Galatasaray 1-2 Fenerbahçe || Dört Stoperler, Derbi & Gelecek Üzerine

Zorunluluktan da olsa takımın en iyi dört stoperiyle oluşturulmuş bir savunma hattıyla sahada yer alan Galatasaray, öne geçtiği maçı rakibin gol atma ihtimali en yüksek iki oyuncusunun kafa vuruşlarıyla 2-1 kaybediyor. Son bir ayda öne geçilen üç lig maçında alınan üçüncü mağlubiyet. Diğerlerinde oyuncu değişiklikleri etkendi belki ama bu kez ne orta sahaya, ne savunmaya dokunmayan bir Hagi'nin şu gollere yapabilecek çok da fazla bir şeyi yok. Dört stoperin yerine çıkıp sahada Alex'i kovalamayacağına göre takımın yetersizliğini kanıtlamış teknik direktörü dışında da ağır sorunları var.

Türk Telekom Arena'da ilk maçta mağlup olunması elbette hoş değil ama sakin oyunda Fenerbahçe'nin bir gömlek gerisindeki Galatasaray'ın ilk yarıda oyuna kaosa sürüklemesi, topu sürekli ortada tutabilmesi önemliydi. Fenerbahçe bu bölümde pozisyon üretemezken, Galatasaray rakip kaleye gelmeyi bildi ve golü de buldu. Rekor makyajlı taraftar ve stat baskısı da 15'ten itibaren doruğa ulaştı, farkı arttıracak pozisyonlar Galatasaray'ın ayağına geldi. Girmedi.

Top yere indiğinde ve sular biraz durulduğunda Fenerbahçe, 45-55 arası bir baskı üretse de aradığı pozisyonları bulamadı. Yakın oynanan Alex, hakemin kolay düdükleriyle faul kovalamak dışında oyun içinde aktif değildi, tek topları dışında pasları da istediği yerlere gitmiyordu. Ama dediğim gibi, ortada böyle kevgirleşmiş bir savunma hattı varken, Alex'in bir duran top, bir de kafa golüyle fişi çekmesine şaşırmamak lazım. Büyük topçu. Fenerbahçe'deki en verimli dönemini geçiriyor. Şampiyonlar Ligi çeyrek finali oynattığı takım da dahil. Onda yaptığı işler parlıyordu, bu takımı ise resmen sırtlıyor.

Galatasaray'da yönetim desibel rekoru peşinde, taraftar televizyonda yöneticilik oynuyor, futbolcular kendi menajerliğini yapıyor, Hagi ise kendini ve kendi Galatasaray'ını arıyor. Zor dostum, zor. Yarından itibaren yeni bir Galatasaray'ın inşaasına başlanması gerekiyor ki ne teknik direktör, ne olmayan sportif direktör, ne de başkan dahil yönetim bu operasyona muktedir. Beni yaralayan da bence hak edilmemiş bir derbi mağlubiyeti değil, bu kulübün yarınına karar veremeyecek kadar karışık olmasıdır. Sığınacak bir liman bakınıyor ama bulamıyorum. Bilen, duyan?...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

10 yorum:

Anonymous dedi ki...

ahahaah aksdjkaldjk yazı çok kısa sürmüş, ulan gs alaydı şu maçı 2 kat daha uzun tutardın hahahaahaa dasklasdlalk adam gazeteci ahahahaaa

Shareef dedi ki...

Valla FB'liyim ben ama çok iyi bir yazı olmuş öyle A'lı Q'lu hakem muhabbetinden, FB'ye nasıl yeniliriz yazıklar olsundan öte daha derin bir yazı tebrikler.

Adsız arkadaş ise (bizim blogda da oluyo bunlar) ne bekliyordu ki kendi bu yazıyı 5 sayfa yazardı bugün ama yenilsek ne yapardı?

Anonymous dedi ki...

fenerliler bence, karşısındakiler hak etse de şu yorumdaki gibi cıvık tavırlar sergilememeli hiçbir zaman. aykut hocaya bakın beyler, ondan feyz alın, feyz alalım. böyle basitlikleri başkalarına bırakalım.

kerem dedi ki...

