Michael Gspurning ve Galatasaray?

Avusturya basınında Skoda Xanthi'de forma giyen Avusturya milli takımı kalecisi Michael Gspurning'in Galatasaray'la anlaşmak üzere olduğu yönünde haberler var, hatta oyuncu da bu konu hakkında bir demeç vermiş. 2 hafta önce Kalli'yle yemek yediklerini, Kalli'nin kendisinin maçlarını daha önce izlemiş olduğunu ve görüşmelerin olumlu geçtiğini söylemiş Gspurning. Yemekte Karl Heinz Feldkamp'ın eşi, Xanthi menejeri ve Gspurning'in kız arkadaşı da varmış, görünüşe göre ciddi bir transfer görüşmesi yapılmış. Avusturya milli takımının da kalecisi olan Gspurning 1981 doğumlu bir oyuncu. Xanthi'de gerçekten iyi bir çıkış yakalamış takip eden arkadaşlarımdan duyduğuma göre. Deplasman maçlarında tam 692 dakika gol yememiş, böyle de bir rekoru var bu sezon. İlk milli maçını Türkiye'ye karşı oynamış ayrıca, fotoğraf da o maçtan.

Bunların dışında bir önemli ayrıntı daha var ki o da Gspurning'in sözleşmesinde 1 milyon euro'ya serbest kalma maddesi olması, böylece Galatasaray formunun zirvesinde olan kaleciyi makul bir bonservis bedeliyle alabilecek. Eğer gerçekten istatistikleri kadar iyi bir kaleciyse ben bu transfere olumlu bakarım, bir milli kaleci için gözden çıkarılabilecek bir bonservis bedeli. Galatasaray dışında Olympiakos, Twente, Getafe ve Hannover de talipmiş ayrıca. Twente'yle ilgili henüz bugün çıkmış bir transfer haberi var hatta.

Gspurning dışında Kalli'nin yine Yunanistan'da forma giyen Estoyanoff'u izlediğiyle ilgili haberler de okumuştuk. Burdan çıkardığım kadarıyla kulüp bu sezon fazla bonservis harcamadan yabancı takviyeleri yapıp işi kotarmak derdinde. Becerebileceklerse ne ala, söyleyecek fazla bir şey yok. Az parayla transfer sanılanın aksine ateşten gömlektir, gelen adamın sizde kredisi, dışarda piyasası az olur. Satmak istediğinizde elinizde de patlayabilir. Yine de iki oyuncu pek aklımızdaki profille uyuşmasa da bekleyip görmek lazım. Transferler kesinleşmeden son yorumu yapmak doğru olmaz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

Kapali Ust dedi ki...

İşim nedeniyle sık sık Yunanistana gittiğim için fırsat buldukça Yunan futbolunu da takip ediyorum. Gspurningi Xanthi-Pantrakikos maçında seyrettim, Batı Trakyalı türklerin yoğun yaşadığı İskeçe ve Gümülcine şehirlerinin bu zorlu mücadelesinde maç yoğun yağmur altında oynandığından kalecilere çok iş düşmedi bu yüzden Gspurningde çok gözüme batan bir performans sergilememiş olacak ki kendisi hakkında çok bir şey hatırlamıyorm.

Fabian Estoyanoff'a gelirsek; (Post'ta bir edit lazım futbolcunun adı hakkında)bu sezon kendisini biri canlı olmak üzere toplam 3 kere seyrettim ki bunlardan biri Panathinaikos karşısındaydı, belki de Türkiye'de oyuncunun ismini ilk telafuz edenlerdenim ayrıca aşağıda linkini verdiğim postumla.. Gerçekten iyi bir oyuncu RW ve AMC pozisyonunda forma giyebiliyor ve her şeyden önce bir takım oyuncusu, atıyor, attırıyor.. Lincoln'ün seneye büyük ihtimalle kadroda olmayacağını düşünürsek solda Arda, sağda Estoyanoff takıma güç katar. Galatasaray'la beraber büyüyebilecek bir isim.. Alınırsa memnun olurum CM-01'in de yıldızlarındandı oynayanlar bilirler:)

http://www.kapaliust.com/2009/02/fabian-estoyanoff.html

pclion dedi ki...

İsim yanlış kalmış aklımda, düzenledim. Yorum çok bilgilendirici oldu İsmail abi, teşekkürler...

Her Yol Roma dedi ki...

vay, estoyanoff'u bilmez miyiz yahu? cm adamıyız cümleten :)

scapula dedi ki...

Onu bilmem ama basket takımı için çok bomba bir transfer haberim var. İsim veremeyeceğim tabii ki, ama sezon sonunda önemli bir oyuncu alacak Galatasaray Cafe Crown.

alanshearer dedi ki...

kalecinin türkiye karşısındaki performansını şu özetten izleyebilirsiniz.
önünde güven veren bir defans olursa iyi işler yapar ama aksi halde saç-baş yolduracak bir transfer olacağa benzer.

http://www.youtube.com/watch?v=aBIRqOmKnCk

extensor dedi ki...

Öncelikle haber için teşekkürler.

Ben ilk olarak şunu söyleyeyim.
Kalli hangi transferinde başarısız olmuş ki?

Ben sene başından beri hep düşünürdüm. Kalli'den genel manager değil. Ya Scout, yada Alt yapı antrenörü olmalı diye...

Adam da öyle bir yetenek ve potansiyel değerlendirme gücü var ki.
3 kuruşa aldığı adamlardan maximum oyuncu çıkarabiliyor.
Bunu Servet'te, Barış'ta, Serkan'da gördük daha önce...

Son söz Kalli olur demişse olur :)

apaç dedi ki...

morgan dirayetsizinden kötü olamaz.

gelsin.

kain dedi ki...

NtvSpor'da Mamadou Sakho ismi geçiyor ki bizimkilerin bu adamı alması için çooook uğraşması gerekir.