TSL Gol Krallığı

Milli maç arasından sonra tekrar lige dönüş yaparken geride kalan 25 haftanın istatistikleri üstünden ligimizin parlayan oyuncularına göz atmaya devam edelim. Asist krallığında zirvede Lincoln vardı, burda da yine bir Galatasaraylıyı görüyoruz. Milan Baros sezon başında Galatasaray'a geldiğinde geçtiğimiz sezonlardaki istatistiklerine bakılıp çoğu kişi tarafından yeni bir Kezman vakası söylenir olmuştu, ben ise ligde 15 gol atmasının ilk sezon için oldukça yeterli olduğunu düşünüyordum. Milan Baros ise beklentilerin ötesine geçip maç içi etkinliğine gollerini de ekleyip ligin bitimine 9 hafta kala 17 gole ulaştı bile. Eğer bu form grafiğini sürdürürse 20-25 arası bir gol sayısına ulaşıp son sezonlarda geçilemeyen 20+ gol barajını ilk sezonunda geçmiş olacak. Eğer Galatasaray onu kadrosunda tutabilirse gelecek sezon daha da faydalı olabilir, elbette Lincoln'ün durumu da bunda etkili olacak.

Onu hemen arkasından takip eden sürpriz bir isim var, Taner Gülleri. Yıllarca alt lig golcüsü etiketiyle dolaştıktan sonra Kocaelispor'la son demlerinde müthiş bir çıkış yakaladı Taner. Böyle bir oyuncuyu bunca sezon üst düzeyde izleyememiş olmak büyük kayıp. Sezona çok kötü bir başlangıç yapan takımının hala ligde kalma iddiası taşımasının en önemli sebebi attığı goller ve yaptığı asistlerle şüphesiz Taner Gülleri. Ayrıca ne kadar usta bir golcü olduğunu güçlü rakipler karşısında daha da net ortaya koymasını bildi sezon boyunca, şampiyonluğa oynayan bütün takımlara golü var Taner'in. En az Milan Baros kadar etkileyici bir performans, alkışlar onun için.

Mehmet Yıldız ilk yarıda ortaya koyduğu golcü kimliğini son haftalara yansıtamasa da hala lig lideri Sivasspor'un en kilit oyuncusu. Bütün oyun sistemi onun üzerine kurulu ve o da bu rolü layıkıyla yerine getiriyor. Vücudunu çok iyi kullanıyor ve özellikle takımını ön alana taşımada büyük katkı sağlıyor, iki sezonda kaydettiği aşama inanılmaz. Onun arkasındansa 11 golle Youla geliyor. İyi bir kontratak oyuncusu olduğunu hepimiz biliyoruz ve Eskişehirspor onu tekrar Türkiye'ye getirmekle ne kadar doğru bir iş yaptığını attığı gollerle ispatlıyor Youla. Yanına Batuhan Karadeniz de gelince ölümcül bir ikili oldular, her takımın canını yakma potansiyeline sahipler.

Tabata, Alex ve Mehmet Topuz ise forvet olmadığı halde attıkları gollerle takımı skor yükünü çeken oyuncular. Üçü de takımlarının en fazla gol atan oyuncusu konumunda. Tabata bu sezonki çıkışıyla ligin en iyi ofansif orta sahalarından biri olduğunu kanıtladı, Gaziantepspor'un akıcı ve etkili oyununda onun payı büyük. Alex NBA tabiriyle double-double yapabilen tek oyuncu ligde, hem gol hem de asist kategorisinde şimdiden çift haneli rakamlara ulaşmış durumda. Mehmet Topuz ise takımındaki rolüne paralel olarak hatrı sayılır bir gol sayısına ulaştı ancak onun için diğerleri kadar olumlu konuşamayacağım şu haliyle. Onu iki-üç sezon önce Türkiye'nin en değerli yerli oyuncularından biri yapan attığı goller değildi, şu anki '10 numara' rolü onun verimli olduğu bir rol değil, bu da asist rakamlarına yansımış durumda zaten.

Bu oyuncular dışında Beşiktaşlı Nobre ve Trabzonspor'un forvet ikilisi Gökhan ve Umut da takımlarına gol anlamında katkı veren oyuncular. Listede yer almasa da özellikle ilk 6 haftadaki çıkışıyla büyük dikkat çeken ve İspanya maçları için aday kadroya çağrılan Sercan Yıldırım ve Ankarasporlu Mehmet Çakır da attıkları gollerle bu sezon dikkat çeken diğer isimlerdi.

Bu akşam iki günlüğüne şehir dışına çıkıyorum, dolayısıyla blog güncellemelerim her zamanki düzeninde olmayacak bu haftasonu, biraz bant yayın havası sezebilirsiniz. Maçları izleyeceğim yine de, hemen maç sonrası olmasa da yazıları aksatmamaya çalışacağım. Haberiniz olsun istedim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: