Trabzonspor 2-2 Galatasaray || Abide-i Disiplin

Nasıl bir giriş yapayım bilemedim ama ayağına kadar gelen maçı saçma sapan değişiklik yanlışları ve Yaser'in ve yan hakemin işgüzarlığıyla kaybettik. Söylenecek fazla bir şey yok. Galatasaray şampiyonluk yarışına girmeyi hocamızın disiplin gösterisine kurban etmiştir, kenarda Bülent Korkmaz değil babam olsa onun için de aynı şeyleri söylerdim.

Maçı 2-1'e getirmişsin, oyun tamamen senin lehine gelişiyor. Doğru düzgün kontratak yapabilecek bir pas organizasyonuyla maçı alıp götürme şansına sahipken Bülent hoca hangi akla hizmet olduğunu çözemediğim bir Hasan Şaş değişikliğiyle bütün orta saha düzenini değiştiriyor. Ekstra iş görmese de fizik olarak orta sahayı ayakta tutan oyunculardandı Mehmet Güven, 6 aydır topu topu 10 dakika top oynamış Hasan Şaş'ı oyuna alarak orta sahayı tamamen Trabzonspor'a vermekten başka neyi amaçladı acaba Kaptan? Zaten doğru düzgün bir iş yapmayan, ilerde kendi kendine takılan Ümit Karan'ı alıp ileriye top taşıyacak, pas atacak bir oyuncuyu alırsan bir derece anlarım ama orta sahadan adam almak ne demektir? Barış'la Ayhan da çıksaydı oldu olacak.

Bir de bu yetmezmiş gibi ikinci değişikliğin de takımı toparlamak adına hiçbir anlamı yok. Baros çıktı, Yaser girdi, eee? Tamam, kırmızı kartı öngöremeyebilirsiniz ama orta sahayı boşalttıktan sonra bir forvet daha oyuna sokmanın anlamı nedir? Takım kendini geriye çekmiş, kontrataktan başka bir şey oynayamayacak durumdayken -ki bu ilk değil Bülent hocayla- Hasan-Arda-Karan-Yaser dörtlüsü de neyin nesi?

Sonrası malum, Yaser atıldı. Tamam, bu beklenmedik bir gelişmedir ancak elde bir oyuncu değişikliği hakkı daha var. Arda Turan kanlar içinde yerde kalmış, yürümekte zorlanırken sen onu tekrar oyuna alıp 5 dakika koşturuyorsun. 10 kere değiştirin beni diyor yahu! Sakat bir oyuncunun çıkması için illa kenardaki adamın ısınması mı lazım? Arda'nın bağları kopsa yedek oyuncuyu 5 dakikada mı sokacaksınız? Bu sürede pratikte 9 kişi oynayıp ceza sahası içinden çektirilen bir şutla skoru da maçı da teslim ettik Trabzonspor'a. Defansa da diyecek söz yok bu arada. Ceza sahası içinden iki şutla iki gol yiyorsunuz, şut atan adamın 3 metre yakınında bir tek adam yok. Aferin çocuklar, aynı böyle devam.

Pek adetim değildir bütün maç yazısını eleştiri üzerine kurmak ama gerçekten sinir sistemim ciddi anlamda zorlandı bu akşam. Bülent hocanın Lincoln gösterisi belki de şampiyonluğa mal oldu bu gece...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

Afşın dedi ki...

1-Bu Yaser kırmızı kart görcek ne yaptı biri bana anlatsın.
2-Lazinho ya faul yapıldı diye itiraz edenler her maç Lincoln e yapılanlara baksınlar.
3-Allah aşkına bize kafası çalışan, komplekssiz, futbolu bilen,otoritesi olan bi t. dürektör gelmeyecek mi?
4-Bu hakemler neden hep bize denk gelir?
5-Yaseri attıran yan hakem sanırım kaşlarıya birlikte aklını da aldırmış.
6-Gün olur devran döner, kimse merak etmesin...

ali dedi ki...

lincoln un oyuna alinmamasi disinda, hamburg macinda defansta oynayacak oyuncularin hazirlanmasi gereken bir macti bu. stoperde kimlerin oynayacagini anladiniz mi siz?

Anonymous dedi ki...

ne oldu canınıza mı dokundu? geçen hafta bursadan çaldığınız puan nolacak? beter olun.

alessandro del piero dedi ki...

adsız, adını dahi yazamıyor olma yüreksizliğinle bursa sevdan çok yakışıyor birbirine.. zannedersem o gün de bursa tribününde yerini almış o çok saygıdeğer insanlardan biriydin.. meraklanma haftaya kendi sahanızda bi güzel yatarsınız fener'in altına, biz de ne erkek takımmış bu bursa demeye devam ederiz..

aksilaz dedi ki...

Şampiyonlugu istemeyen hain bir teknik direktöre sahibiz

Afşın dedi ki...

Ah be adsızım ah! O çalma,elleme,şikeleme,yatma defterini açarsak emin ol siz zararlı çıkarsınız. Keşke gözlerinizi açabilseniz de şu ,ezeli rakibinin stadında Avrupa Kupası'nı kaldırmaya doğru emin adımlarla giden takımın haykırışını ve o ezeli rakibinin de, hamamda gözüne sabun kaçmış adamın tellaktan medet umar bekleyişini görebilseniz, duyabilseniz...

MOURINHO dedi ki...

Bulent Korkmazı tebrık etmek lazım "nasıl 3 puandan olurum" diye elınden gelen herseyı yaptı.Umıtın 90dakıka sahada kaldıgı takımda Lıncoln 1 dakıka oynamıyor bravo..