Metin Geliyor Metin


Aslına bakarsanız Metin Oktay'ın metalaştırılması sürecinden rahatsızlık duyan bir Galatasaraylıyım. Bir insanı ne kadar tanrılaştırıp şehir efsaneleri arasına sıkıştırırsak o insana duyulan sevginin bir o kadar yara aldığını düşünürüm. Metin Oktay da bu aşırı yaklaşımın Galatasaray'daki tezahürü. Son 10 yılda zirve yapan bu tavra hiç mi gerek olmadığı, Taçsız Kral'ın hakikaten Türk futbol tarihinin bence en büyük figürü olduğunu biraz araştırınca görmek mümkün.

Özellikle Galatasaray'ın bugünkü kimliğine kavuşmasında gerçek anlamda bir milat olan Metin Oktay sevgisinin o dönemin insanlarındaki karşılığı muazzam. Fanatik bir Fenerbahçeli olan rahmetli dedemin amcalarımdan birine Metin adını vermesi benim için canlı bir örnek. O kadar büyük bir etkisi varmış ki onun, adına yapılan şarkılar dahi var.

Yukarıdaki linkte 1966 yılında Şevket Uğurluel ve arkadaşlarının seslendirdiği "Metin Geliyor Metin" şarkısı var. Benim bildiğim kadarıyla adına yazılan bir başka parça daha var, onun tarihinin daha eski olması gerekiyor. Bu parçayı videoda dinlemekle kalmayıp arşivine katmak isteyenler için ise link aşağıda.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Gökhan AKSOY dedi ki...

Yanılmıyorsam bu şarkının sözlerini Halit Kıvanç yazmıştı.