İspanya 1-0 Türkiye || Soldan Soldan Gelen Ramos...

Euro 2008 boyunca maçlara kötü başlayan takımımız bugün tam konsantrasyonla olması gerektiği gibi bir başlangıç yaptı. İlk 20 dakikayı domine eden taraftık, özellikle sağ taraftan iki etkili pozisyon geliştirdik. Fatih hoca çok doğru bir analiz yaparak topun mümkün olduğunca bizde ve işin hücum yönünde kalması gerektiğini düşünmüş ve takıma bunu iyi anlatmış. Ah Nihat ah, sen maç boyunca bir defa gelecek o fırsatı değerlendirseydin tabelada çok farklı bir sonuç olabilirdi maç sonunda. Sen bu pozisyonu değerlendir diye ilk 11'de başlıyorsun, sen atamazsan kim atacak o pozisyonu! Etrafında kimse de yoktu, topu düzeltme şansını da yakaladı. Yan ağlara asacak derken Casillas'ı tehdit dahi edemeyen bir vuruş çıkardı.

Hırslı ve akıllı başlangıcımızdan sonra hızımızın yavaş yavaş kesilmeye başlamasıyla topu ayağında tutmaya başladı İspanya, pas yaptıkça da zaafımızı farketmeye başladılar. Sol taraf işlenmesi gereken bir madendi, Ramos da yavaş yavaş bunun farkına varmış olacak ki yüklenmeye başladı o taraftan. İbrahim'in suya sabuna dokunmama arzusu yüzünden Arda ve Hakan İspanyol sağ kanat oyuncularını karşılamak zorunda kaldılar birçok kez, Arda'nın oyun içinde gözükmemesinin en temel nedenlerinden biri de buydu. İbrahim'den fazla bir şey beklemiyorduk hiçbirimiz ama bu kadar da hatalı, bu kadar da etkisiz olunmaz yahu, ayıptır!

İlk yarının son bölümünde Arda'nın sağ kanada geçmesiyle birlikte Arda-Gökhan paslaşmalarından iyi işler çıktı orda ama Arda 5 dakika içinde gelen iki final pozisyonunu da değerlendiremedi. Tuncay'ın attığı uzun topta iyi bir kontrolle Nihat'ın pozisyonu kadar önemli bir fırsat çıkarabilirdik, olmadı.Her şeye rağmen ilk yarı bizim adımıza pozitif geçmişti, tartışmalı da olsa ofsayt sebebiyle iptal edilen pozisyonları hariç hücumda istedikleri etkinlikte değillerdi, biz de pozisyon üretebiliyorduk, tek yapmamız gereken doğru anlarda son vuruşları yapabilmekti. İkinci yarıda değişim ise maç boyunca yokları oynayan Emre Belözoğlu'nun Semih'le çarpışıp onu sakatlaması oldu. Semih ön alanda topu tutan ve hemen kanatlara verdiği doğru paslarla hücum organizasyonlarımızı başlatan adamdı, onun olmayışı bizi etkileyecekti şüphesiz. Daha ona bile fırsat bulamadan yine sağdan geldikleri bir pozisyonda İbrahim'in yaptığı faulle duran top kazandılar ve ilk iki pozisyonda yapamadıklarını üçüncüde yapıp golü atmasını bildiler. Şu duran top meselesini hiçbir zaman anlayamayacağım gerçekten. Ekrana bakıyorum, 6 tane oyuncumuz kimseyi tutmuyor ve 3 metrekareye öbeklenmiş bir biçimde izliyorlar. Şu arka direk organizayonlarını Platini resimlerinde gördüğümüz tahta adamlarla yapsalar bu kadar rahat yapabilirlerdi İspanyol oyuncular. Volkan topu bir şekilde çelse de şanssız bir şekilde içeri düştü top, şans biraz yanında olsa o top çıkabilirdi.Bundan sonrası malumun ilanı oldu, İspanya topu aldı, bir daha da bize vermedi. Kenardan da çözüm üretemeyince İspanya son yarım saatte kendi çapında takılarak üç puanı ceplerine koydu. Soldan soldan gelen Ramos'un maçı farka götürmediğine şükretmeli son yarım saatte. Bazı arkadaşlarımız kızabilir ama milli takımın 2. santraforu Gökhan Ünal, stoper alternatifi Sedat Bayrak olmamalıdır, ne olursa olsun. Bugün defansta Balta-Toraman-Emre-Gönül dörtlüsü olsa bu verimli oyunumuzu değerlendirme şansımız olurdu. Olabilecek en iyi senaryoda bile mağlup oluyorsak daha iyisini yapmamız gerekiyor demekki. Hakan Balta ve Emre Aşık'ın tandemde harikalar yarattığı bir maçta yeniliyoruz, ne acı!Bosna Hersek bizim içerde takıldığımız Belçika'yı deplasmanda 4 golle geçti, işimiz gittikçe zorlaşıyor. Puan kaybı sınırlarımızı zorlamaya başladık, eğer Sami Yen'de İspanya maçından 3 puan çıkaramazsak hiçbir kredimiz kalmayacak. İşkence çekmeden hiçbir turnuvaya katılamayacağımızı artık öğrendik ama bu kadarı da biraz fazla olmuyor mu?

