How I Met Your Mother Efsaneleri #2: Slap Bet

Listenin tepesine çıktıkça bölümleri hatırlamak hepimiz için daha kolay oluyordur, bu da o unutulmaz bölümlerden biri. Hatta birçok kişi için gelmiş geçmiş en iyi bölüm olabilir. Marshall'ın dediği gibi bu bölümü zilyon kez seyredip her seferinde başka bir şeye gülen çoktur benim gibi.

Bir kere bölüm o kadar dolu dolu ve yoğun ki neye güleceğinize şaşırıyorsunuz. Bölümün içinde işlenen tokat iddiası mı yoksa Robin Sparkles'ın hikayesi mi daha komik, karar vermek zor. İkisi ayrı bölümlerde işlense muhtemelen ikisi de ilk 10'a girerdi, o kadar iyi bir bölümden söz ediyoruz.

Spoiler'a fazla girmeden bölümü hatırlatalım biraz. Robin'in Kanada hakkında konuşmamasına kıllanan grup elemanları Robin'in Kanada geçmişi hakkında tahmin yürütmeye çalışıyorlar. Marshall, Robin'in Kanada'da genç yaşta bir evlilik yaptığını iddia ederken Barney Robin'in bir porno filmde oynadığını savunuyor. İddialaşan ikili tokat iddiasında karar kılıyor, Lily de Barney'nin deyimiyle mezara kadar gidecek onurlu bir görev olan tokat hakemi seçiliyor. Gerçek ortaya çıkana kadar birbirini yanlış anlamalar sebebiyle tokatlayan ikili gerçeğin tamamen farklı olduğunu öğreniyor. Fazladan attığı tokat ise Barney'nin başına büyük çoraplar örüyor.

Böylece yukardan izleyebileceğiniz efsane Robin Sparkles klibine geliyoruz. How I Met Your Mother'ın rüştünü ispatlamasında büyük payı vardır bu videonun, kendine has bir mizah anlayışı olduğunu, taklit bir dizi olmadığını göstermiştir herkese. Girişinden, sözlerine, Kanada'ya yapılan göndermelere, rap kısmına kadar o kadar şahane düşünülmüş ki üstünden iki sene de geçse izleyip gülebiliyorsunuz hala.

2-Slap Bet
3-Pineapple Incident
4-Swarley
5-How I Met Everyone Else
6-Third Wheel
7-World's Greatest Couple
8-The Bracket
9-Naked Man
10-Nothing Good Happens After 2 A.M

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

off my line dedi ki...

benim birincilik için adayım sanırım 2x20 showdown olurdu.

Flying Dutchman dedi ki...

bu diziyi rtl 7 her akşam veriyor sağolsun ve çok fazla propagandası yapıldığından izlemeye başladım sanırım 20. bölüm civarındayım, hala kendimi zorlamama rağmen gülemiyorum. Hafiften overrated gibime geliyor, beğenene lafım yok tabi ama bu diziyi bu kadar büyütmek coupling, seinfeld, mwc gibi efsanelere haksızlık oluyor.

marshall karakterinin çok itici olduğunu da söylemeliyim...

pclion dedi ki...

Bana gore Coupling, Seinfeld seviyesinde bir dizi HIMYM. Hemen karar verme derim, en azindan ikinci sezonun sonuna kadar. Yine begenmedim dersen saygi duyarim...