Türkiye Kupası 3.Tur Panorama

Gruplarda 3. maç haftası geride kaldı. UEFA Kupası'nın arızalı statüsünden uyarlanma bir sistemimiz olmasına rağmen ilk iki takımın yükselmesi sebebiyle kimlerin yükseleceği, kimlerin şansı olduğu yavaş yavaş belli olmaya başladı.A grubunda Beşiktaş ve Gaziantepspor'un çeyrek finale yükseldiğini şimdiden söyleyebilriz. Antalyaspor'un az da olsa bir şansı var ancak bunun gerçekleşmesi için Antalyaspor'un iki maçını da kazanması, Gaziantepspor'un iki maçını da kaybetmesi gerekiyor. A grubunda en önemli soru grup liderinin kim olacağı gibi gözüküyor. Bunu belirleyecek olan maç ise Gaziantepspor-Beşiktaş maçı olacak. Beşiktaş'ın liderliği garantilemesi için kazanması gerek ancak beraberlik de büyük ölçüde yeterli olacaktır. Bu durumda Gaziantepspor'un lider olabilmesi için Antalyaspor deplasmanından 3 farklı galibiyetle dönmesi gerekecek.

A grubunda beni heyecanlandıran esas takım Gaziantep BB idi ancak Beşiktaş'la olan maçlarını canlı izleme fırsatı bulamadım. Trabzonspor'la olan maçları umarım canlı yayınlanır.
B grubunda yükselme hesapları yapan birden fazla takım var. Galatasaray hem Kayserispor'u hem Altay'ı son dakikalarda bulduğu gollerle mağlup ederek çok kritik puanlar aldı aslında. Eğer bu maçlardan birinde beklenmedik bir sonuç çıksa tablo şu an daha karışık olabilirdi ancak Galatasaray'ın son maçının iç sahada Malatyaspor'a karşı olması işini bir hayli kolaylaştırıyor.

İlk iki için diğer iddialı adaylar Ankaraspor ve Kayserispor. Altay 65 dakika önde götürdüğü Galatasaray maçını kazanabilse muhtemelen çok daha iddialı bir konumda olacaklardı ama işleri artık zorlaştı. Bu grubun en önemli maçı Kayserispor ile Ankaraspor arkasında oynananacak. Kayserispor'un son maçı bu, Ankaraspor deplasmanından üç puan çıkarmak zorundalar. Aksi bir sonuçta şansları yok denecek kadar azalıyor. Geçen senenin kupa galibi zorda anlayacağınız.En çekişmeli grup C grubu diyebiliriz sanırım. Denizlispor'un bir adım önde olduğu, Manisaspor ve Sivasspor'un aynı averaj ve puanla ikinciliği paylaştığı bir tablo var şu an. Denizlispor puan olarak iki rakibinden önde de olsa büyük bir fikstür dezavantajı var. Grupta oynayacakları son maçın Sivasspor deplasmanı olması hesaplarını bozuyor. Sivasspor da bu maça güveniyor muhtemelen, alacakları bir galibiyet onları Denizlispor'un üstüne çıkarmaya yetecek.

Manisaspor ise bence bu takımlar içinde şansı en yüksek ekip. Alanyaspor'la oynayacakları bir maç var, ardından Sivasspor'u kendi sahalarında konuk edecekler. Sivasspor, Denizlispor maçıyla kaderini çizmiş olacak son maça kadar. Alanyaspor'dan da 3 puan alacaklarını varsayarsak grubun en iddialı takımı konumuna geliyorlar. Çeyrek finallerde bir Bank Asya takımını izlemek ilginç olacak.
D grubunda da çeyrek finale yükselecek takımlar belli gibi. Fenerbahçe'yle Bursaspor büyük ihtimalle ilk iki sırayı alıp grup bölümünü tamamlayacaklar. Bursaspor'un son maçı kendi sahasında Tokatspor'a karşı. Fenerbahçe'nin kalan maçları ise Tokatspor ve Eskişehirspor'a karşı.

Ankaragücü, Eskişehirspor'dan farklı bir galibiyet alırsa ufak bir şansı olabilir ancak orda da Bursaspor'un fikstür avantajı devreye giriyor. Oldukça zor durumdalar zaten, Türkiye Kupasını düşündüklerini de pek sanmıyorum. Eskişehirspor'un iddialı olabilmesi için hem Fenerbahçe'yi hem Ankaragücü'nü yenmesi gerek, oldukça zor bir fikstür...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum: