Initial D: Akina's Eight-Six

1995 yılında çizilmiş bir manga serisinden esinlenerek 1998 yılında TV ekranlarına transfer olmuş bir animedir Initial D. Geceleri babasının tofu dükkanının siparişlerini götüren bir gencin hikayesini izliyorsunuz, Takumi Fujiwara'nın hikayesi. Takumi'nin kendisinin pek de farkında olmadığı bir özelliği var ki bu da yollarda en kral driftçilere taş çıkaracak olağanüstü bir ileri sürüş tekniği geliştirmiş olması. Bunda şimdilerde tofu dükkanı işleten ancak eskiden efsane bir sokak yarışçısı olan babasından (Bunta Fujiwara) gelen genlerin payı da yok değil hani.

İlk sezondan itibaren babadan kalma 86'sıyla önüne gelen her yarışçıyı ve arabayı deviren Takumi, arabasıyla beraber bir fenomene dönüşüyor. En yakın arkadaşı Itsuki'yle beraber okul sonrası benzincide çalışan Takumi araba kullanmadaki agresifliğinin aksine normal hayatta sakin ve mütevazi biri, hatta arkadaşları onun kafasının boş olduğunu bile iddia ederler sıkça animede. Itsuki dizideki en komik karakter olarak öne çıkıyor, üç kelimesinden birisi de "Taakumiiee!"dir Itsuki'nin. Takumi'nin aksine sokak yarışlarına inanılmaz meraklıdır ve bütün amacı yaşadığı yer olan Akina'nın yarış takımı olan Akina Speedstars'a katlmaktır.Her dizide karizmasıyla ön plana çıkan bir yan karakter bulunur, burda da yakışıklılığının yanında üstün yarış analizi yeteneğiyle bölgenin en iyi yarışçısı olarak gösterilen Takahashi Ryosuke fazlasıyla öne çıkıyor. Küçük kardeşi Takahashi Keisuke'yle beraber Red Suns adında bir yarış takımına sahip ve amaçları rakiplerini kendi pistlerinde yenip rekor kırarak efsane olmak ve takımı dağıtmak. Bunu gerçekleştirmek isterken Fujiwara Takumi'ye rastlıyorlar ve olaylar gelişiyor.

Normal bir animeden farklı olarak araba yarışı odaklı bir animede çok daha detaylı grafikler gerekiyor ve 1998 yılında yayınlanan ilk seri bu açıdan pek de yeterli değil. 2.seriden itibaren animasyonların kalitesi bir hayli artıyor, bu açıdan hemen pes etmemenizi öneririm. Şimdiye kadar dört seri yayınlandı, bu serilerin arasında 'Battle Stage' ve 'Extra Stage' denilen seriler arası bölümler var. Ayrıca bir de Live Action filmi mevcut. Beşinci serinin olacağı kesinleşse de belirli bir tarih yok yayın için. Şimdiden merakla bekliyoruz tabii. Hepinize iyi seyirler...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Anonymous dedi ki...

çok gereksiz bir konu olmuş

zaten konuyu öyle yüzeysel anlatmışsınız ki "ayşegül tatilde" hissiyatını oluşturdu bende

seçilen resim de rezalet

lütfen bildiğiniz konuda başlık açın :D:D

Anonymous dedi ki...

merhaba yine ben yani adsız.death note soundtracklarını hala bekliyorum.Bu arada tavsiyen üzerine bir kaç bölüm izledim bu animeden ama senin de o zaman dediğin gibi naruto ve bleach'e alışmış olan gözlerim bu animeyi resmen kabul etmedi.bildiğin başka animeler varsa sen yine yaz.Yorumlarda görüşmek üzere.....

pclion dedi ki...

:) Death Note'u daha önce yazacaktım aslında ama bu sıra sınavlarım var, istediğim gibi detaylandıramam diye kısa bir süre erteledim yazıyı.

Soundtrack albümünü ben torrent'ten indirdim, linkini bulamazsam senin için upload edeceğim.

quad dedi ki...

adsız;

Öncelikle sormalıyım, bu animeyi izlediniz mi? Yaptığınız eleştirinin yerinde olduğunu düşünüyorsunuz belki ama yazdıklarınız bende animeyi izlediğiniz izlenimini oluşturmadı.

Bu animeyi tanıtırken nasıl bir resim kullanılmalıydı? Link vermenizi bekliyorum.

2. olarak, bir animeyi spoiler vermeden nasıl tanıtırsınız? Bu konu üzerine düşünmenizi tavsiye ederim.