Necati'nin Sönen Ateşi

Galatasaray'dan aforoz edildiğinde Türkiye liginin sayılı golcülerindendi Necati. Form durumu iyi olmasa da sağlam olduğu her sezon 15 golü bulacak bir görüntüye sahipti. Geçen sezonun başında Kalli tartışmaları arasında Ankaraspor'a gönderildi. Ligin ilk yarısında sadece 2 gol bulabilmişti orda, Ankaraspor'un küme düşme hattında dolanması da onun biletinin kesilmesine neden oldu. İBB'ye yatay geçiş yaptı Necati, bu geçiş ona epey yaradı aslında. İkinci yarının en formda golcüleri arasındaydı, 8 gol attı kısa süre içinde. Galatasaray'a dönme ihtimali konuşulurken Galatasaray-İBB maçında Adnan Sezgin'le yaşadığı gerginlik Galatasaray tarafından tamamen dışlanmasına sebep oldu.

Yine de geçtiğimiz sezonki performansı göz önüne alındığında boşta kalmaması gereken bir forvetti Necati. Ligin gol krallık barajı 15-20 arasındayken Necati gibi en az 10-15 gol bulan bir golcünün bizim ligde talibinin olmaması akıl alır gibi değildi. Bir de bu refleks oluştu Anadolu takımlarında. Üç büyüklerle sorunlu ayrılan oyuncuları gururlarına yediremez oldular. En kötü ihtimalle bir Bursaspor'da, bir Kayserispor'da oynayabilmesi gerek Necati gibi bir adamın.

Yurtdışından ise Almanya'dan talipleri olduğu konuşuluyordu, Hertha ve Leverkusen gibi. Daha sonra bahisler Sociedad'a kadar düştü. Aslına bakılırsa ikinci lig bile olsa İspanya'ya adım atmak Necati için önemli bir fırsattı. İlk yarı itibarıyla tam bir hayal kırıklığı oldu şimdilik. Daha siftahı yok İspanya'da. Kondisyon problemi bahane edilebilir belki ama performansının açıklaması sadece bu olamaz. Bu gidişle İspanya macerası 6 ay sonra biter. Olan Tayfun ve Nihat'ın Sociedad'ta bıraktığı Türk imajına olur.

Kariyeri zirve yaptığında Avrupa'ya gönderilmesi gerekiyordu onun da. Gündelik hesaplar Galatasaray'ın hem kasasına hem de kadrosundaki oyuncuların değerine etki ediyor. Akıllanmamız için kaç yıl geçmesi gerekiyor acaba?...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

papaz dedi ki...

haftaiçi bakıyordum bende...15 maça çıkmış, 840 dakika civarı oynamıştı sanırım henüz golu yok dediğin gibi.

Kendisi 5 golümü ofsayt diye vermediler demişti bi yerde.

Gerçi takımı da cok kısır, 16 gol atmışlardı sanırım.

Temur dedi ki...

Uğur bu Necati'nin ateşini kim yakar bilemiyorum. Bazı oyuncuları takımları ya da hocaları harcayabilir ama Necati kaybolmak için her şeyi yapıyor gibi.

MOURINHO dedi ki...

Mümkünse dönmesin.

selaminko dedi ki...

mümkünse galatasaray'a dönmesin de nereye giderse gitsin.

apaç dedi ki...

bir sorunlu yaftasıdır gidiyor.

çok içeriyi bilmiyorum ama hasan şaş'la gelenekselleşen dalaşmaları dışında pek bir huzursuzluğu olmuyordu necati'nin.

3 büyükler ve sivas dışındaki tüm takımlarda oynayacak kalibrede bir adamdı halbuki.

yazık oldu.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

necati ateşin götünü doğarken evliyalar yalamış. Bu çapta bir futbolcu degil galatasarayda oynamak, ikinci lige bile fazlayken kendini ispanyada bulmuş.ben onun yerinde olsam ispanyada amatör kümede oynar yıne gelmem buralara. kimse almaz onu. hiç bir takımda sezonu bitiremez. futbolcu degıl, nefret ederdim bir galatasaraylı olarak kendisinden.