DK 2010 Elemelerinde Beşinci Maçlar

Hemen hemen hiçbir sürprizin yaşanmadığı, favorilerin maçlarını kazandığı bir maç gününü geride bıraktık. Birinci kategori takımlarında puan kaybına en yakın takım Türkiye karşısındaki İspanya'ydı, onlar da 1-0'la da olsa bizi evimize eli boş göndermeyi başardılar. Denk güçte iki takımın mücadelesi diyebileceğimiz Portekiz-İsveç maçından da 0-0 sonucu çıkınca beşinci haftadan geriye bir futbol hikayesi kalmadı bizler için.

Bizim gruptaki diğer önemli maçta Bosna Heresk deplasmanda Belçika'yı mağlup ederek bizim hesaplarımızı iyice zora soktu, fazladan aldığımız iki beraberlik bize pahalıya mâl olabilir. Önümüzdeki İspanya maçı kadar kritik bir diğer maç Bosna deplasmanı olacak. Euro 2008 elemelerinde iki kere öne geçtiğimiz maçta son golde Rüştü'nün de katkısıyla 3-2 yenik ayrılmıştık ordan, bu sefer beraberlik bile kesmeyebilir bizi. İkili averaj muhtemelen bizim tarafımızda olacak, zaten Bosna'dan puansız dönersek Güney Afrika rezervasyonlarımızı iptal etmemiz gerekecek, bir mucize olmazsa. Biz Sami Yen'de İspanya'yla oynarken onlar sahalarında Belçika'yı konuk edecek, en az İspanya maçı kadar bizi ilgilendiren bir maç, liderliğin artık kaf dağının ardında olduğunu düşünürsek.Sıralama açısından en ilginç grup Danimarka ve Macaristan'ın 10'ar puanla ilk iki sırayı paylaştığı 1.grup. Portekiz ve İsveç'in beraberlikleri iki takımı da 6şar puanla üçüncü ve dördüncü sırada tuttu, Danimarka bir maçı eksik olmasına rağmen lider durumda, önemli bir avantaja sahipler ve ilk ikide kendilerine yer bulmaları pek de sürpriz olmayacaktır. Portekiz ya da İsveç'ten birinin dışarda kalması anlamına geliyor bu. Euro 2008'de herkesin beğenisini toplayan Romanya da zor durumda, 4 maçta sadece 4 puan toplayabildiler ve lider Sırbistan'ın tam 8 puan gerisindeler. Önlerinde de Fransa var, Dünya Kupasında olmaları pek de kolay değil çok iyi bir seri yakalamadıkları sürece.
Güney Amerika elemelerinde ise ev sahipleri deplasman takımlarına gol şansı dahi tanımadan 3 puanı ceplerine koydular, mağlup olanlar arasında lider Paraguay da var. Arjantin Venezuela'ya 4 tane atmış, taze baba Aguero maçın kapanışını yapmış. Venezuelalı futbolcuları ezelden beri severim, hem Galatasaray'ın mâli kriz döneminde futbolla haşır neşir olduğumuzdan hem de menejerlik oyunlarından gelen bir hastalıktır 'ucuz ama kaliteli' oyuncu bulmak, Venezuela da ideal ülkelerden biri olarak gözükür gözüme bunun için. Neyse, konuyu yine dağıtıyorum anlaşıldığı üzere, kısa keselim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: