Tunay Torun Hertha Berlin'de


Algıda seçicilik derler ya, rastladığım tüm haberlere Hamburg'la üç yıllık sözleşme yenilemiş gözüyle bakıyordum ama sözleşmesi biten Tunay Torun, Bundesliga'ya tekrar yükselen Hertha Berlin ile üç yıllık sözleşme imzalamış.

Açıkçası kulübüyle yenilememesi halinde Türkiye'den bir takımın kanca atmasına kesin gözüyle bakıyordum ama herkes aval aval Cenk Tosun'a bakarken milli takıma seçilmiş bir başka forveti Hertha bütçesinde bir ekibe kaptırmak zirve takımlarımızın vizyonunun bir özeti. Eminim Cenk ile Emenike için 5'er milyon avrodan Antep ve Karabük'ün kapısını aşındırmaya şimdiden başlamışlardır. Ondan sonra Dinamo Kiev'e, Karpaty Lviv'e, PAOK'a neden elendiklerini kös kös düşünürler. Tabii ki bu da topu topu bir gün sürer çünkü alınacak bir derbi galibiyeti ya da ligde yakalanacak iki maçlık galibiyet serisi onlar için çok daha önemli.

21 yaşındaki Tunay, Hamburg'un aslında çok önem verdiği bir oyuncuyken geçirdiği uzun süreli sakatlık sonrası yerini kendinden iki yaş küçük Güney Koreli Heung-Min Son'a kaptırmıştı. Kasım ayında sezon sonu serbest kalacağını yazmıştım ama ne yalan söyleyeyim, Hamburg sonrası Hertha türü bir tercih de beklemiyordum.

Düşününce Tunay açısından verimli bir transfer olacak gibi gözüküyor. Hem bir Bundesliga takımında ilk kez düzenli oynama fırsatı bulacak, hem de rolü Hamburg'a göre çok daha büyük olacaktır. Milli takım tercihini Güney Kore karşısında oynayarak yapmıştı, bir başka Güney Korelinin performansı sayesinde kariyerine bir başka yön verdi. Onun için olumlu olacaktır elbette ama Baros'un, Umut'un arkasını doldurmaktan aciz takımların hâlâ suya aval aval bakıp çeşmeye bakmayı unutmalarına akıl sır erdirmek mümkün değil. Hadi Bundesliga takımlarını takip etmekten acizsiniz, en azından milli takıma seçilen 21 yaşındaki forvete kimin nesi, kimin fesi diyerek bir bakın, araştırın.

Cenk Tosun, Tunay Torun... Sıradaki?

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Anonymous dedi ki...

Belki bizim kulüplerimiz çok büyük bir oyuncu kaçırdı.Ancak olaya birazda tunay açısından bakmak lazım.Beşiktaş, Trabzon ya da Galatasarayda muhtemelen ilk 11 oyuncusu olmayacaktı bir süre.Kalitesinden değilde ülkemizdeki genç oyuncu görüşünden dolayı.Cenk tosun belkide julio cesar ailevi nedenlerinde dolayı ülkesine gitmese bu durumda olmayacaktı.Semih aydilek gibi bir oyuncuda kayboldu mesela burda.Herha da ise hem genç bir takımda hem de daha göz önünde bir ligde şans bulacak.Tunay Nurinin yolundan gitti.Bana görede doğru olanı yaptı.Ne yazıkki Ülkemiz almanya gurbetçi oyunculara parlak bir gelecek vaad etmiyor.Nuri alman milli takımını seçse belkide bugün khediranın yerinde olurdu.Tunay için Türkiyeden bazı kulüplerin girişimleri olduğu aşikar.Büyük ihtimal transferi kendi tercihiydi.O yüzden kulüpleri fazla suçlamamak gerek bu konuda.

Celal Abbas dedi ki...

Tunay için çok iyi olmuş. Tunay çok doğru bir karar vermiş. Futbol oynamak isteyen türkiyeye gelmez mecbur kalmadıkça. Para kazanmak isteyen ise hemen gelir türkiyeye alternatifleri var iken.

pclion dedi ki...

Tunay adına daha garanti bir tercih olduğu ortada canım, ona bir şey diyen yok zaten. Ama Cenk Tosun bu ülkede olay yaratıyorsa Tunay Torun'u tutup getiremeyenlere de iki çift lafımızın olması normaldir...

ozbilgin dedi ki...

sıradaki? mehmet ekici...

tabii bayern münih kendisini bırakırsa veya mehmet ilk 11 oynamamaya razı olmazsa.