Ülke Puanımız #6

Şampiyonlar Ligi geride kaldı, bizim için orta kararlı bir 2. hafta oldu. Fenerbahçe'nin kendi sahasında Kiev'i mutlaka yenmesi lazımdı. Eğer yenseydi Ukrayna'yla aramızdaki fark 0.5 puan daha kapanacaktı. Deplasmandan en az bir beraberlik almak zorunda Fenerbahçe, hem kendisi hem de ülke puanı için.

Kiev'le İstanbul'dan ekstra bir puan çıkaran Ukrayna Shaktar'la da az kalsın iki puan alacaktı Barcelona maçından. Lionel Messi izin verseydi. Bizim için çok önemli bir skor oldu bu. Ancak esas önemli maç yarın hem Ukrayna hem de bizim adımıza. Beşiktaş, Metalist Kharkiv'i elediği takdirde Ukrayna'yı geride bırakmamız işten bile değil, sadece iki takımları kalacak Avrupa'da. Onlar da Şampiyonlar Ligi gibi zorlu bir kulvarda mücadele ediyor. Ancak kaybetmemiz durumunda bizim toparlamamız daha zor olur. Beşiktaş'a başarılar bu zorlu maçta.

İskoçya'da işler hala karışık. Celtic yine puan alamadı, Villareal'e boyun eğdiler. Motherwell de bu gece elenirse İskoçya ülke puanı yazılarında "rakip" olarak anılmayacak sanırım bundan sonra.

Portekiz de bizim gibi orta karar geçiren ülkelerden. Porto'yla feci bir hezimet yaşasalar da Lizbon Basel'i 2-0'la geçerek iki puanı Portekiz hanesine yazdırdı. Onların zor durumda olan ekipleri UEFA Kupası'nda zaten, geçen yazımda bahsetmiştim hatırlarsanız.

Hollanda'da PSV hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. İkinci haftayı da puansız geçtiler. Liverpool'a yenilmeleri normal tabi ama grupta 4. olmaları onlar için bir felaket olabilir. Uzun süredir Şampiyonlar Ligi'nden Avrupa'ya veda etmemişlerdi. Yeni oyuncular bulmaları gerek, hem de acilen.

Haftanın kazananı ise İspanya'ydı. 4 maçta 4 galibiyet, 8 puan. İngiltere'nin oldukça gerisine düşmüşlerdi, bir nebze toparlamış oldular. Ama İngilizler yakın gelecekte birinci sırayı onlara kaptıracak gibi değil...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Onno dedi ki...

Fenerbahçe puanlar kaybetmeye devam edecektir.

Galatasaray ve Beşiktaş güle oynaya turu geçerler.

Kayseri'den ise hiç umudum yok.

Ülke puanı konusuna gelince, Rusya'nın 6. sırada olması büyük bir başarıdır.Sıcak denizlere inme politikaları doğru işliyor anlaşılan.

Onno dedi ki...

Ne yaptın be Beşiktaş?!!

Harcanan paralara yazık değil mi?

Ülke puanlarına yazık değil mi?

Herşeyden önemlisi, seni hiç yalnız bırakmayan taraftarına yazık değil mi?