Fenerbahçe 1-0 Bursaspor

Bugün ben de mi bir şey var bilmiyorum ama bir türlü konsantre olamadım maçlara. Aşırı dozda Fortis Türkiye Kupası almamak lazım, o anlaşıldı. Fenerbahçe çok zorlamamakta, Bursaspor ise kabul edilebilir bir skorla evine dönmekte kararlılardı.

Fenerbahçe'nin golü kornerden ön direğe yakın bölgeye kesilen kavisli bir ortadan geldi klasikleşmiş bir biçimde. Deivid bu kafa vuruşlarını iyi yapıyor ama Vederson'un hakkını teslim etmek lazım. Alex'siz de gayet iyi duran top organize edebiliyor Fenerbahçe, bu çok büyük bir avantaj. Aldığı kavisle, hızıyla mükemmel bir korner atışıydı. Bize karşı attıkları ilk golde korneri kullanan oyuncu da Deivid'di hatırlarsanız, alternatifi çok bu açıdan.

Oyunun genel hakimi Fenerbahçe'ydi. Skor benzer olmasa da ligdeki Bursaspor maçından hallice geçti diyebiliriz bu maç için. Carlos'un form grafiğinde bir yükseliş var son maçlarda, içeri kestiği orta sayısında ciddi bir artış var. Sözleşme yenilemesiyle alakası var mı, bilmiyorum artık. Kazım-Gökhan ikilisinin oynadığı her maç gibi bu maçta da sağ tarafı etkili değildi Fenerbahçe'nin, daha çok Emre ve Deivid'le göbekten delme çabası içindeydiler Bursaspor defansını.

Bursaspor'a baktığımdaysa gol atmak bir planları yok gibiydi. Forvet oyuncuları çoğunlukla orta sahada sırtları kaleye dönükken topla buluşabilme şansı buldular. Bir ümit Young-Rok'u seyrederiz belki dedik ama onu da Ertuğrul hoca sokmadı. Volkan Şen iyi top taşıyan bir oyuncu ama doğru yerde doğru pası verme konusunda ciddi sıkıntıları var. Halil de yedekten gelip sıkça forma şansı bulan bir oyuncu. Ben ise ne tür bir yeteneği olduğunu çözebilmiş değilim henüz, var bir kerameti herhalde. Bir de Kirita vardı dikkat çeken, uzun süreli bir sakatlıktan döndü yanılmıyorsam. Pek formda gibi gelmedi bana, topların çoğunu doğru kullanamadı ve Fenerbahçe defansına teslim etti. Bursaspor'un Fenerbahçe orta sahasına karşı koyamayışında Kirita'nın büyük payı olduğunu düşünüyorum.

İkinci maç Bursa'da ama bence turu atlayan taraf büyük ölçüde belli. Bu oyun yapısıyla Fenerbahçe'den gol yemeden kazanacak bir görüntü vermiyor Bursaspor. Diğer maçta Shin Young-Rok'u seyredebilsek bari...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

papaz dedi ki...

Eren'e de dikkat Uğur. 91 kuşağının en yetenekli çocuklarından biridir o da. geçen sene 2 maçta 20 dakika oynamıştı ama h.sonu 30 dakika oynattı ilk kez Ertuğrul Sağlam, bugün de soktu oyuna.

Çok çabuk hızlanır ve sol ayağı harika, çok da düzgün çocuktur.