Sevgili Ugur, bu macta Hagi'nin yaptigi degisikliklerin maca etkisi olmadigi konusundaki dusunceni birdaha gozden gecirmeni tavsiye ediyorum. Teknik taktik aciyi bir kenara birak, sadece oyuna giren oyuncularin kondusyon durumunu dusun.
Arda - En son Aralik'ta oynamis.
Kewell - Kondusyani zayif, ustune bir de sag aciga geciyor ?
Ayhan - ?!

Fenerbahce top yerdeyken bizden bir gomlek ustundur, gerek oturmus sayilabilecek sistemi ve oyuncu kalitesiyle. Yalniz iki antrenorun bu maci nasil okdugu ve ne hamleler yaptigi, bu hamelelrin ne getirdigi cok acik.
Ilk yarida bizim yi oynamamizi saglayan sebeplerden biri Fenerbahce nin kanatsiz oynayisidir, Dia siz bir Fenerbahce vardi dun aksam. Stoch un oyuna girdikten sonra ne oldugu malum.

Yapilan-yapilamayan transferlerle, idari beceriksizligiyle, vizyonsuzluguyla ve ikiyuzluguyle umutlari tuketen, kulubu geriye goturen bir yonetim ve uzerine tuyu diken bir Hagi.

Anonymous dedi ki...

sığınılacak liman erken seçimdir.

pclion dedi ki...

Arkadaşlar, ilk yorum hakikaten çok önemli değil. Reddetmek daha çok değer vermek benim gözümde. Hayata bakışını yansıtmış sadece.

Kerem, Arda bence oyuna hareket getirdi. Kewell'ı tartışırım, ben de olsam Pino'yu tercih edebilirdim ama bu maçın kaderini değiştiren bir değişiklik midir? Ben sanmıyorum. Alex'e eskort edenler, Semih'e "duran topta" bomboş kafa vurduranlar varken ne yaparsak yapalım, biz maç kazanamayız. Bunlar acilen temizlenmeli...

Salih Çalışkan (ePHe) dedi ki...

Değil dört stoper Hagi, 7 stoper ile çıksaydı dahi, bu takıma savunma yerleşimi konusunda hiç bir şey vermediği için o golleri yine yerdi. Savunmada oynayan dört stoperin hatasıyla yenmedi o goller. Hagi ne yapsın demek son derece saçma ve yanlış.
Kaç antremanda aynı oyunculara duran top çalıştırmış. Her defasında yap boz gibi takımın iskeletini değiştirirsen dediğim gibi 7 stoperle çıksan bile o gollerin aynısını yersin.

Web Designer dedi ki...

stancu ve yekta gibi koşan adamları çıkarıp kewell ve ayhanı oyuna sokmak; alexin maça ağırlığını koymasına / fenerbahçenin baskısına ve dirençsiz orta saha ile fenerin baskısına sebep olmuş olamaz mı?

bence hagi hiç değişiklik yapmasaydı bu maçı kaybetmezdik ;)

M.Cagdas dedi ki...

Ben acikcasi Pino'nun oynamayisina anlam veremedim. Adam bir hafta once iyi bir mac cikarmis, asist yapmis, guzel bir gol atmis. Hatta ilk yaridaki Fener macindaki performansiyla da macin adami olmus, en azindan Fener'e karsi eziklik psikolojisi yok, kendine guveni yerinde. Sirf bu nedenden bile macin bir kisminda oynamaliydi diye dusunuyorum. Hizli olusu ve Fener savunmasini surekli oyalayacak bir oyuncu olmasi da cabasi.

Anonymous dedi ki...

Stancu mac boyunca ne yapti diyen insanlar vardi,adamin sahada oldugu sürede Gökhan Gönül kac kez ataga cikmis bi sayin..oyuna direk fazla katkisi yoktu belki ama kosulariyla fenerin sagbekine fazla ikeri cikma sansi tanimadi..ki Stancu ciktiktan sonra yenilen 2.gole bakin..o taraf resmen otoban olmustu..Ayrica 1-0 öndesin ve geriye yaslanip kontra ariyorusun,oyuna alabilecegin 2 adam var..biri Pino digeri ise Aydin..evet yanlis okumadiniz,sirf sürati yüzünden is yapardi son yarim saat..belki 2-0'i getirebilirdi..