Ahmet Arı, Jose Altidore & Bursaspor


Son dakika hamleleri birer birer dökülürken yurt içinde ecnebilerin 'contender' dediği yarışmacı ekiplerden en öne çıkanı Bursaspor oldu. Önce usta, son vuruşu, oyunu okumayı, nerede durması gerektiğini bilen bir dokuz numara, ardından bir pırpır forvet ve yerli rotasyonunda yer bulabilecek bir forvet arkası. Bu üç transfer bize birkaç şeyi aynı anda söylüyor aslında.

İlki Ertuğrul Sağlam'ın elindeki adamlardan artık istediği verimi alamaması. Şampiyonluk yolunda itici gücü sağlayacak hücum elemanlarına güvenmekte güçlük çektiğini düşünüyorum Sağlam'ın. Özellikle Sercan ile Volkan ikilisi Bursa'da olduğu sürece geri dönemeyecek gibi duruyor.

Altidore, ABD-Türkiye maçında buranın yolunu yapmıştı aslında ama ezelden beri beğendiğim bir adamdır zaten. Fulelidir, çeviktir ve güçlüdür. Makukula'sını bulmuş Isaac Promise'nin birkaç gömlek üstüdür, hem tecrübesi, hem becerisiyle. Miller'ı ikiliyen adam rolünü üstlenecektir. Muhtemelen sağdan içeri kat ederken bol bol izleyeceğiz onu.

Ahmet Arı ise Gaziantepspor'da hep bir gözümün üstünde olduğu adamdı ancak o üst seviyeye bir türlü geçemedi. Top ayağına yakışır ve epey hızlıdır ancak oyun içinde acemiliğini hissettirir oynadığı maçlarda. Bunu atmaya başladığı an zaten seviye atlayacak ki karşılığında zaten Gaziantep'e imza atması an meselesi olan Muhammet'in verilmesi makul bir takas gibi duruyor. Tabii tartışmam bile, Muhammet çok daha sağlam bir oyuncudur bana kalırsa. İşin Antep yönüne sonra bakarız.

Yalnız işin bir de mevcut elemanlar yönü var ki transferin bitimine bir gün kala kafaları kurcalıyor. Bursa, Miller'la olmasa da kısmen Altidore'la, özellikle de Ahmet Arı'yla rotasyonu genişletip artık kamburlaşan Sercan ile Volkan ikilisinin en az birinden para kazanmak niyetinde. Bunun şu anda daha arızalı gözüken, psikolojisi çökmüş olan Volkan Şen olması daha akla yatkın olan olasılık. Aslına bakarsanız şu haldeki oyuncunun talibinin dahi çıkmaması lazım ama burası Türkiye. Derinliği dar şu piyasada her türlü talibi çıkar ve en az 5 milyon avrodan okutulur diyorum. Muhtemelen ilk taliplilerinden biri iyi transfer yapmak zorunda olan, kredisini arttırmak isteyen Galatasaray yönetimi olur. Yarın bir bomba patlarsa şaşırmayalım. Bombanın kimde patladığını iş gerçekleşirse konuşuruz.

En azından Bursaspor'un bence iyi bir iş çıkardığını söyleyebilirim, tabii sezon başında "mevcut olanı koruma" stratejisinin de çürüdüğü not düşerek. Sivasspor gibi çılgınca yenilemenin sonuçlarını hep beraber yaşamışken makul gelen bu planın yapılması gereken bazı yenilemeleri de o gün için engellediğini görmek lazım. Belki de bir daha hiçbir zaman gelmeyecek Şampiyonlar Ligi treni ise çoktan gitti. Amaç bir sonraki trene kalan son bileti alabilmek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

13 yorum:

ilyasgumulu dedi ki...

çok güzel bir analiz Bursasporun devre arası transferleri için.Nokta atış dedikleri bu olsa gerek.Altidore golcü değildir ama Miller ı yükseltir.Ahmet içinde forma değişikliği çok iyi gelecektir.Öte yandan Sercan ve Volkan bugün 17.30 a kadar takım değiştirmezlerse iyi birer yedek olucaklardır.

kuzen larry dedi ki...

muhammet e üzüldüm ben. tolunay ın elinde zebil olacak çocuk. bursa da kalmaması büyük hata bence.

ilyasgumulu dedi ki...

kuzen larry bence muhammet bu takımda 6. yada 7. sırada şans bulabilcekti.tolunay hocanın yanına gitmesi hem onu hemde hocasını parlatabileceğinden iyi bir şans olabilir.potansiyelini gösterdikçe ikiside yükselir

Anonymous dedi ki...

volkan şen'e 5 milyon ve üzerine verilebilir bence.büyük takım oyuncusu ama biraz daha işlenmesi şart.ronaldo yu ferguson işledi.nasıl efektif bir oyuncuya dönüştü.volkan her iki kanatta da oynayabilecek yetenekte.ayrıca çok çalışkan ileri geri gidip geliyor.

Neco dedi ki...

Sercan Ajaxa gidecek gibi geliyor bama

kafsinkaf dedi ki...

Volkan,Ozan,Sercan avrupada değeri olmayan Türkiye'de ise 'eli ayağı düzgün' statüsüne denk düşen oyuncular.Lakin yetenek olarak başarılı olsalarda futbol eğitim eksikliği,ne yapacaklarını bilmemelerinden dolayı bu haldeler.Geçen sezon rakiplerin kötü gidişi ve arkalarına aldıkları rüzgarla bir yerlere geldiler.Alınan tek bir kupayla kendilerini artık 'oldum' hissedince bugün gelinen nokta ortaya çıktı.Bu yeni yapılan transferler belki onları kendine getirir.Çünkü ciddi olarak oturup düşünmeleri şart biz napıyoruz diye.

Kaan dedi ki...

@kafsinkaf Volkan ve Ozan konusunda haklısın pozisyon ve oyun bilgi yok Sercanında durumu aynı ama Sercan daha genç yine de sercanın çok büyük işler yapmadığını 2 sene önce bundan daha iyi oyuncuydu benim için,burda kaldıkça Arda gibi her dakika geriye gidiryor.

@pclion uğur e-mailine bir bakarsan sevinirim...

kafsinkaf dedi ki...

Yorumlara cevap gelmemesinden yeni günlük yazısı girilmemesinden şüphelenerek acaba diyorum blog yazarımız arsenal-everton maçını canlımı izliyor :) ?

pclion dedi ki...

Kaan, mailini bir kontrol et abi...

maç özeti dedi ki...

çok yararlı olacağa benziyor Altidore'nin Bursaya geldiğine halen inanamıyorum

Kaan dedi ki...

Uğur Blogu açtım mail atıım cevap gelmeyince buraya yazıyım dedim eleştiri,öneri ve yardımlarını bekliyorum

http://gidengunleroldu.blogspot.com/

Anonymous dedi ki...

Galatasary gibi ligin en vasat yerlieleine sahip bir klübün Ahmet arı,ve muhammet'i düşünmemesi gerçekten çok ilginç..
Mustafa sarp-aydın-barış-ayhan-gökhan zan-emre çolak vs vs..
birileri bizle fena halde dalga geçiyor..:((

Anonymous dedi ki...

Figo'ya "You damned JUDAS!" diye bağırsaydınız keşke.