Fabian Ernst & Ozan İpek

Devre arası transfer döneminin son günlerinde hareketlilik yaşanıyor. Beşiktaş'ın bir orta saha oyuncusu alacağı kesin gibiydi; Geremi, Sapara derken Fabian Ernst ismi ağırlık kazandı. Bölge ve oyun yapısı olarak Beşiktaş'ın eksiklerini kapatabilecek tipte bir oyuncu Ernst. Schalke'de uzun yıllardır orta alanda görev aldı ve sürekli forma giyen oyunculardan biri oldu. Beşiktaş'ın Cisse'yle kotarmaya çalıştığı ancak pratikte takımın orta sahadaki direnme gücünü azaltan bu sorun Beşiktaş'taki en öncelikli problemdi. Bu açıdan Beşiktaşlıları mutlu eden bir transfer olsa gerek. Ernst hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz borges'in konuyla ilgili yazısına bir göz atmalısınız.

Ancak bu transferin bir de yabancı kontenjanı boyutu var. Seric'in hiçbir zaman Beşiktaş'ın ligdeki yabancı rotasyonunda yer almadığını düşünürsek ortaya bir rotasyon sorunu çıkabilir. Zapo, Sivok, Cisse, Ernst, Delgado, Holosko, Tello ve Bobo. Bu 8 isimden hangi ikisi kenarda oturacak, bu en önemli soru işareti. Mustafa Denizli'nin tercihlerine bakıldığında forvet hattında Nobre'yi kullanıp Bobo'yu kenarda oturtma eğiliminde olduğunu söyleyebiliriz. Bu konu aslında detaylandırılması gereken bir konu ama şimdilik kenarda tutalım bunu. Diğer ikiliden birisi yerli oyuncu alternatifinin bol olduğu stoper mevkiinden olacaktır, o da Zapo ve Sivol ikilisinden biri. Ayrıca Cisse'nin rolünün Ernst'in gelişiyle yavaş yavaş azalacağını öngörebiliriz.

Futbol piyasası içinde pek dikkat çekmese de kayda değer bir transfer gelişmesi daha oldu, ona da değinmeden geçmek olmaz. Bucaspor forvetleri yazısında değindiğimiz Ozan İpek, beklendiği gibi Ankaragücü'yle değil Bursaspor'la sözleşme imzaladı. 200 bin ytl bonservis bedeli ödemeyi kabul etmiş Bursaspor, ayrıca Ozan İpek de geçtiğimiz dönemki alacaklarını hibe etmiş kulübe. Sessiz ama sağlam bir transfer yaptı Bursaspor, geçtiğimiz yarıda alt liglerde en çok dikkat çeken oyuncuydu Ozan. Eğer Süper lige uyum sürecini kısa sürede atlatabilirse Gökhan Emreciksin'in yaptığı gibi kısa sürede daha üst seviyeye sıçrama yapabilir. Merak ettiğim bir diğer nokta da kardeş kulüp olduklarını sıkça dile getiren Bursaspor ve Ankaragücü arasında bu transferin herhangi bir problem çıkarıp çıkarmayacağı. Gerçi iki kulüp arasındaki dostluk daha çok taraftar düzeyinde, yönetimsel anlamda bu tip bir ilişki olduğunu sanmıyorum.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
this is a good acquisition, cause he has an important experience and he will be important to improve the Besiktas´s defensive level.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)