Kayserispor Projesinin Geleceği

Kayserispor son yıllarda önemli bir yapılanma içinde. Önemli yerli oyunculara sahipler, başta kaptanları Mehmet Topuz olmak üzere. Maddi olarak da bir sorunları gözükmüyor ki hatrı sayılır paralara ismi olan yabancı oyuncular getirebiliyorlar. Stadyumlarının tamamlanmasına da oldukça bir zaman kaldı, dışardan bakıldığında bir kulübün başarılı olabilmesi için her şart mevcutmuş gibi gözüküyor ancak ortadaki ürüne baktığımızda Kayserispor'un hala beklentilere yanıt vermekten uzak olduğunu görüyoruz.

Bunun belli başlı sebepleri var elbette ancak bana göre sorun saha içinden başlıyor. Mehmet Topuz'un piyasasının zirve yaptığı sürecin iyi yönetilememesinin etkilerini bugün bile görmemiz mümkün Kayseri'de. Kendisine biçilen değerin de etkisiyle olsa gerek, saha içinde takımın düzenini etkileyecek düzeyde bir ağırlığı var Mehmet'in. Bir kanat oyuncusundan ziyade hem forvet hem oyun kurucu rolünü üstlenmeye çalışır bir havası var. Takım olarak Mehmet'ten faydalanamadıkları gibi oyunu tamamen onun üstüne yıktıklarından onu etkili kılan özellikleri de devre dışı kalıyor.

Bu kısır oyunun tek sorumlusu Mehmet Topuz değil elbette. Bence Mehmet'in verimsizliğinden de önemli, hatta Mehmet'i de doğrudan etkileyen sorun takım içinde Mehmet'ten bağımsız, kendi rolünü bilen, sezon boyunca belli ölçülerde takıma katkı yapabilecek oyuncu sayısı sınırlı. Tek tek isim bazında baktığımızd Aghahowa, Olembe, Cangele iyidir, hoştur diyebiliyoruz ama Aghahowa-Cangele ikilisi sezon boyunca gözü kapalı 20-25 gol atar deme şansınız yok. Belki uç bir örnek ama tam da Mehmet Yıldız gibi bir oyuncunun eksikliğini çekiyor Kayserispor. İlla Mehmet Yıldız olması şart değil elbette ama Süper Ligde belli bir ortalamanın üzerinde katkı vereceği kesin olan oyunculardan bahsediyorum. Şu anda pek popüler olmasa da bir Necati Ateş bile Kaysersipor'a çok faydalı olabilirdi.

Defansif olarak kurgusu iyi Kaysersipor'un, orda hakkını vermek gerek ancak skor üretemedikçe, bütün ofansif aksiyonları Mehmet Topuz'un insiyatifine bıraktıkça Kaysersipor'un hem bütçe hem de kadro potansiyeline ulaşabilmesi mümkün gözükmüyor. Üstüne koyan bir yapılanmadan çok parayla ismi olan oyuncuları getirip bir türlü verim alamayan ortalama bir Rus takımı görüntüsündeler. Bunu aşmalı Kayserispor. Şu halleriyle bırakın İstanbul ekiplerini zorlamayı, kendilerine ilk 5'te yer bulmakta bile zorlanırlar önümüzdeki senelerde. Bu sıralarda olmalarının en önemli sebebi gerçek anlamda yarışta olan takım sayısının altıyı geçmemesi.

Ne yaparlar, ne ederler bilmiyorum ancak senelerdir belli bir eşiği atlayamayan bu yapı bu sezonla beraber düşüşe geçecek gibi görünüyor. Yeni açılacak stadyumla beraber artacak beklentileri karşılayamazlarsa Süper Lig adına önemli projelerden biri olan Kayserispor'a yazık olur...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: