Gloria Buzau vs. Güvenspor

Avrupa liglerinin en başarısız takımı olması kuvvetle muhtemel takımı Gloria Buzau. Romanya 1.liginde mücadele ediyorlar ve 17 haftası geride kalan ligde hiç galip gelemediler ve sadece 3 puandalar. Puan durumundaki yerini gördükten sonra Avrupa liglerini şöyle bir dolaştım ancak Gloria kadar başarısızına rastlamadım, hatta yanına yaklaşan bile yok desek yeri. (-66 puan cezayla başlayan TVMK Tallin'i saymazsak tabii) Çift haneli rakamlara ulaşamayan takım sayısı az, bunlardan birisi de Hacettepe. Böyle takımlar her zaman zirvedekiler için tehlikelidir bizim ligde. Hacettepe'nin bu sezon aldığı iki galibiyetten birinin Fenerbahçe'ye karşı olması, geçen seneyi 79 puanla şampiyon tamamlayan Galatasaray'ın Ali Sami Yen'deki tek mağlubiyetini lig sonuncusu Kasımpaşa'ya karşı olması gibi örneklere sıkça rastlıyoruz. Romanya'da da işler pek farklı değil anlaşılan. Gloria'nın 17 maçta aldıkları 3 beraberlikten birisi de 1-1'lik skorla Steaua Bükreş'e karşı.

Geçen sene de aynı skorla ayrılmış iki takım sahadan, Steaua'nın eski 10 numarası Dica'nın üzüntüsü geçen seneki maçtan. Geçen sene sadece 1 puan farkla ligde kalabilmiş Gloria Buzau ancak bu sene 2. lig biletleri daha ilk devrenin sonunda kesilmiş gözüküyor.
Bazılarınız "başlıktaki Güvenspor ne ola ki!" diye bir tepki verebilir, açıklamak gerek. Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik öncesi döneminden bir skeç Güvenspor. Skeçte 10 maçta 107 gol yiyen ve beraberlikten daha iyi sonuç alamamış bir takımın teknik direktörüyle röportaj yapılıyor. Şahan Gökbakar'ın son skeçlerinden biridir aynı zamanda.

Ayrıca yorumlara da Güvenspor'la ilgili ilginç bilgiler gelmeye devam ediyor, üstteki yorum sekmesinden bu yazılara bakabilirsiniz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Temur dedi ki...

İSmini hatırlayamadığım bir Yunan takımı vardı. 2 sezon önce 4 puan ile ligden düşmüştü. Hatırlayan var mıdır?