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Mete Jr. dedi ki...

Dün geri pas konusunda muhteşem bir oyun oynadık , İspanya ceza sahası içinde pozisyon yaratmak varken topu ordan sadece geri pas yaparak Volkan'a ulaştırmak süper bir beceri , helal olsun gerçekten.


Emre Belözoğlu gibi bir rezalete yaklaşık 80 dakika dayanmak ise ayrı bir olay. Fanatik bir Galatasaray'lıyım ama konu Milli Forma olunca fenerlisi beşiktaşlısı yani hepsi benim için aynıdır ama dün Emre Belözoğlu kardeşimizin Sn. Terim'in manevi oğlu olduğuna ciddi ciddi inanmaya başladım. Bu takım'ın en büyük kozu Hamit'tir , Euro 2008'de orta sahada oynadığı zaman ki oyunumuz zevk veriyordu , Terim bunu geç anlamış olmasına rağmen. O yüzden gözlerim dün en çok onu aradı , çarşamba'da en çok yine onu arayacak sanırım.


Neyse , açıkçası biraz sakata geldik , İspanyada gelmedi mi ? evet geldi ama arada bir güç farkı var bizde Hamit'in olmayışı İspanya'da Iniesta'nın olmayışından çok daha fazla etki ediyor. Bizde Hamit ve Servet gibi kilit oyuncular sahada olmayınca böyle bir oyun sürpriz değil zira Servet'in olmayışı Hakan'ı stopere mahküm edip bizi Üzülmez faciasıyla karşı karşıya bıraktı. Arda ile uyumsuzlukları yüzünden Ramos uyanığı orda madeni buldu.
Hayatında oynadığı maç sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen Üzülmez'e kaldı bu Milli Takım , dolayısıyla ilk önce kendimizi sorgulamalıyız.


Artık bir iskelet kadro oturtulmalı ve bir 18 oluşmalı ki sakatlıklar , cezalar olduğunda kimsenin yokluğu hissedilmesin. Ayrıca Sercan , Batuhan , Ufuk ve Eren umarım ilerde bu takımın değişmezi olurlar.


Her şeye rağmen İspanya'yı burda yeneceğimizi tahmin ediyorum çünkü garip bir takımız ne yapacağımız hiç belli olmuyor , umarım çarşamba saat 11'de Eski Açık'tan mutlu ayrılırım :)

alanshearer dedi ki...

Ramos insanüstü bir performans gösterdi hakikaten.
Arda pek üstüne gitmedi Ramos'un.
Gidemedi zaten 2-3 kere ayağına anca geldi top.
1'nde çizgide çalım bastı , birinde kaleciyle karşı karşıya kaldı birinde de kaptirdi.

Arda fiziğini biraz daha güçlendirirse mükemmel olur.

Uğur yeni teman çok güzel olmuş.
Yazılarında aynı kalitede devam ediyor.
ilgiyle takip ediyorum ;)

pclion dedi ki...

Valla Serhat, herkes tema çok güzel diyor ama ankette iyi şıkkı daha az oy almış, onu çözemedim. :) Diğeri Internet Explorer'da arıza çıkarıyordu zaten, blog okuyucularının yarısının IE kullanıcısı olduğunu düşününce rahatsız ediciydi. Şimdiki tema ilk anda garipsense de zamanla alışılacağına inanıyorum, çok da uzak değil öbürüne zaten...