Semih Kaya

1991 jenerasyonuna sıkça değiniyoruz blogda, hem Galatasaray hem U18 milli takımı özelinde. Şimdiye kadar Emre Çolak, Cem Sultan gibi hücum oyuncularından bahsettik ancak en az onlar kadar belki de daha fazla potansiyele sahip bir oyuncu var Galatasaray PAF takımında, Semih Kaya.

Galatasaray altyapısına transfer oluşu bile başlı başına bir yazı konusu aslında. Onu İzmir'den Galatasaray'a getirmek için çok uğraşıldığı, Semih'in İzmir dışına çıkmaması için tehdit edildiği rivayet edilir. Gelişi olaylı olan Semih Kaya, Galatasaray altyapısında oynadığı her yaş kategorisinde dikkat çeken oyuncuların başında geliyordu. Geçtiğimiz senelerde talihsiz bir sakatlık yaşayıp ciddi bir beyin ameliyatı da geçirmişliği var Semih'in. Beşiktaşlı rakibinin tekmesi yanlışlıkla yüzünde patlayınca acilen ameliyata alınmıştı. Ameliyata giderken Fenerbahçeli doktorun "Ameliyat çıkışı Fenerbahçeli olacaksın." demesi üzerine "Çıkarmayın o zaman" demesi altyapı efsaneleri arasında yer alır.

Karl-Heinz Feldkamp geçen sene Semih'i A takım rotasyonunda kullanmayı düşünüyordu aslında. A takıma yükseldikten kısa süre sonra çok talihsiz bir diz sakatlığı geçirmişti Semih. Bunun sebebi ise kısa sürede çok sayıda maç oynamak zorunda kalmasıydı. Milli takımla 4 günde 3 maç oynamak zorunda kaldıktan sonra PAF takımı yetkililerinin onu dinlendirmek yerine Rizespor maçında oynatmaya kalkınca sakatlık kaçınılmaz oldu, diz bağları bu yükü kaldıramadı. Uzun süren bu sakatlığın ardından tekrar A takıma döndü Semih.

Beklentilerin yüksek olduğu bir oyuncu anlayacağınız. Menejeri bu sıra Avrupa kulüplerini gazlamakla meşgul. Inter başta olmak üzere birçok kulübün Semih'in sözleşmesinin bitmesini beklediğini söylüyor yerli ve yabancı basına. Semih Kaya'nın Galatasaray'a olan bağlılığını düşününce pek ihtimal vermiyorum ancak Galatasaray yönetimi de elini çabuk tutsa fena olmayacak.

Son bir not da resimdeki formaya. Bu formaları kontrol etmiyorlar mı hiç, Galatasaray gibi Türkiye'nin en üst düzey kulüplerinden birine yakışan bir görüntü müdür bu?...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Chao Grey dedi ki...

Efsane de olsa süpermiş. Eline sağlık kardeş. Çok iyi araştırmaların var.

papaz dedi ki...

izleyemedim birtürlü bu çocuğu.