FIBA 2010 vs. WC 2010

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası hazırlıklarımızın olması gereken hızda gitmediğini, yeni salonların yapımına daha başlanmamış olmasının skandal olduğunu söylemiştik, Ankara Arena'yla ilgili haberi verirken. Benzer bir durumu 2010'daki Dünya Kupası hazırlıkları yapan Güney Afrika'da da görüyoruz. Hazır olması gereken 10 stadyumdan sadece ve sadece biri tamamlanabilmiş, o da restore edilmiş olan Loftus Versefeld Stadyumu. Geriye tamamlanması gereken 9 tane stadyum var.

Ayrıca bu sene yapılacak Konfederasyon Kupası'na ev sahipliği yapacak stadlardan birisi Loftos Versefeld Stadyumu. Organizasyonda kullanılacak diğer üç stadyumun geçtiğimiz yıl tamamlanması gerekiyordu ancak programın oldukça gerisindeymiş stadlar. Bu 4 stadın dışında kalan 6 stadyumum ise 2009'un sonuna kadar tamamlanacağı ön görülüyormuş. En azından 6 ay pay bırakmış adamlar, bizimkiler 1 ay kala hallederiz derdinde hala.Güney Afrika'daki stadyumların kapasiteleri ve yerleşkeleri hakkında bilgi edinmek isterseniz yukardaki resme bakabilirsiniz. Bakarsınız biz de orda oluruz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

2010 dünya kupası çalışmaları hakkında işçilerin grevlerini,fifanın uyarılarını duyuyorum genelde.stadları zamanında bitireceklermi belirsiz,olumsuz bir durumda şampiyonayı hangi ülke alır sizce?