Süper Lig'den Belçika 3.Ligi'ne: Sarper Kıskaç

Giderken PR'ı iyi yapılan ancak Edirne'den dışarı çıktığı günden bu yana adı duyulmayan, genç bir oyuncu Sarper Kıskaç. Ankaragücü altyapısından yetişmişti, bir gün Standart Liege'e transfer olup herkesin takdirini kazandı ve o günden beri kendisinden haber alınamadı.

Aklıma nereden düştü bilmiyorum ama Türkiye'ye dönüp dönmediğini merak ettiğimden biraz araştırdım, 2008'den bu yana adamla iligli Türkçe tek kelime edilmemiş. İngilizceden de hayır yok derken son olarak bulduğum habere göre bu sezon başında Standart Liege'in ufak çaplı ezeli rakiplerinden RFC de Liege'e geçmiş. Haberde hâlâ Ankaragücü formalı bir fotoğrafının kullanılıyor olması bu transferi daha iyi anlatıyor sanırım bizlere çünkü 1990 doğumlu stoper iki sezon boyunca Standart formasını bir kez dahi giyememişti. Gerçi okuduğum bir başka haberde Fenerbahçeli kimliğiyle de tanınan Adıyamanlı iş adamı Celalettin Bilgiç'in bu transfere aracılık ettiğini ve hemşehrisine yardımcı olduğu yazıyor. Doğruysa ki olma ihtimali var, Sarper adına gelinen nokta çok da şaşırtıcı değil.

Son olarak bir detay daha, RFC de Liege Belçika'da üçüncü kademede mücadele ediyor ancak lig sonuncusu olarak... Son yedi maçlarını peş peşe kaybedip efsanevi bir seriye imza atmışlar. Sarper'in ise sadece eylül ayında iki maçta forma giyebildiğini, takımın as stoperinin bir başka Türk pasaportlu oyuncu olan 27 yaşındaki Serdar Alageyik olduğunu söyleyeyim.

*Fotoğraf internet alemi üzerindeki tek Sarper Kıskaç fotoğrafı olarak görünüyor ama kendisinin Ankaragücü'nde profesyonel maçı yok. Bu yüzden doğru fotoğraf olup olmadığına emin olamadım.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

keyifadami dedi ki...

mehmet sarper kıskaç ile ilgili detaylı bilgi ve fotoğrafı burada bulabilirsiniz:

http://www.transfermarkt.com.tr/tr/sarper-kiskac/profil/spieler_57256.html

Redingot dedi ki...

Fotoğraftaki Murat Duruer galiba.
Merak dürttü, kontrol ettim, 8 numaralı Tjikuzu'nun İBB formasıyla Ankaragücü'ne karşı oynadığı tek gece maçı aha bu: http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=29&macId=66311
Sen zaten prof maçı olmadığını söylemişsin ama kadroda da yok adam.

Ibrahim Temel dedi ki...

Resimdeki adam kim bilmiyorum ama Ankaragucunun formasi hakikaten guzelmis ozelliklede ustu.