Sami Yen'e Doğru #1 || Ligde Galatasaray & Fenerbahçe

Maç öncesi yazısına geçmeden önce birkaç noktanın altını çizeceğiz bugün ve yarın. Bunlardan ilki doğal olarak takımların ligdeki durumları olsa gerek. İki takımın da ne kadar diken üstünde olduğunu sadece puan durumundan değil üstteki tablodan da gayet net bir şekilde okuyabiliyoruz. Özellikle takımların defansları içler acısı diyebiliriz. İki takımın da gol yemeden bitirebildiği maç sayısı toplamın üçte birine ancak ulaşıyor, bu da her üç maçtan ikisini gol yiyerek kapadığını gösteriyor. Ortalamara baktığımızda Fenerbahçe maç başına 1.08, Galatasaray 1.23 gol yiyor zaten. Kalesinde maç başına bir gol gören bir takımın o ligde şampiyonluğa oynaması kadar abes bir şey olamaz. Galatasaray geçen sene ligi 23 gol yiyerek tamamlamışken neredeyse aynı defans hattıyla daha şimdiden 32 gol yemiş durumda, Fenerbahçe de 26 maçta 28 gol gördü kalesinde.

Bunların sezonun ilk bölümünden kalma istatistikler olmadığını da takımların form durumlarına baktığımızda rahatlıkla görebiliyoruz. Son 6 maçlarında iki takım da 3er galibiyet çıkarabilmiş ancak, 8 puan kaptırmışlar rakiplerine. Sivasspor ve Beşiktaş'ı arkadan takip ettiklerini düşününce 6 haftalık bir maç serisinde 2-3 puandan fazlasını bırakmamanız gerekir. Önümüzde bu maç da dahil 8 haftalık bir seri olduğunu düşünürsek bu seriye mağlubiyetle hatta beraberlikle başlayan takımın bırakın şampiyonluğu, ikincilik için bile şansı olacağını düşünmüyorum. Kazanmak da tek başına yeterli değil zaten, bu motivasyonla sezon boyunca yapamadığını kalan haftalara sığdırmak zorunda iki takım.

Genel tabloya baktığımızdaysa maçın sonucundan bağımsız olarak Galatasaray'ın yarım adım önde olduğu tespitini yapabiliriz. Geri kalan maçlarının büyük çoğunluğu kendi sahasında ve rakiplerinden ikisiyle Sami Yen'de karşılaşacak. Eğer bu maçlardan galibiyet çıkarabilirse şu anki konumundan daha iyi bir yerde bitirebilme şansı daha yüksek Fenerbahçe'ye göre. Fenerbahçe'nin ise muhtemel bir ikili averaj şansı var, son senelerde hep lehine olan. Galatasaray'ın bunu kırabilmesi için en az üç farklı kazanması gerekecek Sami Yen'de. Bir sonraki ara yazı son 10 yıldaki maçlar...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: