Lejyoner Raporu #2 || Sinan Kaloğlu - Tugay Kerimoğlu - Mevlüt Erdinç

Biraz geç gelen bir yazı oldu bu. Birikmiş yazıların, gündemin arasında kaynadı geçen hafta. Geç de olsa es geçmek istemedim, özellikle Sinan Kaloğlu ve Tugay Kerimoğlu'nun son iki haftadaki performanslarından sonra.

Bayern Münih kötü gidişine kendi sahasında alacağı rahat bir Bochum galibiyetiyle dur demek üzereyken buna izin vermeyen oyuncu oldu Sinan. Takımının ilk golünü atan oyuncusuydu ama maça damgasını vurmasının esas nedeni bu gol değildi. Bayern maçı kopardı derken Bochum'un 83. ve 85. dakikada gelen şok gollerinin hazırlayıcısıydı Sinan Kaloğlu. Maçı 1 gol, 2 asistle tamamladı. 90 dakika oyunda kaldığı iki maçta da golünü atmış olması onun Bundesliga kariyeri için çok önemli bir atılım oldu. Bundan sonra takımının değişmezi olacaktır. Forvet rotasyonu geniş de olsa milli takımın oyuncu havuzuna tekrar dahil olabilir Sinan bu formuyla. Devamını bekliyoruz ondan.

Bir diğer çıkış da artık menejer mi hoca mı olsun denilen Tugay Kerimoğlu'ndan geldi. Birçok futbolsever gibi ben de büyük bir hayranıyım Tugay'ın, yaptığı, başardığı şeyler inanılmaz. 1970 doğumlu bir Türk oyuncu Premier Lig'de tekrar ilk 11 çıkmaya başlıyor, var mı ötesi? Türk futbolunda bir şeyleri değiştiren adamların başına geliyor Tugay, listemde her zaman üst sıralarda yer bulur kendisine.

38 yaşında olmasına bir kez daha dikkat etmek lazım. Acaba Türkiye'de olsa 35'ine kadar oynayabilir miydi acaba, zor. Ayrıca pek bilinmeyen bir anektodu da sizlerle paylaşayım, Harry Kewell'ın Galatasaray'a transferinde büyük pay sahibi olduğu söyleniyor. Hem Kewell'ı Galatasaray'a önermiş, hem de Kewell'a oldukça iyi referanslar vermiş Galatasaray'la ilgili. Menejer mi olsun hoca mı sorusunda ibre hafiften menejeri gösteriyor galiba.

Mevlüt Erdinç. Bu adam et mi balık mı ben hala çözebilmiş değilim. -Bugün de sorular üstünden gidiyoruz sürekli, hayırlısı- Sanıyorum bunun esas nedeni onu Fransa Liginde düzenli izleyemiyor oluşum. Milli maçlarda takıma uyum sağlamış bir görüntü çizmedi. Bazı oyuncularda böyledir, milli takım kimyasına uyamazlar bir türlü. Ancak madalyonun diğer tarafında oldukça parlak bir görüntü çiziyor olacak ki Orhan Ak'ı istese Orhan'ın müthiş bir oyuncu olduğuna ikna olacağım tek adam olan Arsene Wenger kendisine talip olmuş. Daily Mail ve birçok internet sitesinde dün geçildi haber. Kanal A Sochaux maçlarını verse de biz de adam gibi izlesek şu Mevlüt'ü...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: