Ömer Toprak & Leverkusen

Stoper kıtı memlekette alternatifler zaten azken, yetenekli savunma oyuncuları için gözlerimizden birinin Almanya'da olması gerektiği malum. Ülkemizdeki en potansiyelli savunma oyuncusu Kayserispor'un Köln'den getirdiği Serdar Kesimal. Durum buyken Freiburg'dan Ömer Toprak'a özellikle İstanbul kulüplerinin ilgi göstermesi gerektiğini düşünüyordum ki ilginin kralı Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen'den geldi.

Leverkusen'in başkanı Wolfgang Holzhäuser, 21 yaşındaki stoperin kulübüyle görüştüklerini, Ömer'le de anlaşıp transferi bitirmek istediklerini açıkladı. 37 yaşındaki Sami Hyypia'nın yerine onu düşünüyorlar. Bizimkiler Gökhan Zan'ın yerine onu koyup koyamayacağını düşünedursun, el oğlu işi bitirmek üzere.

Geçirdiği go-kart kazası hepimizin malumu, blogda daha önce bahsetmiştik. Kariyeri bitti mi diye düşünülürken, kısa süre içinde Bundesliga'da seviye atlayacak duruma geldi. Ömer ve kariyeri için önemli bir adım. Kaza öncesi onunla ilgilenen ancak son dönemde sadece uzaktan izlemekle yetinen, kadroları muazzam ancak ne hikmetse Avrupa'da şubat ayını dahi göremeyen İstanbul kulüplerine gelince... Onlar için futbolcu transferinde ana kriter olarak "taraftar ve futbol kamuoyu nezdinde tanınmayı" belirlemenin yanlışlığını bir kez daha ortaya koyuyor aslında Ömer Toprak'in Leverkusen'e geçişi ama arif olan anlar demiş atalarımız. Zaten sorun da bu anlama konusunda...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

aks111 dedi ki...

serdar aziz in de çok faydalı olucağını düşünüyorum milli takıma ama o kadar işte.2 serdar la ne kadar yürür bu iş orasıda ayrı mesele.

AtaKan dedi ki...

Keşke Galatasaray transfer etse.çok yararlı olur.Gökhan Zandan iyi olduğu kesin.Kendisini Fm de tanıdım orada çok iyi bi defans oyuncusu.inşallah gerçektede kariyerini yukarılara doğru taşır.

Jordi Metal dedi ki...

:) Bilirsin Uğur sadece benim blogumda yazdığım isimlerin %30u transfer edilseydi inan takım bu halde olmazdı.
Şayet Ömer'in kaza yaptığı dönemde GS'nin stortif direktörü olsaydım, Alex Ferguson'un Nistelroy'un transferinde takındıdığı kararlı tavırla onu kulübe kazandırırdım. Yetenekleri üst düzeyde bari Mathias Zanka Jorgensen'i elden kaçırmasınlar.

Celal Abbas dedi ki...

Ömer çok Düzgün güzel türkçede konuşuyor. Ömerin türkiyeye transferini okuyunca aklıma Kakanın bir dönem Gaziantepspora önerildiği geldi. Bizim için Şanssızlıktı belki ama Kaka ve Dünya Futbolu için şansmış :)

Serdar Erken dedi ki...

Benim yazacağım konudan bağımsız o yüzden bu mesajı yayınlamasanız da olur. Diyeceğim şudur ki; gözlediğim kadarıyla günümüz gençliğin yaralarından biri "hani" kelimesinin çok sık ve gereksiz kullanımı. İşin kötüsü bu durumun farkında mı bu kesim bilmiyorum. Radyo yayınınızı dinlediğimde bu o kadar kulağımı tırmalıyor ki belirtmeden geçemedim. Özellikle birine hitap ederken değil de kendi görüşlerinizi belirtirken sıklaşıyor bu. Neyse aynısı gene YDYD'den Caner Eler ve Mustafa Taha'da da var. Yeni radyocusunuz daha öğreneceksiniz tabii.
Sizin gibiler kurtaracak şu eski kafa, tirajcı, bilgisiz spor basınını inşallah. Hadi bakalım.

Elve dedi ki...

Bence zaten istenilsede Türkiye'ye gelmezdi. Ki ben olsam bende gelmem. Neden Almanya ligini bırakıp dünyanın en amatör liglerinden birine geleyim ki? daha profosyonel bile olamamış bir ligde ve futbolcularla neden yan yana top koşturayım ki? sadece para kazanıp şan şöhret yakalama hedefi olan cahil futbolcularla oynamaktansa gider bundesliga 2 de oynarım daha iyi.

pclion dedi ki...

Serdar hocam, benim sorunum belli bir fikri, konuşmayı önceden hazırlayıp konuşamamam. O an düşünüp daha samimi bir düşünceyi dile getirmek hem kolayıma geliyor, hem de daha doğru geliyor. Biraz profesyonelleşmeden, iyi bir konuşmacı olmadan da cümleyi simultane toparlayabilmek zor iş. Hele radyoda çok belli oluyor. :) Haniler biraz düşünme payı gibi de ama düzelecektir zamanla, yer yer o sorunu da aştığım bölümler oluyor gibi...

bünyan dedi ki...

teşekkürler... serdar hocam