Kris Boyd & Eskişehirspor

Boyd, soruşturmanın gölgesinde biraz sönük geçen transfer döneminin parlayan yıldızlarından biriydi. Dört kez İskoçya'da gol kralı olmuş, son vuruşlarının kalitesi belli, lige etki yapmasına kesin gözüyle bakılan bir oyuncuydu lakin yedi haftası geride kalan sezonun pek de istediği gibi geçmediği aşikâr. Büyük bir travma atlatmasına karşın kırmızı-siyahlılara döner dönmez formayı teslim alan Mehmet Yıldız'ın arkasında kalan Boyd'un aradığı fırsat bugün geldi ama..

Bugüne kadar sadece Trabzonspor maçında 31 dakika süre alabilen İskoç, Manisaspor karşısında ilk kez ilk 11'deydi. Önce Tello'nun direkten dönen kafa vuruşunu kontrpye'de kalan kaleciye rağmen boş kaleye gönderemedi. Belki o golü atsa sahadan 2-0 mağlup ayrılan Skibbe'nin öğrencileri adına her şey farklı gelişecekti. İlk yarının son dakikasında ise kasığından sakatlanarak kaleye geldi. Sezon planlarını yaparken kendisine çok güvenen Skibbe'nin de beklentilerinin çok uzağında kalmış olsa gerek.

Elbette bir forvetin gol kaçırmaya da, kötü oynamaya da hakkı var lakin suların yavaştan ısındığı Eskişehir için epey kritikti. Taraftar yerel medyadan baskı gören Skibbe'ye sahip çıkmaya çalışsa da yönetime bayrak açmış durumda. Forumlarda da kapıdan dönüp İstanbul Belediye'ye giden Webo'nun ismi ahlar vahlar arasında aranıyor. Görünen o ki bundan sonra Boyd'un neler yapacağı doğrudan Eskişehir'in ve Skibbe'nin kaderini çizecek.

Son olarak, 442'nin "iyi dediğimiz bir ay yaşamıyor" geleneğini sürdürdüğü de not düşelim. Bu ayki sayıda epey güzel bir söyleşisi vardı ama bu laneti bilse eminim Boyd o topa hiç girmezdi!

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: