Alston Orlando'da, Hughes ve Wilcox Knicks'te!

Takas sezonunun bitmesine dakikalar kala Orlando Magic sakat oyun kurucusu Jameer Nelson'ın boşluğunu doldurma amaçlı hamlesini sonunda yaptı. Houston Rockets'tan Rafer Alston 3lü bir takas sonrası Orlando'ya geçti.

Orlando Magic: Rafer Alston
Houston Rockets: Kyle Lowry, Brian Cook
Memphis Grizzlies: Orlando 1.tur draft hakkı

Yukarda da dediğimiz gibi Orlando acil ihtiyacını giderme amaçlı bir hamle yaptı, bence kabul edilebilir. Hem Orlando rotasyonunda verimli olmayan, hem de kontratı sene sonunda sona erecek olan Brian Cook'u da aradan çıkarmış oldular. 1.tur draft haklarından feragat ettiler ama zaten yüksek bir yerden seçmeleri olası değil bu saatten sonra. Yine de bu sezonun mu yoksa daha sonraki sezonlardan birinin 1. tur hakkı mı, onu öğrenmek lazım.

Houston'da problemleri vardı bildiğim kadarıyla Alston'ın, onun açısından da iyi bir değişiklik olacak. Eğer verimli olabilirse şampiyonluk hayalleri kuran bir takımın önemli bir parçası olabilir. Houston ise kontratı düşük ve piyasası olan bir oyun kurucuyu kadrosuna kattı Alston'un yerine, Kyle Lowry. Bunun yanında sene sonunda boşa çıkacak bir kontratı da almış oldular, böylece rotasyondan büyük bir fedakarlık yapmadan salary boşaltma yolunda bir adım atmış oldular.

Bu iki hamleyi de anlayabilirim ama Memphis'in bu takastan ne gibi bir çıkarı var, ben çözemedim. Kyle Lowry her zaman talibi olabilecek bir rol oyuncusudur. Orlando'nun 1. tur sonlarında yer alan draft hakkından daha fazlası ederdi rahatlıkla. Salary ayarlamalarıyla ilgili bir durum mu var acaba, bilen biri aydınlatsın beni.
Bir başka trade haberi de New York'tan. Kol gibi kontratıyla ün yapan Larry Hughes'un son durağı Knicks oldu. Knicks'in böyle bir kontratın altına elini koymasının sebebi ise açık, 2010 pazarına tertemiz bir salary cap ile girmek. Bunun yanında Chris Wilcox'u da kadrolarına kattılar.

New York Knicks: Larry Hughes
Chicago Bulls: Anthony Roberson, Tim Thomas, Jerome Jones
***
New York Knicks: Chris Wilcox
Oklahoma Thunder: Malik Rose

İlk önce Hughes takasına bakalım. Knicks açısından bu takasın tek amacı Hughes'un 2010'da biten yüklüce kontratı. Böylece rahat rahat LeBron dahil her adama salça olabilme şansını elde edecekler. İkincisi giden oyunculardan verim olarak aşağı kalmayacaktır Hughes, kontratı da problem olmayacağına göre Knicks'te beklenmedik bir katkı da yapabilir. Bu takasın Chicago için avantajı ise Jerome Jones'un kontratının bu sezon sona eriyor olması. Bu da Larry Hughes'un kontratının 6 milyon dolar gibi bir bölümünden bu sene kurtuluyor olmaları. Tim Thomas da kontratı 2010'da bitenlerden, bu da Eray'ın bugün yolladığı yazıda bahsettiği Chicago'nun 2010 pazarı amaçlarına uygun bir hamle. Lakin işin performans ayağı var, o kısımda kaliteli bir oyuncuyu kaybetmiş gözüküyorlar.

Anlamlandıramadığım bir diğer takas ise Wilcox-Rose takası. İkisinin de kontratı sezon sonunda bitiyor, iki oyuncu da benzer kontratlara sahip (Rose'unki biraz daha yüksek) ama performans açısından bakarsak Wilcox daha piyasalı bir oyuncu. Oklahoma bu takası daha fazla cap açmak için mi yaptı, yoksa başka bir hinlik mi var işin ucunda, yardıma ihtiyacım olan bir nokta daha...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: