Sampiyonlar Ligi Gecesi #5

Çok ilginç sonuçlar çıktı bu gece, özellikle B grubu geceye damga vuracak sonuçlara sahne oldu. Inter 1-0 öne geçtiği maçta büyük bir kabus yaşamak üzereydi Kıbrıs'ta. Anorthosis'in Olympiakos ve Panathinaikos gibi iki güçlü ekibe karşı yaptıklarının siyasi bir oyun olduğunu düşünen birçok kişi vardı, Rum ekibi rüştünü bu maçta ispatladı sanıyorum. Inter'e karşı mağlup duruma geçmelerine rağmen iki defa öne geçmesini bildiler. Son 10 dakikayı gol yemeden geçirebilseler muhtemelen bu sezonun en sürpriz skoruna imza atacaklardı ama Cruz buna izin vermedi. Maç 3-3 sona erdi. Diğer karşılaşmadan da oldukça şaşırtıcı bir sonuç çıktı. Werder Bremen Panathinaikos'a kendi sahasında 3-0 gibi felaket bir skorla mağlup oldu. Almanların ilk vakası değil bu, yanılmıyorsam geçen sene de kendi sahasında ağır bir yenilgi almışlardı Yunanlardan ancak o sefer rakip Olympiakos'tu. Bu mağlubiyet onları grup sonunculuğuna bile itebilir, kaderleri Kıbrıs'taki maça bağlı. Eğer Werder Bremen deplasmandan 3 puan çıkaramazsa gruptan çıkmaları zor gözüküyor.

Bir diğer dikkat çekici sonuç ligde oldukça zor günler geçiren Roma'nın formunun zirvesindeki Chelsea'yi 3-1'lik skorla evine yollamasıydı, Şampiyonlar Ligi böyle bir yer işte. İlk yarısı oldukça sıkıcıydı, kanalı değiştirdiğime pişman etti beni İtalyanlar. İlk 3 maçın sürpriz takımı Cluj belki de kader maçında kendi sahasında mağlup oldu Fransız rakibine. Bordeaux rakiplerinin puan kaptırdığı Cluj'dan 6 puan çıkararak veda etmek üzere olduğu Şampiyonlar Ligi'nde tekrar iddialı bir konuma geldi. Cluj'a müteşekkirdirler eminim.

Şampiyonlar Ligi'nin en az dikkat çeken gruplarından olan C grubundan aktarılacak bir iki anektod var. İlki Nou Camp'tan Basel'in çıkardığı beraberlik. Bunu oyuna sonradan giren Eren Derdiyok'un golüyle yapmaları da önemli bir ayrıntı. Eren Derdiyok kariyeri için önemli bir maçtı bu. Diğeri ise ülke puanındaki en ateşli rakibimiz olan Ukrayna'nın bugünü puansız geçirmiş olması. Lizbon kendi sahasında fırsat vermedi Lucescu'nun ekibine, 1-0'lık skorla eli boş yolladı Ukraynalıları. Lucescu çok iyi bir başlangıç yaptığı Şampiyonlar Liginde turlama şansını Barcelona önünde bırakmıştı, Lizbon da dağılan Shaktar'ı iki maçta da affetmedi. Basel de bugün aldığı puanla UEFA için bir şans yarattı kendine, altın vuruş onlardan gelirse şaşırmayalım.

Ölüm grubunda ise beklenen skorlar çıktı. Liverpool, Atletico'yla puanları paylaştı, elele ikinci tura doğru yelken açtılar 8'er puanla. Marsilya da PSV'den rövanşı alınca grubun kaderi belli oldu gibi, büyük ihtimalle grubun sıralaması da bugünkü gibi olacak oynanayacak maçların sonunda. Son puan durumları ise şöyle;

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: