Sivasspor Forvetleri

Atanın da tutanın da iyi olacak felsefesinin doğruluğuna inanan biri olarak Sivasspor'un forvet rotasyonuna hayran kalmamak elde değil. Devre arasında gelen Michael Eneramo ile Kamil Grosicki'nin yanında Ricardo Pedriel ve Mehmet Yıldız. Daha ikinci forvetine güvenemeyen takımlar zirve hedefiyle yola çıkarken, dördüncü golcüsü iki sene önce ligin en iyi yerlilerinden biri olarak gösterilen Sivas, herkese nispet yapıyor gibi. Bu yatırımlarının karşılığını da alıyorlar.

Belki de sezonun en kritik karşılaşmalarından birinde Buca Arena'ya çıkıp 4-0'la rakiplerinin fişini çektiler. İkili averajı da alıp farkı dört puan yaptılar. Gollerden biri Pedriel, biri de Eneramo'dan. Beş gollü Grosicki de bir penaltı kaçırdı üstelik.

Bir takım ister Ziya Doğan taktiğyle ister yüce total futbol sistemiyle oynasın, pozisyon geldiğinde gol atabilecek, daha doğrusu o pozisyonların içinde düzenli yer alabilecek oyunculara ihtiyaç duyar. Bu konuda yetenekli adamlardan biri olan Karşıyaka gelişli Cihan Yılmaz'ı da katarsak Rıza Çalımbay'ın elinde epey sağlam bir hücum gücü mevcut. Bence bu da eksikleri olsa da ligde tutunmaları için gereken puanları toplamalarını sağlayacaktır. Efsanevi Bülent Uygun seneleri gibi olmasa da daha güvenli bir bölgenin takımı olma yolunda ilerliyorlar...

Ricardo Pedriel: Sene başında geldi, bonservisi 100 bin avro.
Michael Eneramo: Devre arasında geldi, bonservisi yok. Beleş.
Kamil Grosicki: Devre arasında geldi, bonservisi 900 bin avro.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: