Tunay Torun

Gökhan Töre'nin Chelsea'ye transferi Almanya'da yetişen Türk oyunculara karşı ilgiyi arttırmış durumda. Özellikle Alman milli takımı yetkilileri bu oyuncuları kendi milli takımlarını seçmesi konusunda ikna etmeye çalışıyor. Gökhan'la beraber bu baskıya maruz kalan bir diğer oyuncumuz da Tunay Torun.

Gökhan'a göre daha üst jenerasyondan olan Tunay, Karadeniz oyunlarındaki etkili oyunuyla o turnuvanın en çok dikkat çeken Türk oyuncularından biri olmuştu, maçları izleyenler eminim hatırlayacaktır. O takımın en iyi oyuncuları arasında gösterilen Semih Kaya ve Cem Sultan'ın yokluğuna rağmen turnuvada en dikkat çeken ekip olmamızda büyük payı vardı Tunay'ın, Batuhan ve Abdülkadir ile birlikte. Forvet arkası bölgesini Emre Çolak'la paylaşıyordu o takım içinde, forveti arkadan destekleyen oyuncu işlevini görüyordu. Almanya kökenli bir çok oyuncumuz gibi fizik olarak Türkiye'de yetişmiş yaşıtlarına oranla profesyonel maçlara daha hazır bir görüntü veriyordu. Zaten yaş olarak U19 milli takımına uygun olmasına rağmen şimdiden 4 kez ümit milli takım formasını giymiş durumda. Fizik kalitesinin yanı sıra top tekniğinin de gayet iyi olduğunu söyleyebiliriz, izlediğim kadarıyla tabii.

Bundesliga tecrübesi de var aslında, bu sene 3 maçta forma buldu Tunay. Toplamı 10 dakika ediyor gerçi ama 90 doğumlu bir oyuncunun Bundesliga'nın üst düzey ekiplerinden birinde 11 çıkması ekstra bir durum olurdu. Ara ara A takıma ısınması amacıyla kadroya alınıyor ama bu sene daha çok Hamburg'un yedek takımında forma şansı buluyor Tunay. Onu Türkiye'ye getirme niyetinde olan takımlarımız varsa Hamburg'un onu önümüzdeki seneler için rotasyonda düşünüyor olması problem çıkarabilir bu açıdan.

Ancak yazının başında dediğimiz gibi bundan daha önemli olan Tunay'ın yapacağı milli takım tercihi. Riske edilmemesi gereken oyunculardan biri bana göre, milli takım yetkililerinin bu konuda onunla temasta olduğuna eminim. Elimizdeki oyuncuyu kaptırmamak gerek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Anonymous dedi ki...

yazınız çok güzel ama kronik bir hatanızdan bahsediyim. Profosyönel değil profesyöneldir.

teşekkürler

PCLioN dedi ki...

Haklı olabilirsiniz. Türkçe okunuşu profosyonele daha yatkın olduğundan bir hata olduğunu sezememişim ama mantıklı düşününce bunun zaten yabancı kökenli bir kelime olduğu, ingilizcesinin de profession kelimesinden türediği açıkça belli.

Uyarınız için teşekkür ederim...

omega dedi ki...

"Biz bunu Zambiyalı sanıyorduk"
Bu cümleyi duymamak dileğiyle...

Milli takımın yarııs yurtdışında yetişmiş oyunculardan oluşurken yeni nesli de korumamız lazım.