Fernando Meira Zenith'te!

Transfer hemen hemen kesinleşti, 6 milyon euro bonservis bedeliyle gönderildi Portekizli stoper. Söylentilerin çıktığı ilk dönemde yazdığım yazıda Meira'nın Rusya transfer dönemi sonuna doğru gitmesini beklediğimi söylemiştim. Ancak Hamburg maçında olmayacak Meira, son gelen haberler bu şekilde. Rusya'da transfer dönemi 13 Mart'ta bitiyordu, 12 Mart'ta maça çıktıktan sonra gidebilirdi Meira, takım da zor durumda kalmazdı.

Şu anda resmi maça çıkmış tek stoperimiz Emre Aşık, devşirilebilir tek oyuncumuz da Hakan Balta. Semih Kaya'nın Bursaspor maçında oynamasını işte tam da bu yüzden bekliyordum, en azından alternatifler arasına katılabilirdi Semih. Şimdi çok daha zor durumdayız. Volkan Yaman-Hakan Balta-Emre Aşık-Sabri Sarıoğlu gibi neresinden tutsan elinde kalan bir defans hattıyla çıkacağız Hamburg deplasmanına. Bir şekilde ordan gol yemeden çıkabilirsek bu tam anlamıyla bir mucize olur. Milan Baros'un yokluğu da kontratak şansımızı oldukça azaltıyor, Nonda ve Karan bu işi yapmaya en uzak oyuncular. Yaser de şu haliyle sırf hızı için tercih edilecek durumda değil. Ben Nonda'yla başlayacağını düşünüyorum hocanın, bu da gol atma şansımızı set hücumlara ve duran toplara indirgiyor. Ordan çıkarılacak bir beraberlik benim için fazlasıyla yeterli, hele ki şu tabloda.

Hamburg maçı dışında baktığımızdaysa bence o kadar da karalar bağlanacak bir durum yok. Önümüzde bir milli takım arası var ve bu süre içinde Emre Güngör'ün dönüş yapacağını unutmamalıyız. Emre Güngör Galatasaray'ın en çevik stoperi, bu da ağır defansın arkasını toplama anlamında Meira'dan daha faydalı işler çıkarabilir. Topu oyuna sokmada, daha sakin ve bilinçli hücum etme konusunda eksikler olacaktır ama şimdiye kadar görüldü ki Bülent Korkmaz'ın öncelikli planı zaten bu değil, o yüzden Meira olsa da olmasa da bu oyun yapısının değişeceğini görmek gerekir.

Satılmasaydı da muhtemelen takımdan kesilecekti kaptan tarafından. Bu durumdaki bir oyuncu için teklif edilen 6 milyon euro bonservisi geri çevirmek bence ayağımıza kadar gelen fırsatı tepmek olurdu. İtiraz eden arkadaşlarımız da olacaktır elbette ancak unutulmamalı ki Meira'nın kalması = Hamburg'u elemek gibi bir denklem yok ortada, futbolda böyle bir şey hiçbir zaman olmadı zaten. Kısa vadede büyük bir hata yapılmış gibi gözükse de Galatasaray orta ve uzun vadede çok başarılı bir işe imza atmıştır...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

finrod dedi ki...

Ben de daha önce blogta gitmesi yönünde görüş bildirdiğim için memnun oldum ama aynı soru bende de var:bu maçı oynayıp gidemez miydi?bu sene başı Bükreş'li bir oyuncu da transferi kesinleşmesine rağmen bizim maçlarda oynayıp transferi gerçekleşen klübe gitmişti hatırlanırsa.

Bir de niye Volkan telaffuz ediliyor sol bek olarak onu anlamıyorum.Galatasaray seviyesinde mi değil mi?,sene sonu gider mi kalr mı?ya girmeden şunu söylemek lazım Volkan sol bek değil zaten.Antalya'da milli olduğu performanslarda arkasında Şenol vardı sanırım bek olarak(ilginçtir küme düşmelerine rağmen o takımın sağ açığı Ali Bilgin de milli olup İstanbul'a geldi).Bu tip durumlarda da fırsat alamayacaksa Alparslan niye alındı?Sonuçta ne kadar kötü de olsa Volkan'dan çok daha kötü olmaz sanıyorum.Umarım bu yönde tercihler görürüz bundan sonraki dönemde ki Skibbe'yi ciddi eleştirebileceğim tek tercihi bu idi.

Cem dedi ki...

Yahu bu takimin ismi Zenit degil mi? neden Zenith yaziliyor muhtelif yerlerde?

Neyse, diyecegim baska.. UEFA'da Galatasaray bu turu gecerse, olasi bir Zenit - GS eslesmesinde forma giyemeyecek sanirsam - bu sezon GS ile UEFA maclarinda oynadigi icin. Iyiye mi yormak lazim kotuye mi acep? :)

MOURINHO dedi ki...

İyi bir kazık attık bana göre Ruslara.