Sırbistan’ın En İyisi: Vojvodina

Sırp yazar Milos Ceko ile Bursaspor’un Avrupa Ligi’ndeki rakibi Vojvodina’yı masaya yatırdık. Ceko’ya göre Vojvodina şu anda ülkenin en iyisi…
Bursaspor’un kolay bir kura çekmediği hemen herkesin ortak fikriydi ancak Sırplar beklenen de çetin ceviz çıkabilir. Twitter’da İngilizce yayın yapan Serbian Footy hesabının yaratıcısı Milos Ceko ile Vojvodina’yı değerlendirdik ve Ceko’nun söyledikleri Vojvodina’nın hiç de yabana atılmayacak bir takım olmadığı yönünde…
Şu anda Sırbistan’ın en iyisi Vojvodina
Uğur Karakullukçu: Vojvodina geçen yıl Sırbistan’da nasıl bir performans sergiledi, taktiksel olarak nasıl bir anlayışları var?
Milos Ceko: Geçen yıl Vojvodina ligi üçüncü tamamladı ama ilk iki sıradaki Kızıl Yıldız ve Partizan’a karşı oynadığı 4 maçta 9 puan toplamışlardı ve maçlarda rakiplerine üstünlük kurmayı başardı. Tek sorunları fazla berabere kalmalarıydı, küçük takımlara karşı kilidi açmakta zorluk çektiler. Sırbistan’daki futbolseverlerin çoğu Vojvodina’nın ülkenin en yetenekli kadrosuna sahip olduğuna inanıyor. Savunmaları çok sağlam ve Abu ile Alivodic gibi Bursa’ya da sorun çıkartacak sağlam kontratak silahları var. Taktiksel olarak fikrim maçlarda arkaya yaslanıp kontratak kovalayacakları yönünde.
Abubakar en iyi oyuncu
Peki Vojvodina’nın önemli oyuncuları kimler, formdalar mı? Takımdan ayrılan önemli bir isim var mı yakınlarda?
Kilit oyuncular Abubakar,Alivodic,Vranjes,Trajkovic and Vulicevic. Abu takımın santrforu ve en iyi oyuncusu. Havadan çok iyi olmasının yanında ayağı da epey düzgün, zaten Kamerun milli takımında da oynuyor. Hafif bir sakatlık problemi var, şimdilik tek endişe kaynağı bu. Alivodic çok formda, şu anda Sırbistan’daki en iyi kanat oyuncusu ve Vojvodina’nın yaratıcı gücü. Vranjes orta sahanın kalbi ve o da epey formda. Trajikovic ve Vulicevic ise güçlü savunma oyuncuları ve kolay pozisyon vermiyorlar. Henüz hiçbir önemli oyuncu ayrılmadı ama Abu ile Trajkovic’in adı bazı transfer dedikodularına karışıyor.
Vojvodina’nın iyi bir altyapısı olduğunu biliyoruz, yakın dönemde çıkan potansiyelli genç oyuncular var mı?
Radoja ve Poletanovic genç ve ilk 11’de oynayan isimler. Radoja rakiplere yakın oynamayı bilen bir orta saha oyuncusu, Poletanovic ise çalışkan bir ofansif orta saha. Ayrıca Mijat Gacinovic’e sahipler. Şu ara U-19 Avrupa Şampiyonası’nda Sırbistan’la finale yükseldi, onun da büyük bir potansiyeli var.
Ergic Bursaspor’u Sırplara övdü
Milan Stepanov hem eski bir Bursaspor, hem de Vojvodina oyuncusu. Sırbistan medyasına kura ile ilgili bir açıklama yaptı mı, ya da Bursaspor kurasıyla ilgili tanıdığımız birileri konuştu mu?
Milan Stepanov bu ara Novi Sad’da ve dedikodulara göre Vojvodina’ya geri dönmek için görüşmeler yapıyor. Stepanov’un yok ama eski Bursalı Ivan Ergic kurayla ilgili bir röportaj verdi. Bursa’daki dönemini hasretle andığını ve maçların Vojvodina için hiç kolay geçmeyeceğini söyledi.
Peki Bursaspor kurası hakkında Vojvodina yönetimi ve oyuncuları neler söyledi? Beklentiler ne boyutta?
Yönetim ve takım oldukça mutluydu çünkü Avrupa Ligi’ndeki 4 eleme maçlarını da kazandılar ve özgüvenleri üst düzeyde. Turun sürpriz tarafı olduklarını biliyorlar ve turu geçmek adına özel bir şeyler yapmak için çabalayacaklarını ifade ettiler.
Peki son olarak senin görüşün nedir, Vojvodina’nın şansını nasıl yorumluyorsun?

Kişisel fikrim çok zor iki maç olacağı yönünde. Vojvodina çok formda ve şu an en iyi Sırp takımı görüntüsünde. Abubakar’ın ne kadar fit ve hazır olacağı onlar için turun kilit noktası. Bir sürpriz yapmaları muhtemel ama benim tahminim Bursaspor turu geçer çünkü daha kaliteli ve tecrübeli bir ekipler. Fakat dediğim gibi, tur oldukça yakın geçecek, her şey olabilir.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: