Sivasspor Forvetleri


Defansı bozan Mehmet Yıldız, açık alanda iş gören Balili, pas kanallarını açan Tum, top taşıyabilen Kamanan. Sivasspor'un iki senedir zirve yarışının içinde olabilmesinin en önemli sebebi verimli forvetleri. Bana göre bu ligin en komple iki forveti Milan Baros ve Bobo'dur ama en iyi forvet hattı kimde derseniz rahatlıkla Sivasspor'da diyebilirim. Mehmet Yıldız'ın etrafında gerçekten verimli ve değişik tipte oyuncular var ve bu oyuncular hem Mehmet'i rahatlatıyor, hem de Sivasspor'u ön bölgeye taşımada büyük katkı yapıyorlar.

Geçen sene de Balili-Mehmet Yıldız formülü yürüyordu ancak bu sene bu ikilinin yanına bence en az onlar kadar iyi iki oyuncu daha kattı Sivasspor. İlki Bursaspor'da pivot santrafor oynatılıp gol sayısı olarak yetersiz kalan Herve Tum'du. Sivasspor teknik heyeti onun Mehmet Yıldız gibi güçlü ve defansın dengesini bozan bir oyuncunun yanında daha verimli olacağını düşünmüş olacak ki bu transferi gerçekleştirdiler. Ona Bursaspor'daki kadar büyük bir rol biçilmese de iyi iş çıkarıyor Sivasspor'da.

Ancak rotasyona gerçek anlamda çehre kazandıran oyuncu Tum'dan ziyade Yanick Kamanan oldu. Tam anlamıyla harika bir forvet. Kanatlara iniyor, top taşıyor, orta kesiyor, asist yapıyor. Gerektiğinde sert ve etkili şutlar çıkarabildiğini de gördük. Sivasspor-Galatasaray serisinde Galatasaray'ın sistemini bozan oyuncuydu. Ligdeki Kocaelispor maçını da izledim, orda da gayet başarılıydı. Musa'nın asistini boş geçmedi, maçın başında yalpalayan Sivasspor takımını rahatlatan golü attı.

İsrail'den Balili'nin tavsiyesiyle gelmiş Kamanan, bonservisi de 100 bin euro'ymuş. Şimdiden ligin en dikkat çeken oyuncularından biri olmayı başardı. Sivasspor'un idari anlamda bir başarısıdır bu. Diğer Anadolu takımlarından daha fazla harcamadan zirveye oynayan bir ekip oluşturdular ve zaman içinde bu çekirdek kadroyu bozmadan Bilica, Kamanan gibi doğru takviyeler yapmayı da başardılar. Takdir edilmesi gereken bence budur...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

MOURINHO dedi ki...

Tottenham altyapısında eğitim almış bildiğim kadarıyla.Cidden çok kaliteli bir futbolcu getirdiler.Tebrik etmek lazım.300 bin Euroymuş değeri zannedersem.

apaç dedi ki...

tum'u tipik bir merkez santrfor gibi değil, bugünkü terim'in tuncay'ı gibi bir sistem bozucu, bir fark yaratıcı olarak kullanıyor hocaların hocası bülent uygun. geride kalan 19 haftadaki performansı gerçekten fantastik.

mehmet yıldız, benim için bu ligin en değerli futbolcusu zaten. onu fazla betimlemiyorum. kelimeler yetersiz kalıyor bazen zira.

yeni gelen kamanan da birçok özelliği bünyesinde barındıran sıra dışı bir forvet.

ee balili herkesin malumu zaten.

bence de ligin en kaliteli forvet hattına sahipler.

üstelik sadece forvet hattı da değil; ikinci, birinci bölgedeki adamları da çok nitelikli.

ligin en iyi dış beki abdurrahman, ligin en vasıflı stoperi bilica, ligin en iyi 3-5 kalecisinden biri petkoviç, galatasaray'da oynuyor olsa milli takımın değişmez ismi olmaya namzet sezer, kulübün bayrak adamı hayrettin, tipik bülent uygun futbolcuları onur, ibrahim, sylla, murat, diallo ve diğerleri.

hakikaten muazzam bir ahenk.

türkiye dışında olsa milli takım iskeleti kurulur bu futbolcu kadrosundan.

türkiye'de olduğu için sadece bir futbolcu çağırılıyor.

o da ayıp olmasın diye..