Efsane Maçın Ardından: Türkiye U17 - Brezilya U17

O maçı hatırlamayanınız çok azdır sanıyorum, devreye 3-0 geride girip Brezilya'ya karşı 10 kişiyle maçı 3-3'e getirmemiz ancak son dakikada yediğimiz golle turu Brezilya'ya teslim etmemiz. O gün maçı kaybetsek de kazananın biz olduğumuzu düşünmüştü birçoğumuz benim gibi ancak gerçeğin bunun tam tersi olduğunu bugün bakınca daha net anlıyoruz. Aslında biz o maçı kazansaydık bile kaybedendik.

Türkiye: Volkan, Mehmet Yılmaz, Ferhat, Erkan, Serdar, Harun(Dk.46 Murat Duruer), Deniz, Caner, Tevfik, Nuri Şahin, Aydın Yılmaz(Dk.46 Özgürcan Özcan)
Brezilya: Felipe, Leyrielton, Samuel, Roberto, Marcelo, Denilson, Anderson, Igor (Dk.90 Vinicius), Ramon (Dk.73 Mauricio), Simeos, Celso (Dk.90 Taico)
O maçta saha olan oyuncular bunlardı ve hemen hemen hepsi 20 yaşını doldurmuş durumdalar şu anda. Sahadaki oyuna baktığımızda kalite olarak Brezilya milli takımından en ufak bir eksiği olmayan takımımızla Brezilyalıların şu günkü duruunu karşılaştırdığımızda ortaya acı bir fark çıkıyor. Brezilyalılar Manchester United, Arsenal, Real Madrid'de top oynarken bizim oyuncularımızdan en iyi durumda olanları Dortmund, CSKA ve Galatasaray'ın müzmin yedekleri konumunda. İşte bizim atlayamadığımız eşik, işte bizim kısır döngümüz bu noktada başlıyor.

Bu konuda ülkemizin genç oyunculara bakış açısını sık sık dile getiriyoruz, çokça da dile getireceğiz ancak bütün sorumluluğu bu olguya yükleyip kenara çekilmek de işin kolay tarafı. Biraz da futbolculara bakmak lazım. Bu yaş kategorilerinde Brezilyalılara kafa tutup profosyonel futbolda fersah fersah geride kalmalarında onların da payı var. Sonuçta bu hüsran takım olarak olduğu kadar her birinin bireysel başarısızlığını da ifade ediyor. Bizlerin ülkedeki futbol kültürüne isyan ettiğimiz kadar onlar da durumlarına isyan edebilseydi çok farklı olabilirdi bazı şeyler. Aynı yollardan geçmiş bir Arda Turan'ın dezavantajlı fiziğine rağmen başardıklarına bakıp kendisini sorgulayorlar mıdır acaba bu arkadaşlar, ya da iyi, kötü kazandığı parayla aldığı arabayla boş olduğu akşamlarda nerelere akacağını mı düşünmekle meşguller?

Biriniz şu yazdıklarımı tekzip edebilseydi keşke, biriniz de çıkıp bu yaptıklarınızın bir ilüzyon olmadığını bizlere gösterebilseydi. Gerçekten isterdim bunu. Tüm bunlara rağmen biliyorum ki bu oyunculardan hala çok şey bekleyenler var, umarım içlerinden bazıları bu takımın onurunu kurtarmayı başarır...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

selaminko dedi ki...

kesinlikle çok çeşitli sorunlar nedeniyle bu cocukları üst seviyede göremiyoruz. bunda herkesin hatası var. bende bi ara buna benzer bi yazı yazmıstım ve düşüncelerim bunlara yakın. Herkes te bunların farkında ama nedense bir türlü sorun çözülemiyor.
yazımı okumak istersen
http://selaminko.blogspot.com/2009/01/trk-futbolu-ve-pazarlama-sorunu.html