Karabük'te Emenike Etkisi

Bu kadar büyük bir silahınız varsa oyun planını o oyuncuya göre kurabilirsiniz ancak onun olmadığı her maç takım için büyük bir sınavdır. Fenerbahçe'de çok tartışılır Alex'in varlığı ya da yokluğu, Emenike deyince benim aklıma ise Ribery geliyor daha çok. Ekstra yetenekleri olan takımlar, bu tip sınavlarda ikinci bir işler plana ihtiyaç duyuyor ve Karabük'ün de bu planı henüz olgunlaştıramadığını gördük.

Öncelikle İlhan Parlak, Emenike'nin birincil partneri. Beraber oynamaya başladıklarından bu yana büyük çıkışa geçen, Nijeryalının süpürdüğü savunma hattını yarıp gerektiğinde gol atacak, gerektiğinde araya top bırakacak demarke forvet rolünü üstlenebildiğini ispatladı ama Emenike'siz, yani fiziksel temasın daha fazla olduğu bir oyun için hâlâ cılız kalıyor. Emil Angelov bence iyi bir son vuruşçu olsa da Emenike'nin yarattığı ve yaratma sürecinin önünü açtığı topsuz oyunu sergileyecek tipte bir adam değil. Bu sebeple Angelov ile İlhan'ın ideal bir ikili olduğunu söylemek zor.

Bu tip durumlarda yaslanılabilecek bölge orta sahadan gelecek ekstra katkıdır ki şutör kimliğinin yanı sıra iyi bir duran top kullanıcısı olan 29 yaşındaki oyuncunun etkisiz kalması bu noktada önemli. Karabük resmi sitesinden öğrendiğime göre gripmiş bir haftadır. Güce dayalı bir şut tekniği olduğundan etkisiz kalması normal diye düşünüyorum lakin yeni transfer Hocine Ragued'in de o çıktıktan sonra sergilediği futbol içler acısıydı. Pozisyon ve top kayıplarını sayamadım bile. Hâl böyleyken uzun süreli sakatlıktan dönmüş Florin Cernat'nın ayağına ve onun kazanacağı duran toplara yaslandılar. Haliyle olmadı.

Tüm bunlara karşın Kasımpaşa karşısında maçı kıran adam Armand Deumi'ydi net olarak. Tolga'nın kontrpye'de kaldığı pozisyonda şuursuzca attığı depar yüzünden boş kaleye tipleyemediği gibi aynı dakika Ersen Martin'in Halil'e lokum gibi bir top indirmesine engel olamadı. 2-1'den 1-2'ye giden bir maç da Süper Lig'de kolay çıkarılmaz.

Her şeye rağmen çaylak bir takıma göre sıkı iş çıkarıyorlar ve mağlup olmaları da çok mühim değil. Aslında bir şeyler karalamak için kötü günlerini de kollamıyor değildim hani. Öbür türlü şuursuz bir güzelleme yapıyormuşum gibi geliyor. Yücel İldiz'in öğrencileri her yönüyle takip edilecek, güzel bir takım. Aynen devam...

Kardemir Karabükspor 1-3 Kasımpaşa

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: