Gecenin Sürprizleri || Avusturaya- Slovakya - Litvanya - Makedonya

Kendi vatandaşları tarafından Euro 2008'e katılmaması için imza toplanan takım Avusturya Euro 2008'deki dikkat çekici performansını bir adım öteye taşıdı ve Fransa'yı DK elemelerinin ilk maçında 3-1 gibi net bir skorla evine eli boş gönderdi. Gerçekten müthiş bir iş Avusturya gibi futbol kaynakları sınırlı bir ülke için. Bilgisayarımdaki problem yüzünden online olarak bile izleme fırsatım olmadı, çok zevkli bir maç olduğuna eminim. Geniş özetini izlemek lazım. Gerçi Toulalan bize gayet iyi özetliyor durumu!

Bir diğer sürprizi ise geçtiğimiz elemelerin flaş takımı Kuzey İrlanda karşısında 2-1'lik aldığı galibiyetle Slovakya gerçekleştirdi. Golleri Skrtel (pokemon değil miydi bu?) ve Hamsik kaydetmiş. 4.-5. torba takımları arasında en çok çekindiğim ekiplerin başında geliyor Slovakya. Bize çok ters gelen bir futbol yapıları var. Fizikli, dirençli, yeterince teknik+berbat saha koşulları, eksiksiz bir kombinasyon yani. Kuzey İrlanda'dan başka takımların da canını yakacağını düşünüyorum slovakların.

Bu skoru betimlemek için sürpriz kelimesi yeterli gelmeyecek sanırım, fotomaç jargonuyla "Romanya'ya soğuk duş!" demek daha doğru! Son yılların en formda milli takımlarından biridir Romanya, Euro 2008'de ölüm grubundan çıkmaya bir penaltı uzaktalardı sadece. Kendi sahalarında Litvanya gibi bir takıma 3-0 yenilmeleri akıl alır gibi değil. Hafiften bir sırıtma oturmadı da değil hani suratıma, bu sıralar Romanya biraz antipatik geliyor bana. Neden acaba?

Okeyin dördüncüsü ise her daim büyük takımların başının belası Makedonya. Her elemede birilerinin canını yakarlar, kime denk gelirse. Biz de zamanında nasibimizi almıştık, Alpay Özalan'ın hat-trick yaptığı bir maçta 3-3'lük skorla kendi sahamızda 2 puan bırakarak. Neyse konumuza dönelim, Makedonya piyangosu bu sefer İskoçya'ya vurmuş! 5'inci dakikada Naumoski'nin attığı golün üstüne gol olmamış ve 1-0'lık galibiyetle başlamış Makedonya elemelere. İskoçya Euro 2008 biletini bir hakem hatasıyla kaptırmıştı ancak Dünya Kupası için o bilete geçen seferki kadar yakın olamayacaklar gibi. Yine de ilk maçın günahı olmazmış; izleyelim, görelim.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: