmiş olsaydı o bölgede transfere ihtiyacımız olmayacaktı. Ayrıca sözleşme uzatma konusunda çekimse davranan Kewell'ın alternatifinin de düşünülmesi gerekiyor. Tamam Serdar Eylik, Berkin hatta Emre Çolak yetişiyor ama Aydın Yılmaz ve harcanıp giden diğer altyapı oyuncularını gördükçe altyapıya olan inancım da kalmadı. Yani kısacası Volkan şu anda olmasa da önümüzdeki sene Galatasaray'a çok faydalı olabilecek bir oyuncu. Ben transfer edilmesi taraftarıyım. Hatta Sercan'ı da yanında getirirse çok çok daha iyi olacaktır.

CaRtMaNtR dedi ki...

Aslında eğer hatırladığım gibi her iki Altıntop'unda sözleşmeleri bu sezon sonunda bitiyorsa ikisinide devre arasında ederlerinin altına bitirmek mümkün olabilir.

Stoper içinse son sağlık durumu nedir bilemiyorum ama tekrar futbol oynama ihtimali varsa Ömer Toprak için bir deneme yapılmalı bence. Eğer futbola dönüp yeteneklerinden bir şey kaybetmeden oynayabilirse inanılmaz faydalı olur öbür türlü bir transfer hatası der geçilir.

Birde bence bu kadar Hollandalı bir yönetime sahipken o yöredeki Türk asıllı oyuncular taranarak Barış ve Serkan gibi bir kaç isim takıma kazandırılsa çok çok değerli bir bonus olur.

Volkan Şen ise çok yetenekli ama maliyeti pek o kadar az olmayacak bir adam yinede 3 milyona kadar fiyat inmişse biraz daha para kırarak kendisi takıma kazandırılabilir tabi.

Fakat hem Sercan hemde Volkan isteniyorsa devre arasında harcanmak için sanırım ciddi bir kaynak bulunmuş. Bu durumda kaliteli yabancı bir stoperde alınma ihtimali yabana atılmamalı.

Majesty dedi ki...

Defansın göbeğine Mehmet Topal.

Patenti bana ait değildir

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Bence pek manası yok bu transferin. Dün bu haberi okurken gayet mutlu olmuştum. Ama şimdi Serdar Eylik'in de en az Volkan kadar yetenekli, hatta Volkan'ın Serdar Eylik'ten pek bir fazlası olmadığını, hadi biraz daha iddialı olsun, Serdar'ın Volkan'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Tek eksiği özgüven bana göre. Aynı fiyata Volkan değil, Sercan'ı alırsak asıl Serdar ön plana çıkar ve forvetimiz yedeklenmiş olur bana göre.

Volkan'ın bu sene 4 golü 2 asisti var yanılmıyorsam. Zirveye oynayan, fena sayıda gol atmamış bir takıma yaptığı bu katkı ne kadar yeterlidir bilemiyorum. He oyuncu kalitesinde fark var. Evet var. Ama Volkan'ın yayınlanan maçlar dışında aynı istikrarla oynadığına dair şüphelerim var. Özellikle TribünDergi Forum'da Bursaspor'lu arkadaşlarımız çok istikrarsız olduğunu, 1 maç iyi 5 maç kötü oynadığını vs. vs. belirttiler.

Yetenekli. Burası kesin. Süratli, top tekniği belki de ligin üzerinde bir kalitede ama istikrarsız. Aydın'ın gelişmesini engelleyen en büyük sorun bu oyuncuda da var yani.

Savunma için ise yine aynı forumda Ali Turan ismi geçiyordu. Bana göre yeterli değil ama genel stoper kalitemizi yükseltecek bir oyuncu. Gökhan Zan'ın omuz problemi malum. Sürekli tekrarlayacaktır. Eh Emre Güngör'ün de sakatlığı başa bela. Böyle bir durumda bu oyuncu iyi olur diye düşünüyorum.

He bana kalsa Galatasaray'ın ihtiyacı olan tek adam Selçuk veya Colman'dır şu ligde. Onları da transfer edemeyiz sanırım.

Neyse gerçekleştiyse hayırlı olsun. Gerçekleşmediyse umarım gelecek olan oyuncu Sercan olur.

Saygılar.

alessandro del piero dedi ki...

aykut'un şampiyonluğa katkı verdiği yıl 2006 değil 2008'di pclion.

Burak Eren dedi ki...

Bende bu yazıyı yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım. Dünden bu yana çok düşündüm ama bugün Galatasaray.org'a baktığımda yalanlandığını gördüm.

Selçuk dedi ki...

yalanlandı resmi sitede..


Ve ihtiyacımız yok. Ne Sercan' a ne Volkan' a..

Orta saha dökülüyor, sol bek, stoper dökülüyor.

Linderoth, E.Güngör, Aydın, Ayhan

giderse +1 transfer yapmış gibi olucaz.

Servet' in yanına onun da performansını yükseltecek kalitede kaliteli bir stoper.

Orta sahaya güçlü, atlet adamlardan Tobi ve Ayhan' ın yerine iki adam gerekiyor.

Bi Alparslan vardı noldu ona? Nedir bu arkadaşın sorunu o da mı alemci çıktı? H. Balta' nın yedeğinin Caner olduğunu düşünmüyorum.


Bunlar ara transferde benim istediklerim& beklediklerim. Sene sonunda da bir sol bek, bir stoper daha ve bir santrfor alınmalı.

mre dedi ki...

Volkan transferi lüks olur özellikle de stoperdeki açık söz konusuyken. Bir de ödenecek rakamı düşününce aman aman aman diyorum. Artı yazdığınız gibi bir de orta saha problemi var. Hamit için Allah derim. Sercan ise ayrı, hem Baros'lu hem Baros'suz iş yapar.

