Galatasaray'ın Kiralık Gençleri #3 || Beylerbeyi ve Gaziantep BB

Bir önceki yazıda kiradaki oyunculardan başta Cafercan olmak üzere tanınan oyuncuların büyük kısmına değinmişim. Bu güncellemem daha çok Galatasaray'ın pilot takımları gibi çalışan Beylerbeyi ve G.Antep Bld. ile ilgili kısa bir değerlendirme niteliğinde olacak.

Beylerbeyi iyi başladığı TFF 2.lig'de dibe doğru ivmelenerek ilerliyor. Son iki haftada 5 gol yediler ve gol atma başarısı gösteremediler. 11 takımlı grupta 7 puanla 9. sırada bulunuyor Beylerbeyi. Cidden büyük bir hayal kırıklığı yarattılar bende bu sene. Galatasaray altyapısından yetişen oyuncuların PAF'taki beraberliklerini buraya taşıyıp üç sene önce ASAŞ'ın [OFTAŞ (Hacettepe) (?!)] yaptığına benzer bir çıkış yapacağını düşünüyordum. Gökhan Gönül'leri, Orhan Şam'ları, Mehmet Çakır'ları piyasaya süren o TFF 2.lig kadrosuna benzer bir kadro olduğunu düşünüyordum Beylerbeyi'nde.

Ancak Galatasaray'dan gelmiş oyunculara forma vermemek için büyük uğraş veriliyor sanki orada. 12 tane kiralık gençten sadece iki-üç kişi düzenli forma şansı buluyor. Bülent Timurlenk bu konuyu değindiğinde de telefon edip "bizim amacımız oyuncu yetiştirmek değil, Bank Asya'ya çıkmak" demeyi biliyorlar. Eğer bu kulübün amacı Bank Asya'ya çıkmaksa bu takımın küme düşme potasında işi ne, eğer bu kulübün amacı Galatasaray'a oyuncu yetiştirmekse içlerinde Erkan Ferin, Uğur Demirok, İrfan Başaran, Mehmet Düz gibi A takıma girebileceği ön görülen oyuncular nasıl oluyor da 3. lig'den yeni çıkmış bir takımın kadrosunda düzenli oynayamıyorlar? Sağ bekte Gökhan Gönül, stoperde Emre Güngör, orta sahada Arda Turan, forvette Sercan Yıldırım ayarında birileri oynuyor da bizim mi haberimiz yok? Ya da böyle oyuncular varsa bu takım nasıl 4 haftada 7 gol yemiş 1 gol atmış, tabloda tam 7 sıra gerilemiş oluyor? Ben işin içinden çıkamadım, bu sorulara cevabı olan varsa bana da söylesin lütfen.

Fazla sinir sistemini bozmadan Gaziantep BB'ye geçelim. Suat Kaya sağolsun, gençlere önem veren, oyuncu yetiştiren bir hoca nasıl olunur, ders veriyor bazılarına. Son üç senedir genç ağırlıklı kadrolarla Bank Asya'da büyük işler yaptı. Küme düşme potasından aldığı Gaziantep BB'yi ilk sezonunda play-off sınırına kadar getirdi. İkinci sene Orduspor'la play-off kovalarken Orduspor'un şampiyonluğa oynaması gerektiğini söyleyen üç büyük başkanı misali egoya sahip Orduspor başkanı sayesinde görevini erken bırakmak zorunda kaldı ve bir süre sonra tekrar Gaziantep BB'ye döndü. Hoş, Orduspor Suat Kaya bıraktıktan sonra play-off'a bile giremedi. Uğur Akdemir Galatasaray A takımında antremana bile çıkmamışken ona Orduspor'da şans verip piyasasını arttırmasını sağladı. Galatasaray'ın şu sağ bek kıtlığında kadroda bulunsa oldukça faydalı işler yapabilirdi ama hiç girmeyeyim tekrar oraya, genelde kolay çıkamıyorum çünkü.

Bu seneye fırtına gibi bir giriş yaptı Suat Kaya yönetimindeki Gaziantep BB. Bir ara liderlik koltuğuna bile oturdular. Deplasmanda müthiş işler çıkaran Gaziantep BB kendi sahasındaki etkisiz oyunuyla bu ünvanı koruyamadı doğal olarak. Kendi sahasında Erciyes'e 2-0, Giresun'a 1-0 yenilen G.Antep BB bunu rağmen deplasman performansıyla üst bölüme tutunmasını bildi.

Galatasaray özeline dönersek G.Antep BB'deki kiralık oyuncuların gayet iyi süreler aldığını görmek mümkün. Bakmak isteyenler için not almıştım dakikaları, burda da paylaymış olayım.

Cafercan Aksu 605 dakika, 2 gol (90 dakika, 1 gol Türkiye Kupasında)
Cihan Can 540 dakika 1 gol
Uğur Erdoğan 352 dakika, gol yok
Efecan Karaca 285 dakika, gol yok
Mülayim Erdem süre almadı

Cafercan ve Cihan artık ilk 11 oyuncusu olduklarını kesinleştirdiler. Uğur Erdoğan Bank Asya için iyi bir rotasyon oyuncusu ancak Galatasaray potansiyeli olduğunu söylemek güç, o yüzden ortalama bir istatistik yeterlidir onun için. Efecan Karaca Sabri Sarıoğlu'nun oyun stilini andırsa da en az onun kadar koşan ama ondan daha zeki bir oyuncu. İlk kiralık dönemi bu, iyi bir performansla Sabri Sarıoğlu'nu yerinden etmesi beni şaşırtmaz. Ancak her şey yetenek ve performans değil tabii ki, Galatasaray'ın o dönemki durumu ve ihtiyaçları da önemli bir etken.

Bir süre sonra yeni bir güncelleme daha yaparım. Hepinize iyi geceler...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

apaç dedi ki...

içlerinden en trajedik cihan can'ın durumu.

çocuk yıllardır sağa sola sürgüne gönderiliyor. ibrahim kaş paf'ta oynarken; o, a takımla idmanlara çıkıyor, en şehvetlisinden gelecek vadediyordu. 23 yaşına geldi. hala sadece gelecek vadediyor ve hala kiralık. suat kaya seneye galatasaray'ın başına geçmez ise muhtemelen seneye de gönderilecek.

ağzıyla kuş tutsa da geri dönemeyeceğini bilerek gitti zaten sene başında antep'e. onu gönderenlerde bunun son derece farkında.

işin ilginci iki tarafta hoşnut gibi bu durumdan. hiç kimse verin bonservisimi ya da al bonservisini demiyor. cihan galatasaray'ın futbolcusu etiketiyle kiralık olarak hayatını idame ettirmekten, suat kaya'nın el çantası olmaktan; yöneticiler de şu kadar futbolcumuz tff1'de kiralık oynuyor demekten memnun.

çok zor değil halbuki ''al kardeşim sıfır bonservis. geri alma opsiyonu da şu kadar. ister oynat, ister oynatma. hadi görüşürüz'' demek.

Bhut_Jolokia dedi ki...

gençlerin son durumunu senden öğreniyoruz lion eline sağlık yine güzel bir yazı olmuş