Şampiyonlar Ligi Gecesi #8

Çarşamba gecesi de Salı'dan farksız, ilk maçı deplasmanda oynayanlar büyük ölçüde başarılı olanlar oldu yine. En dikkat çekici maç şüphesiz Real Madrid-Liverpool arasındaydı. Yine oyunu tutmaya çalışan, kontrollü takımlar vardı sahada. Maç 0-0'a bağlandı mı derken 82. dakikada Liverpool'un golü geldi. Liverpool için olabilecek en iyi senaryolardan biriydi bu, maçın sonlarına doğru gol atıp maçı bağlamak. 1-0 sonrası Real Madrid'e pozisyon şansı tanımadılar bile. Son dakikalarda uzun bir aradan sonra Gerrard'ı gördük sahada ama topla pek muhattap olamadı. Sakatlığın etkisi görülüyor gibiydi, form tutması biraz zaman alacak gibi.

Avrupa kupası mantığını en iyi özümsemiş ekip Liverpool dersek yanlış olmaz sanırım, rakip kim olursa olsun ellerinden gelen en iyi işi çıkarıyorlar. 2005'teki efsane şampiyonlukları sonrası tarih sayfalarında kalmış bu özelliklerini tekrar kazandılar ve o günden bu yana ligdeki form durumları ne olursa olsun Avrupada farklı bir motivasyonla oynamasını biliyorlar. Real Madrid gibi bir devi saf dışı bırakacaklar muhtemelen. Real Madrid ise ligdeki müthiş formuna rağmen iç sahada kaybetmiş olmanın dezavantajıyla çıkacak Anfield'a, işleri zor. Eğer Barcelona ligde tekrar toparlanırsa son dönemde yeşeren umutları yerini tekrar ümitsizliğe bırakabilir.Turu net olarak garantileyen bir takım vardı bu akşam, o da Bayern elbette. Sporting'e 5 attılar Lizbon'da. Portekizliler için çok ağır bir yenilgi olsa gerek. Bayern ligde sallantılı günler geçiriyor şu sıralar, Hoffenheim'la uğraşırken aradan Hertha, Hamburg gibi takımlar da gelmeye başladı. Şampiyonluk için baya sıkı bir rekabete girecekler bu ekiplerle. İkinci maçı çerezine oynayacak olmaları önemli bir avantaj. Genç yetenekleri deneyebilir bu maçta Klinsmann, Mehmet Ekici'yi de oynatırsa sırf onun için izleyebilirim maçı.

Chelsea kendi sahasında kazanan tek ekip, Juventus'u 1-0'la geçmişler. Maçın özetini henüz izleme fırsatı bulamadım, o sebeple üstüne fazla detaylı bir değerlendirme yapmam zor ama şüphesiz Chelsea'nin bir avantajı olacak deplasmandaki maçta. Eğer Juventus'tan önce bir gol atabilirlerse Juventus'un tur ümitlerini tamamen bitirme şansına sahip olacaklar. Golü Drogba atmış, bu yılı formsuz geçiren Fildişili golcünün stresini azaltacaktır muhtemelen.

Bir de Villareal-Pana maçı vardı, o ise gecenin berabere biten tek karşılaşması. Pana grup maçlarına rezil bir başlangıç yaptıktan sonra son 4 haftadaki atağıyla liderliği almayı başarmıştı Inter'den, -bunda Inter'in gevşekliğinin payı da büyük tabii- seriye kaldıkları yerden devam ediyorlar anlaşılan. Rossi'nin penaltı golü olmasa Villareal'i Yunanistan'da daha zorlu bir maç bekliyor olabilirdi, şimdi az da olsa bir şansları var. Yine de avantaj Yunan ekibinde tabii. Şampiyonlar ligi sonuçlarını şöyle bir toparlayacak olursak;

Real Madrid 0-1 Liverpool
Sporting 0-5 Bayern Münih
Villarreal 1-1 Panathinaikos
Chelsea 1-0 Juventus
Arsenal 1-0 Roma
Atletico Madrid 2-2 Porto
Inter 0-0 Manchester Utd.
Lyon 1-1 Barcelona

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: