Ülke Puanımız #10

İşte mükemmel bir Avrupa haftası diye buna denir. Arsenal ve Benfica deplasmanlarına giden iki temsilcimiz belki de en zor haftamızdan 3 puan çıkarmasını bildiler. Ukrayna, Portekiz ve Hollanda ekipleri de çok matah bir hafta geçirmediler, tam istediğimiz gibi yani.

Bizim ne yaptığımızı az çok biliyor zaten herkes, 3/4'ten gelen 0.75 puan var bu hafta. Çok çok iyi bir sonuç, beklentilerin ötesinde olduğu aşikar. Beşiktaş'ın elenmesiyle kaybettiğimiz puanları bir nebze olsun telafi ettik bu hafta. Eğer Beşiktaş da devam edebilse geçen seneyi aşıp 10 puan barajına üç takımla yürüyebilirdik ama olmadı. Yine de sene başında düşündüğüm 8 puan hedefi için umutlanmamıza sebep oldu bu puanlar.
Ukrayna'yı 11.liğe itmiş durumdayız. Metalist'in Galatasaray'la içerde maçı olduğunu da düşünürsek Şubat dönemine kadar bizden fazla yapacakları maç sayısı 2. Galatasaray'ın Metalist'e puan vermeyeceğini varsayarsak sanıyorum ki 10. kapatacağız devre arasını. İşte bu durumu korumak adına Ukrayna'yla eşit sayıda takımı Şubat ayına bırakmak zorundayız. Şu tabloda bizden sadece Galatasaray devam edecek gibi. Metalist'in de Benfica-Olympiakos ve Hertha gibi takımlar arasında ilk iki sırayı alması çok zor olduğunu düşününce Shaktar ve Kiev'den birinin elenmesinin bizi eşit duruma getireceğini öngörebiliriz.

Shaktar'ın Şampiyonlar Ligi'nde 2.tur iddiası kalmadı ve 3 puanları var. Eğer Basel bir sürpriz yapıp Shaktar'ı evinde yenerse Shaktar'ın 4.lüğü tescillenmiş olacak çünkü son hafta Barcelona deplasmanına çıkacak Lucescu'nun takımı. Benzer bir denklem de Dinamo Kiev'le Fenerbahçe arasında var. Eğer Fenerbahçe Dinamo Kiev'i deplasmanda mağlup ederse üçüncülük için ikili averajda öne geçecek. Bu olasılık çok daha iyi olur bizim için, hem Ukrayna ekibini saf dışı bırakmış oluruz, hem de Şubat ayına ikinci bir takımımız kalmış olur. Bir taşla iki kuş. Ancak Kadıköy'de puan alabilen bir Dinamo Kiev'in Aralık ayında Kiev'de Fenerbahçe'ye elenme olasılığının çok yüksek olmadığını da görmek lazım. Kimse Avrupa biletini kendi evinde, kendi şartlarında teslim etmek istemez.

Bu hafta alabildikleri tek puan Metalist'in Hertha Berlin'le Ukrayna'da aldığı beraberlikti. 1/4'ten sadece 0.25 puan çıkarabildiler bu hafta, bu da onların önüne geçmemiz için gerekli fırsatı yarattı. İki Ukrayna takımının içerde maçı vardı bu hafta, özellikle bu haftada az puan almaları önemliydi. Önümüzdeki hafta daha zorlu bir fikstürde daha da iyi bir sonuç gelebilir bizim adımıza.

Önümüzdeki seneler için izlediğimiz ülkelerden Portekiz bu hafta iyi puanlar topladı aslında. Benfica Galatasaray'dan puan koparabilse onlar için mükemmel bir hafta denebilirdi ama UEFA Kupası onlar için beklenildiği gibi geçmedi. Galatasaray ilk defa karşılaştığı Portekiz takımına acımadı, koleksiyonuna yeni bir ülke ekleme fırsatını tepmedi. Bu galibiyet göründüğünden çok daha önemliydi aslında. Lig için 6 puanlık maç klişesi vardır ya hani, burda da +/- 4 puanlık maçtı tam olarak. Benfica'yı ateş hattına itmiş olmak da cabası. Olympiakos gibi zorlu bir deplasmanları var şimdi. Ordan alınacak bir mağlubiyet beklenmedik sonuçlara yol açabilir onlar için.

Braga'nın Milan deplasmanında 90 dakika direnip Ronaldinho'nun golüne engel olamaması ise futbol adına talihsizlik olsa da bizim için güzel bir sonuçtu. Porto'nun Kiev'i deplasmanda yendiğinizi biliyoruz, bir de Lizbon'un Shaktar'ı Portekiz'de yenmesi onlara 4 puan getirdi bu hafta. 4/7'den 0,57 puanla kapadılar haftayı.

Haftayı en kötü geçiren rakibimiz ise şüphesiz Hollanda'ydı. PSV'nin Marsilya'ya 3-0 mağlup olması sadece puan alamaması anlamına gelmiyor, aynı zamanda ikili averajı da Fransız ekibine teslim etmek demek. Liverpool ve Atletico gibi iki güçlü takımla peşpeşe maçlar çıkaracak olan iki takım arasındaki sıralamayı belirlemede ikili averajın önemi büyüktü. PSV çok pişman olacak gibi duruyor bu maç yüzünden.

UEFA Kupasındaki 5 Hollanda ekibi de PSV'yi aratmıyor. Bu hafta maçı olan 4 ekipten 3'ü mağlup oldu. Kazanan tek takım Ajax'tı, o da Zilina karşısında 1-0 zor kazanabildi. PSV'nin çöküşünü UEFA'ya bol takım göndererek kapatacak gibi görünüyorlardı ama Şubat'a kalacak takım sayısı 2'yi geçmeyecek gibi gözüküyor. Bu hafta aldıkları puan 2/6'dan 0.33'te kaldı, toplamda ise 36.630 puandalar.

Diğer ülkeler içerisinde Kıbrıs Rum Kesimi hala dikkat çekmeye devam ediyor Anorthosis'le. Daha şimdiden 6 puan barajını geçtiler, bunda az takımla katılmalarının da etkisi var tabi. İlk 25 ülke arasındaki yerini sağlamlaştırdılar, bu sene topladıkları puanlardan uzun seneler yararlanacaklar gibi. Puan yarışında gerimizde kalan İskoçya'nın tek temsilcisi Celtic Manu karşısında öne geçti ama galibiyet çıkarmayı başaramadı. Tek puanla kapadılar haftayı. Aalborg da Villareal'e yenilmeyince Celtic'in kaderi Danimarka'daki Aalborg maçına kaldı. Bir dahaki maç gününde gönlümüz Aalborg'la yani.

Sırada Galatasaray ve Fenerbahçe'nin takım puanı derlemesi var...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: