FTK Çeyrek Final Kuraları

Grup bölümü sona erdi kupada, Gaziantepspor'un dışarda kalması dışında pek bir sürpriz olmadı. Bir de Manisaspor'un devam edebileceğini düşünüyordum, onları da Alanyaspor'un ekstra performansı engelledi. 8 Süper Lig takımı çeyrek finallere yükselmiş oldu böylece.

Yine, yeniden bir kura rezaleti yaşadık bugün.. Dünya üzerinde eşi benzeri görülmemiş garip bir uygulama var bu düzenlemede. Birinci olmanın hiçbir anlamı yok, kendi grubundan çıkan takımla eşleşme hususunda hiçbir kısıtlama yok, tam anlamıyla bir keşmekeş yani. Madem herhangi bir avantajı yok bu durumun, grup statüsünün ne anlamı var peki? 5li grup statüsü zaten sorundan başka bir getirisi olmayan garip bir düzenleme, Avrupadan kopyalayacak bula bula bunu mu bulduk diyesi geliyor insanın. Sürekli eleştiriyoruz ancak değişen bir şey yok. UEFA Kupası statüsünün değişmesi belki bir anlam ifade eder gelecek seneler için, doğru düzgün bir statüyü akıl edemeyenler bari kopyalamayı düzgün bir şekilde becerebilseler!

Eşleşmelere baktığımızda şüphesiz en dikkat çekici olanı Galatasaray-Sivasspor eşleşmesi. 15 günde üç kez karşılaşacak bu iki ekip, NBA serisi gibi olacak daha çok. Hava şartları Galatasaray adına en büyük çekince ancak çok da abartmamak lazım. Eşleşmenin ilk ayağı Sami Yen'de olacak, o maça konsantre olup diğer maçı nispeten daha yumuşak geçmesini sağlamak takımın elinde. Sürekli aynı rakiple oynamak da ilginç bir deneyim olacaktır, en azından biz izleyiciler adına.

Diğer eşleşmelere bakarsak A ve D gruplarının liderlerinin ikincileriyle eşleşmesi dikkat çekiyor. Beşiktaş Antalyaspor'la, Fenerbahçe Bursaspor'la oynayacak çeyrek finalde. Küme düşmeme mücadelesi veren Denizlispor ile zirveyi zorlayan Ankaraspor'un eşleşmesi de ilginç olacak. İki takımda da izlenmesi gereken oyuncular var, izlemek lazım. Tabii yayınlanırsa...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: