Bekir İrtegün Transferi

Sözleşmesi biten kalburüstü, yerli oyuncuların en önemlisi olarak göstermiştik onu (Mehmet Yıldız'ın Bosman'a yanaşmayacağını düşünerek), beklediğimizden de çabuk transfer haberleri alıyoruz onunla ilgili. Fenerbahçe onu devre arasında kadrosuna katmak istiyormuş, bunun için de bir miktar bonservis bedeli ve Can Arat'ı gözden çıkarmışlar. Gaziantepspor cephesinde de prensip olarak kabul görmüş bu teklif.

Aslına bakarsanız Bekir İrtegün'ün esas taliplisi Beşiktaş'tı son birkaç transfer döneminde. Şu an kabul gören şartlardan çok daha iyi teklifler de götürmüşlerdi ancak Gaziantep'in eli o dönem daha güçlüydü. Fenerbahçe ise daha kısıtlı bir teklif sunmasına rağmen doğru anda teklif vermesinin avantajıyla transferi bitirme noktasına geldi. İşte dillere pelesenk olan transfer stratejisi kavramının en önemli ayağı tam olarak da bu. Ekonomik olarak iyi olmak önemli tabii ama bazen o bile aleyhinize işleyebiliyor. Esas maharet rakibi tek ayak üstünde yakalayabilmek. Beşiktaş'ın ise çok ciddi bir nakit sıkıntısı varmış duyduğuma göre, o yüzden bu transferi gerçekleştirebilecek durumda değiller. Transfer için istekli başka bir kulübün olmaması da Fenerbahçe'nin elini güçlendiren bir diğer unsur.

Galatasaray cephesi ise yerli stoper olarak elindeki iyi rotasyona güveniyor; Servet, Emre Güngör, Emre Aşık ve Semih Kaya. Servet Çetin'in ismi yurtdışı için sıkça geçmeye başladığını düşünürsek Bekir İrtegün Türkiye pazarında Servet'in boşluğunu doldurmaya en hazır, maliyet olarak en uygun aday gibi gözüküyordu. Ancak başkan Adnan Polat bu gerçekleşse bile Semih Kaya'yı değerlendireceklerini, ondan çok şey beklediklerini söylemiş Osman Tanburacı'yla olan söyleşisinde.
Servet giderse ne yaparsınız?
Altyapıdan Semih Kaya var. Kalli geçen sene ilk 11’e koyacaktı, sakatlandı. Şimdi taş gibi... Galatasaray’da gidenin yeri dolar. Bizim en iyi transferimiz içerden yapılan transferdir, örneğin Semih. Bundan sonra Skibbe’yi merak ediyorum nasıl takım kuracak? Galatasaray’da eleman bol.
Eğer Adnan Polat'ın söyledikleri hayata geçecekse hiçbir itirazımız olamaz çünkü Semih Kaya'nın potansiyelini az çok biliyoruz. Üstelik geçen seneki üst düzey performansıyla milli takım seviyesinde bir stoper olduğunu kanıtlayan Emre Güngör var elde. Tutarlı ve mantıklı bir düşünce gibi duruyor ancak benzer bir kurguyu Aydın Yılmaz-Özer Hurmacı ikilisinde de yaşamıştı Galatasaray. Orda da Aydın'ı çağırmak hem Galatasaray gelenekleri hem de maliyet açısından çok daha uygundu. Demek istediğim şu anki konjonktür her zaman gerçeği yansıtmayabiliyor. Ancak bu konuda yönetimin doğru bir hamle yaptı bana göre. Zaten Servet transferine de kesin gözüyle bakmak doğru değil, en azından şimdilik.

Fenerbahçe'nin stoper yedeklemesi için çok faydalı bir ek oldu Bekir ancak bu takımın gücüne ve devamlılığına birebir yansıyacak bir transfer değil elbette. Yine de hem maliyet açısından hem de yedekleme bakımından çok doğru bir transfer olduğunu söyleyebiliriz. Bekir'in defansif sol bek olarak da forma giyebildiğini belirtelim, Roberto Carlos'un yokluğunda alternatif olarak kullanıldığını görürsek şaşırmamak lazım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

extensor dedi ki...

Gaziantepspor'un stoperleri Deumi ve Bekir'di. Yedekte ise Mehmet Polat var. Mehmet Polat bu sene daha çok ön libero olarakta görev yapabiliyor.

Genel olarak Gaziantepspor yedek takımı güçsüz ve az kişiden oluşuyor. Yakında ilk 18'e futbolcu çıkaramayacaklarını düşünüyorum. Zira Galatasaray'ın ilk devre boyu verdiği ortalama 8-10 sakat oyuncuyu. Trabzonspor - Gaziantepspor verse. Bırakın üst tarafa mücadele etmeyi. Alt tarafa düşmemek için mücadeler verirlerdi.

Ben Antep transfer sorumlusu olsam. Can artı Yasin = Bekir yapabilirdim.

Bekir'in her iki ayağınıda eşit düzeyde iyi kullanabildiğini de yazmakta yarar var.

Tabi Mehmet Polat'ın ön libero olması. Top yapmayı bilmesi ve bu yüzden Gaziantepspor'un bu yıl bir İspanyol takımı gibi oynadığını söylemek gerek. Yani Mehmet Polat joker olduğu için. Alınan stoperin banko 11 oynaması şart. Can direk 11 oynayabilecek kapasitede mi emin değilim...

scapula dedi ki...

Mehmet Polat gönderilmedi mi? Takım arıyor, diye görmüştüm gazetede. Hatta Türkiye'de iklimin ne çabuk değiştiği üzerine bir düşünceye dalmıştım, birkaç ay önce Milli Takım kadrosuna çağırılan Mehmet Polat'ın mevcut durumundan hareketle...

Deumi ise Türkiye'deki en iyi stoperlerden biri bana göre.

Temur dedi ki...

konuyla alakasız ama Oğuz Sabankay İBB'ye kiralanacakmış diye bir şey duydum ne kadar doğru bilen var mı?