Gala's dedi ki...

Öncelikli hedef Sercan olmalı..

Bir de stoper alındımı tamamdır.

Keitanın yedek oturduğu yerde Volkan lüks olur.

Cem Kalay dedi ki...

Volkan Şen konusunda kararsızım ama Sercan Yıldırım Galatasaraylı olursa çok iyi olur.

Resmi sitenin yalanladığını görünce çok şaşırmadım açıkçası.

Volkan yerine bana görede defansa takviye yapılmalı. Savunma hatttımız çöküyor desek abartmış olmam. Gökhan'dan fazla umutlandık, Emre Güngör dökülüyor. Servet; Kalli'nin sisteminde coşar ama Rijkaard'ın sisteminde savruk. E.Güngör 20 dakikadan fazlasını oynarsa ala! Emre Aşık zaten bir sezon çıkarabilecek yaşta değil..

Savunma bu haldeyken bende Volkan Şen'in lüks bir transfer olduğunu düşünüyorum. Yeteneksiz demiyorum kesinkikle, çok hızlı ve dikine oynayan bir oyuncu ama bizim öncelikli hedefimiz Sercan ve stoper hatta yedek solbek olmalı.

Bursaspor'a daha yakın olan blogger arkadaşlar bizi bu konuda aydınlatırsa çok daha iyi olur.

TurkSports.Net dedi ki...

gereksiz bir transfer olur galatasaray için.

volkan şen yetenekli bir oyuncu olabilir ama aynı zamanda bencil ve istikrarsız bir oyuncu. bursaspor taraftarı kendisini pek sevmez. tek başına çevirdiği maçlar olduğu gibi, saç baş yoldurduğu çok maç da olmuştur.

alınırsa yedek kalır, serkan kurtuluş-caner erkin gibi fiyasko olur, demedi demeyin:)

€min€ dedi ki...

Volkan'ın bu seneki en iyi performansı GS maçındaki haliydi.Bu durumda da GS savunmasının büyük payı var.Eğer GS'a giderse yılda 2 kere olsun o stoperlere karşı oynayıp yıldızlaşma hakkını kaybetmiş olur:)Çok büyük katkı sağlamamış gibi görünüyor son vuruşlarıyla ama takıma hız kazandırması bile yeter bana göre.GS,FB,BS özelinde değil de Volkan Şen'in geleceği adına düşünürsek bana göre biraz daha pişmesi lazım.Acele etmezse hem Bursa'yı bir adım ileri taşımış olur hem de biraz daha kendini geliştirmiş olur.

Anonymous dedi ki...

Volkan Şen dümdüz bir adam.Aydın Yılmaz'dan fazlası 1 yaş ve daha çok oynamak.

Gelirse 3.maçında yuhalanır.

Serhat Kapoğlu dedi ki...

Bursa'da oturan bir galatasaraylı olarak alındığı taktirde büyük bir hata yapılacağına inandığım bir oyuncu.Tv'de verilen maçlarda iyi bir performans göstermesi beni tatmin eden bir kıstas değil yeteneği ölçüsünde de belki taraftarımızın geneline ters gelebilir ama aydın'dan fazlası olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.Serdar Eylik Berkin gibi değerlerimiz dururken Volkan'a bonservis ödemek çok büyük hata olur.Alınırsa yarım sezon bitmeden taraftarımızın büyük tepkisini çeker bence.Model olarak alabileceğimiz avrupa takımlarının altyapıya verdiği önemi düşününce nedenini bir tüğlü anlayamadığım türkiye içi piyasa birden moda oluverdi.Yahu takımımıza anadolu'dan kendine yer bulabilecek oyuncusu sayısı 2 yi geçmez.Belki sercan ama onun için de ortada dolaşan söylentilerdeki rakamlar çok komik.Birde Cangele var kayseri'de ki bence anadolu'nun açık ara en kaliteli futbolcusu ama onun da çok şey bilen medyamızda fazla bencil gibi bir saplantı ile adı çıkmış durumda.

JCP dedi ki...

Bir galatasaraylı olmadığım için takımın eksiklerini senin kadar görmem belki mümkün değil pclion ama Barosun devre arasında iyileşeceğini varsayarsak Sercan gibi pahalı bir oyuncunun alınıp yedekde kalmasının mantığı yok bence.Aynı şeyler Keita,Elano,Kewell,Arda,Aydın ve en kötü ihtimalle Serdar Eylik gibi oyuncuların bulunduğu yerde Volkan Şen için de geçerli.G.Zan'ın sezonda kaç maçı garanti?Emre Güngörün istikrarı kaç maçtır?Emre Aşık'dan kaç maç yüksek verim alınır?Bence transfer döneminde tartışılması gereken bölge belli.

pclion dedi ki...

JCP, Sercan gelirse üçlünün kanatlarında da forma bulabilir, süre konusunda sıkıntı yaşamaz da bonservisinin yüksekliği problem. Yoksa Sercan Galatasaray için çok iyi transfer olur. Hoş, ben Muhammet Demir'i tercih ederim uygun fiyata bırakılacaksa. :)

JCP dedi ki...

evet Fenerbahçenin sene başında har vurup harman savurması yerli oyuncuların fiyatını anlamsız şekilde artırdı.gördüğüm kadarıyla Sercan bu sene son dönemlerde de kanatlarda oynadı Bursa'da o konuda sana katılıyorum.ama dün yenilen iki gol,her ne kadar yeni bi defans kurgusu olsa da,ve verilen bazı pozisyonlar takviye yapın diye bağırdı adeta yani öncelik defans olmalı bence.M.Demir demişken bu Bursa altyapısı nası çalışıyor ya bu aralar:)