Yılın Çaylağı: Person of Interest

Sonbaharın gelişi okulların açılışı kadar dizi sezonunun açılışını da müjdeliyor ve birçok yeni yapım da bu dönemde izleyiciyle buluşuyor. Şimdilik göz atabildiğim yeni dizilerin sayısı kısıtlı olsa da bir tanesi aralarından konusu ve kalitesiyle sıyrılıyor: Person of Interest.

Başrollerini Lost'taki Bencımin Laynıs karakteriyle hafızalarımıza kazınan Michael Emerson ile Jim Caviezel'in yaptığı dizi bir açıdan polisiye fakat konusu diziyi benzerlerden farklı bir boyuta taşıyor. Emerson'ın canlandırdığı Mr.Finch, 9/11 saldırıları sonrası devlet desteğiyle gerçekleştirilen projeyle ülkedeki herkesi gözetleyen devasa bir makineyi tasarlayan kişi. Yapımı yıllar süren bu makine, terör olaylarının yanı sıra diğer tüm suçları görüntülese de bu suçlar makine tarafından 'ilgisiz' olarak tanımlanıyor ve gün sonunda siliniyor. Lakin esrarengiz bir biçimde projeden kopan ve bu 'ilgisiz' suçları çözmeyi kafaya koyan Mr.Finch, makineden bu ilgisiz olaylara maruz kalacak kişilerin sosyal güvenlik numaralarını almasını sağlayacak bir mekanizma geliştiriyor. Aldığı bu numaralardaki kişilerin bulaştığı suçu öğrenip durdurmayı amaçlayan Benjamin, pardon Finch'in 'sahada' iş görecek bir partnere ihtiyacı oluyor ve işte bu noktada Caviezel'in canlandırdığı eski yeşil bereli CIA ajanı Mr.Reese devreye giriyor.

Gayet sağlam konusuyla şimdiden CBS'in sevilen yapımları arasına giren, pilot bölümü 13.2 milyon kişi tarafından izlenen Person of Interest'in beşinci bölümü yayınlandı ve Türkiye'yi baz alırsak her Cuma sabahı yayınlanmaya devam ediyor. Yabancı dizi severlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Dizi, şimdiden yılın çaylağı ödülüne aday...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

Bugra Sisman dedi ki...

Başlamayı planlıyordum iyi geldi yazı. Suits'i bitiriyim buna geçicem :)

CaRtMaNtR dedi ki...

homeland'ede de bir bakmak isteyebilirsin. ilk üç bölümü itibari ile çok hareketli değil ama oldukça potansiyelli bir konu işliyor.

siriusjames dedi ki...

Terra Nova'yı izleme fırsatı bulabildin mi, nasıl sence?

pclion dedi ki...

Homeland'i not aldım ama daha izleyemedim. Bakayım ona da.

Sirius, Terra Nova'yı da takip ediyorum, dinazorlar falan çok da hoşuma gitti ama fazla Lostvari havası var. Orjinal bulamadım çok. Yine de izliyorum.

Anonymous dedi ki...

Buna benzer başka dizi varmı bildiğiniz konusu çok süper özellikle teknoloji kullanımları