Benfica 0-2 Galatasaray || Avrupa'ya Dönüş!

Harika, muhteşem, mükemmel! Yazmak istediklerim dile gelse de Ercan Taner tonuyla anlatsalar size. Galatasaray Olympiakos maçında döndüğünü bizlere göstermişti, bu maçla beraber tescilledi. Galatasaray tekrar Avrupada...

Michael Skibbe çıkardığı 11'le benim preview de dahil birçok kişiyi ters köşeye yatırdı. TRT'yi açtığımda ilk duyduğum söz 'Kaptan Ümit Karan' olunca hafiften dumur olmadım değil. Baros'u da sahayı görünce bu ilginç deneyin nasıl sonuçlanacağını merakla beklemeye koyuldum.

Takım hem defansif hem ofansif oyunun mutlak hakimiydi, özellikle ikinci yarıda. Kötü diyebileceğimiz kimse yok, oyuncuların hepsi bir şekilde takıma katkı yaptı. Son yıllarda Avrupada iyi futbol izlemeye hasret kalmış bir Galatasaray taraftarı olarak şu haleti ruhiyeyle bundan fazla taktik yoruma giremeyeceğim, harika, muhteşemden başka kelime bilmiyormuş gibiyim.. Yarın daha sağlıklı bir analiz yazabilirim muhtemelen, bugün magazinsel sınırlarda kalsın yazı.

Süpersiniz çocuklar, harika, muhteşem, gol gol gol!

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Noat SamisA dedi ki...

İlginç maç oldu, Benfica'nın en son Koemanlı, Man Utd'ı eleyen, Arsenalvari pas yapan takımını biliyor olunca gördüğüm her şey sürpriz oldu benim için.

İki takım da kolay pozisyona girdi, ortada net bir üstünlükten söz etmek zor.Ama çarpıcı olan şu ki, Galatasaray kendi kalesi önünden, sanıyorum bu yılki en iyi transferi sayılabilecek De Sanctis'ten başlayarak; rakip kale önüne, gollerin geldiği altıpasa kadar bilinçli, görerek, bilerek oynadı.Bir ikinci gol var ki topun Ayhan'a gelişinden itibaren ele almak gerek.Sonrası daha da güzel, Ayhan'ın pası ve Arda'nın ekstra pası ile gelen şahane bir gol.

Arda'nın, Lincoln'ün ekstra mücadele ettiği bir maçta Kewell-Karan takım savunması kıyası yapmak zor, oyun geniş alanda oynandığından takım savunması çıkarımının aksine bu maç özelinde hücum etkinliği yönüyle artısı olabilirdi bile denilebilir.Karan'ın sağ çizgiye yakınlaşması, geniş alanda oynanan oyunda Galatasaray'a büyük fayda sağladı.Şu görüntüde, Kewell'ın olmadığı mevcut kadroda Benfica deplasmanında Sabri önde Serkan arkada olurdu ki olmadı.Belli ki Skibbe dersini çalışmış, bu yüzden o, teknik direktör koltuktuğunda, biz ise dilimiz döndüğünce futbol hikayeleri anlatmaya çalışıyoruz.

Fikstürün zor kısmından 6 puan geldi, şimdi yarım deplasman Hertha ve Ali Sami Yen'deki Metalist maçlarından 1'er puan ya da herhangi birinden 3 puan, diğerlerine bakmadan Galatasaray'ı lider çıkarır.

Metalist maçında Ali Sami Yen'de görüşürüz belki. :)