Chelsea’de Krul Kararı

Atletico Madrid’in genç kaleci cenneti olduğunu biliyoruz, De Gea’dan sonra Chelsea aktarmalı ve kiralık da olsa Madrid’e adım atan Courtois’in ortaya koyduğu performans ortada. Genk’e ödenen 9 milyon avroluk bonservis bedelini çoktan amorti eden Belçikalı kaleci yılın en başarılı konumunda. Onun bu çıkışı henüz 20 yaşında olmasına rağmen orta vadede Chelsea kalesine geçmesi planının erkene alınabileceği, 2008’de bir Haziran akşamı Nihat Kahveci’nin önüne düşürdüğü toptan beri özgüveninden bir parça kopan Petr Cech’in yerine geçebileceği beklentisi Chelsea taraftarlarında oluşmuştu. Lakin anlaşılan yönetim daha net bir çözüm bulmakta kararlı.

Belçikalı Courtois, sadece 20 yaşında!
Kulübün Rus sahibi Roman Abramovich’in Newcastle’dan Cheik Tiote ile birlikte kaleci Tim Krul için toplamda 30 milyon poundluk bir bütçe ayırdığı, sezon sonunda bu ikiliyi takıma katmak istediği haberleri İngiliz basınında ayyuka çıkmış durumunda. Tim Krul bu sezonun en flaş kalecisi ki kendisinin yeteneğinden ve performansından şüphe duymak zor. Sadece oynadıkları son Norwich maçına bakmak dahi bunun için yeterli lakin elde Cech, yolda Courtois varken 30 milyonun yarısına kıymak için doğru bir hedef mi? Sonuçta mevkiimiz bir forvet değil ki çiftleyesin, önlü arkalı oynatasın.

Tabii Mart-Nisan ayları, gevşer gönül yayları misali Chelsea’nin gönlü kaymış da olabilir bu ikiliye lakin Krul’u çok beğensem de Stamford Bridge acil kaleci aranıyor tabelası asacak son yerlerden biri gibi geliyor gözüme. Ya da Courtois alengirli ismi ve gönülleri okşayan yatırım ve transfer şekliyle gözümüze bir boy büyük mü geliyor, o da tartışma konusu olabilir tabii. Yine de zaman var, gerçek mi, gelip geçici bir dedikodu mu, yaza görürüz artık. Vakit bol…

Dip Not: 30 milyon pound değer biçilen Tiote ve Krul’un Newcastle’a toplam maliyetinin 3 milyon 700 bin pound olduğunu biliyor muyduk? Tez konusuna girişi Noat, Ekim 2011’de Hayatım Futbol’da yapmıştı, görmeyenlere

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

hakancelep dedi ki...

Selamlar,

Uzun süredir İngiltere futbolunu ve dolayısıyla gazeteleri takip ederim. Hani aklınıza Telegraph, Guardian, Independent, Sun, Mirror, Daily Mail, Star gibi göz önündeki gazeteler gelmesin sadece, Manchester Evening, Birmingham Mail, Northern Echo, Liverpool Echo gibi yerel gazeteler daha çok takibimdedir ki daha erken ve net bir şekilde habere buralardan ulaşmak mümkün.

Krul ve Tiote haberi ise sadece "dedikodu". Bu tarz haberlerin çıkarılma sebebi çok klasiktir. Krul, şu an Vorm'la birlikte ligin en popüler 2 kalecisi. Dalından koparılmaya en yakın isimler diyebiliriz. Fakat, bu haberler yine de, sadece fiyat yükseltme amaçlı çıkarılmıştır. Hatta bu tezime ispat olarak yedek kaleci Hilario'nun kontratının 20 Mart'ta uzatılmasını gösterebilirim.

Tiote konusunda ise sadece fikir yürütmek bile yeterli olacaktır. Mikel, Essien, Romeu gibi önliberolar var. Kaldı ki Tiote bu 3'lüden daha "sıkı" bir oyuncu değil. United diye çıkarılsa bu haberler daha inandırıcı olabilirdi. Hem kaleci, hem orta saha ihtiyacı var United'ın. De Gea diyeceksiniz biliyorum ama onun da malum gz hastalığı problemi var. En azından 1-2 sene sorun yaşayacak De Gea.

pclion dedi ki...

Hakan merhaba,

Senin kadar olmasa da ben de dış basını takip etmeye çalışıyorum işim gereği, ben de aynı şekilde düşünüyorum ama fırsat bu fırsat, hem Krul'a hem Courtois'e değinmek istedim :) Yoksa aynen, üç büyük transfer haberinden hallice...